Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema constructii

Postări Recomandate

As vrea sa întreb pe cine se pricepe care ar fi soluția la următoarea problema:

În zona mea(stau la casa) se construiește un bloc. Acum bat în pământ ceva grinzi metalice de vreo 5m și îmi tremură toate în Casa. Le bat cu ceva utilaj și efectiv îmi tremură pereții dacă pun mana pe ei deși nu sunt foarte aproape (vreo 50m) Trebuie sa aibă autorizație pentru asa ceva? În caz de Doamne ferește se întâmplă ceva au vreo răspundere? 

În atelier îmi tremură aparatele. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cred ca bat cu o soneta sau soneta vibratoare.Daca au autorizatie de constructie nu te poti lua de ei.

Oricum intreaba-i pe cei de la Inspectia in constructii.Astia ar trebui sa stie.

Am vazut situatie relativ similara cand unui amic ii dardaiau peretii din cauza unui vibrator pt trotuar.Ala s-a dus peste ei si i-a alungat!Tu insa esti departe de obiectiv,cam naspa.

Link spre comentariu
Acum 45 minute, dan cod a spus:

As vrea sa întreb pe cine se pricepe care ar fi soluția la următoarea problema:

În zona mea(stau la casa) se construiește un bloc. Acum bat în pământ ceva grinzi metalice de vreo 5m și îmi tremură toate în Casa. Le bat cu ceva utilaj și efectiv îmi tremură pereții dacă pun mana pe ei deși nu sunt foarte aproape (vreo 50m) Trebuie sa aibă autorizație pentru asa ceva? În caz de Doamne ferește se întâmplă ceva au vreo răspundere? 

În atelier îmi tremură aparatele. 

Eu in locul tau, m-as duce la dirigintele de santier si i-as explica ce se intimpla. Daca nu iau nici o masura adreseaza-te Insepectoratul de Stat in Constructii. In mod sigur acestia se vor  sesiza din oficiu. Acestia vor face un control in zona si vor lua toate masurile ce sa impun. In general orice abatere de la norme se lasa cu amenzi usturatoare si se anuleaza autorizatia(autorizatiile) de constructii!

Link spre comentariu

In faza initiala , premergatoare emiterii autorizatiei de constructie , se emite certificatul de urbanism care are rubrici unde sa cere aviz de la electrica, de la gaze, de la isu, de la autoritatea de mediu; la mediu ,se cere o fisa de prezentare si declarare, care contine descrierea proiectului, cu un punct unde se cere impactul asupra vecinatatilor.In continuare firma constructoare e obligata sa depuna la primarie si in presa locala un anunt in care specifica ca a depus la mediu memoriul pentru proiectul respectiv, si ca, contestatiile se pot depune in un interval de timp la mediu. Ulterior e mai greu sa se poata face reclamatie ,doar daca sunt "omise" intentionat anumite probleme, daca sunt diferente intre ce s-a specificat si ce s-a realizat in practica, se poate interveni la garda de mediu; fisa de prezentare si declarare se poate consulta in principiu, in baza legii 544, la autoritatea de mediu.

La inceputul  anilor "70 casa parinteasca a avut structura de rezistenta " obosita" suplimentar (cutremurul din "40 a afectat-o putin) de vibratiile provocate de baterea de piloni pentru 2 blocuri turn cu 10 etaje ,situate la cca.30-35m de casa, cutremurul din "77  a avariat-o si mai mult.

E legal si normal sa va aparati interesul; nu e exclus sa se fi facut abuzuri, la Bucuresti au construit un bloc chiar langa o catedrala catolica, langa gara basarab.

Succes.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări