dorinromeo Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 Buna ziua. Am montat zilele trecute un circuit cap scara dupa o schema simpla pe care o postez mai jos. Doar ca in loc de 1 bec am montat 2 in serie. Cablul gata tras prin perete are doar 3 fire, nu imi permite sa leg becurile in paralel. Am folosit 2 becuri led de 10W, dar nu lumineaza deloc. Am schimbat cu 2 becuri cu incandescenta de 70w, dar si acestea lumineaza foarte slab, abia lumineaza. Am montat 1 bec led si 1 bec cu incandescenta si becul led lumineaza normal iar becul cu incandescenta deloc. Am masurat tensiunea, este normala, alti consumatori nu am, ce as putea sa fac? Link spre comentariu
dorofteius Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 Mai tragi un fir sau pui doar 1 bec. Cum te astepti sa mearga in serie ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 Dece este nevoie de legarea in serie a becurilor ? E logic ca in serie sunt subalimentate . Se poate complica si mai tare.... 1=sunt trafuri 440V/220V , se poate lega invers ,= becurile merg normal .(dar ocupa loc ) 2= faci rost de becuri americane de 110 V 3=se poate incerca la becurile LED ,regruparea legaturilor interioare intre grupele de leduri ca sa mearga la 110V Eventual pe unde au intrat cele 3 fire ,poate intra inca unul .Daca este spatiu , si nu sunt prea multe curbe si sanse de intepenire , legi 2 fire noi de una veche pe care folosesti ca fir de tractiune. PS = totdeauna e bine de pus un fir in plus ,rezerva sau pt orice eventualitate..... Link spre comentariu
dorinromeo Postat Noiembrie 25, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 Nu exista posibilitate sa trag un fir suplimentar. Acel cablu pe care sunt nevoit sa il folosesc este zidit, nu este tras prin tub sau copex, si are doar 3 fire. Dar revenind la ideea de becuri de 110V. Oare ar functiona? Teoretic doar, oricum nu am de unde sa cumpar becuri de 110V. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 16 minutes ago, dorinromeo said: Oare ar functiona? Teoretic doar, oricum nu am de unde sa cumpar becuri de 110V. Si practic functioneaza .De altfel sunt unele becuri cu LED care asa sunt facute ca merg de la 110 la 220V ,trebuie doar puse 2 identice in serie . La o cautare cu bunul prieten Google sunt o gramada de becuri de 110V in comert... http://www.drager-med-service.ro/web/product-details/id/10/ https://www.joom.com/ro/best/bec-110v https://www.joom.com/ro/products/5dbe68a68b451301015c49e3 Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 (editat) Ar functiona.Banui ca becurile sunt distantate ca altfel nu era nicio problema sa le pui in paralel. Pe structura actuala ai putea improviza becuri led "casnice",calculate la 110v. Vad ca a postat usilitel.Cam aceiasi idee. Editat Noiembrie 25, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
Nikk Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 Unde este montat becul acum si unde vrei sa montezi cele doua becuri , fata de pozitia intrerupatoarelor ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 (editat) Dar să pui două becuri cu led înseriate nu te-ai gândit ? Că astea funcţionează decent şi la tensiune înjumătăţită....măcar unele.Ideea e că cele două trebuie să fie de acelaşi tip.Şi cum spunea cineva mai sus, se găsesc şi pentru 110V... Editat Noiembrie 25, 2020 de validae Link spre comentariu
dorinromeo Postat Noiembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Am incercat cu 2 becuri led inseriate dar acestea nu s-au aprins deloc. Becurile sunt montate deasupra intrerupatoarelor la 15-20 cm la distanta de aprox 10 metri intre ele. Sa pot trage un fir suplimentar ar insemna sa dau jos tencuiala de pe casa, sa sap un traseu in caramida si apoi sa repar. Voi cauta azi becuri de 110 pe la depozitele de electrice Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Dorine.Aici s-a facut vorbire de becuri led ce merg la 110v sau becuri la care modifici tu circuitul alimentare pt 110v. Link spre comentariu
Analfabetul Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 La 25.11.2020 la 10:53, dorinromeo a spus: nu imi permite sa leg becurile in paralel. Nu înțeleg de ce nu poți. Din dulia becului inițial mai tragi 2 fire ptr. cel de-al II-lea bec și-l legi paralel: Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Păi firele alea el le vrea ascunse, nu atârnate pe perete.....aia e beleaua.Şi nu vrea să spargă iar tencuiala pentru asta.Se pot ascunde şi printr-un ,,patcablu,, subţire, lipit de perete, dar....depinde unde e peretele ăla, că nu ,,dă bine,, o astfel de improvizaţie oriunde. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Cum la fiecare bec merg 2 fire ,nu inteleg dece nu se poate lega in paralel...... Doar unele becuri LED merg legate in serie ,cele pe care producatorul specifica 110-220V. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Omul le are la distanta unul de altul. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 8 minutes ago, BRANCA said: Omul le are la distanta unul de altul. Inteleg , dar la fiecare bec merg 2 fire !!! ( cu unul nu merge.....) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum