[email protected] Postat Noiembrie 24, 2020 Partajează Postat Noiembrie 24, 2020 Salutare . Poate ma ajuta cieneva cu un sfat SA pot intelege . Am construit o axa rotativa pt CNC ul meu. Problema e ca nu am folosit un reductor la ea. Pur si simplu am atasat pe un motoras pasa cu pas o mandrina confectionata de mine. In principiu vreau SA o folosesc SA gravez laser pahare sau obiecte rotunde. Intrebarea mea este. Cum setez pasii avand in vedere ca aceasta axa va rula ca si axa X? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
znecula Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 Mai sunt si altele. Youtube e cel mai bun profesor. Stima. Link spre comentariu
[email protected] Postat Noiembrie 25, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 Stiu asta. Doar CA astea folosesc reductoare. Eu vreau fara Link spre comentariu
externvero Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Buna ! Nu ai mentionat tipul motorului (grade/pas) banuiesc ca este de 1.8 grade = 200 pasi/rotatie. De asemenea driver-ul motorului, daca stie sa faca micro-stepping (este important). In principiu va trebui sa modifici numarul de impulsuri/mm in functie de diametrul obiectului de prelucrat. Exemplu: Obiect cu diametrul 110mm Lungimea cercului = 6.28318 x 55 = 345.5749 mm 345.5749 (Lungimea cercului) / 200 (pasi) = 1.7278 mm Deci, la un impuls (pas) axa se va misca cu 1.7278 mm. Fara reductor sau driver cu micro-stepping nu prea o sa mearga. Link spre comentariu
[email protected] Postat Noiembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Salut. Folosesc in NEMA23 identic cu cele de la CNC. Nu imi aduc aminte caracteristicile. Si folosesc driver...altfel nu as putea invarti motorul. Ce nu inteleg...este motor identic ..doar decuplez motorul de la driver si alimentez motorul de la axa rotativa in driver. Teoretic..daca rulez un program 50*50mm pe axa rotativa at trebui SA imi folosesc aceasi numar de pasi CA si atunci cand rulez programul in plan drept. Link spre comentariu
externvero Postat Noiembrie 26, 2020 Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Buna ! La CNC-ul tau, motorul este legat prin cuplaj (elastic, probabil) la un surub(cu bile, trapezoidal) cu piulita. Surubul impreuna cu piulita transforma miscarea de rotatie a motorului in deplasare rectilinie, in acelasi timp se comporta ca si un reductor in functie de pasul filetului. Tipul driveru-lui este important. Exemplu : TB6600 poate sa faca microsteping 6400 pasi/rotatie (motorul simplu, fara microsteping - 200 pasi/rotatie). Un DM556 poate realiza 25000 pasi / rotatie. Link spre comentariu
[email protected] Postat Noiembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2020 Acum abia am inteles. Intradevar...piulita si surubul joaca rol de reductor. Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum