alex.cselenyi Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 Si o scurta istorie a electrificarii pe actualul teritoriu al Romaniei. https://cetarad.ro/companie/istoric/ Link spre comentariu
morarul Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 Asta cu ,,unghi electric", recunosc că mi-a scăpat şi mie. Dar ,,diferența de fază", rămîne în picioare. Aprecierea la calitatea răspunsului colegului @iop95, rămîne valabilă. Se poate masura cu orice instrument de măsura a unghiurilor, chiar şi cu un raportor din trusa de geometrie, dar mai sigur e cu un fazmetru, osciloscop, sau aparate dedicate de măsură a calității energiei, şi or mai fi ele altele, că nu mă apuc eu acum să le înşir pe toate. Cine vrea să învețe sau să afle, are şi alte metode sau soluții decît Elforum! ,,Nu te supăra frate!" Era un joc din copilăria multora dintre noi, pe care, se pare că unii dintre colegii noştrii, l-au uitat din păcate. Să aveți o seară frumoasă! Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 1913 – S-au renovat instalaţiile centralei electrice şi reţeaua electrică de distribuţie, pentru alimentarea căii ferate electrice Arad-Podgoria – primul tren electric din sud-estul Europei. S-a construit o staţie de transformare tip Scott bifazat/trifazat 2×2,1/3×15 KV . Sistemul de distribuţie trifazat la tensiunea de 15 KV creat pentru alimentarea staţiei de redresare din Ghioroc s-a extins şi în zona înconjurătoare, formând treptat reţeaua electrică aeriană de 15 KV. Recunosc ca habar nu am de statia de transformare tip Scott............ Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 (editat) @morarul Fara suparare , am impresia ca ai inteles nimic. O seara frumoasa. Editat Noiembrie 23, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 (editat) Acum 31 minute, Mircea a spus: Cineva vede diferenta? Da, este o diferenta esentiala, in primul caz nu`i nevoie de conexiunea de nul, in cazul 2 este absolut necesara. N`ar fi necesara daca ati mai pune inca o sursa defazata cu 240 grd, fix sistemul trifazic. Editat Noiembrie 23, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
morarul Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 Acum 7 minute, Liviu.Mihaiu a spus: @morarul Fara suparare , am impresia ca ai inteles nimic. O seara frumoasa. Mulțumesc! Se pare că şi dumneavoastră ați înțeles la fel de bine, ca şi mine, ceea ce am vrut să spun. Sper că în spatele ,,nick name-ul" afişat, nu se ascunde jurnalistul de la fosta/defuncta publicație Academia Cațavencu, pe care sincer am apreciat-o. Dacă sunteți sau nu aceeaşi persoană, vă rog respectuos, să precizați dacă vreo facultate tehnică v-a ademenit vreo dată, dacă în liceu ați fost atras de ştiințele exacte. Pe la ,,Politehnică", în orice oraş s-ar afla ea, ați paşit cumva? Noi să fim sănătoşi! Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 32 minutes ago, Ion_Bumbu said: N`ar fi necesara daca ati mai pune inca o sursa defazata cu 240 grd, fix sistemul trifazic. Ideea era sa pun 2 situatii similare pe hartie, dar foarte diferite. In ambele cazuri avem nevoie de nul ca sa alimentam sarcini de 120V. Sa nu uitam ca acel nul in cazul split-system este impamantat, si clar indicat la priza din casa, din considerente de securitate. In Europa nu conteaza cum bagi stecherul in priza. 20 minutes ago, morarul said: Noi să fim sănătoşi! Dle Moraru, nu intrati in jocul colegului. El nu are nimic de zis. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 As vrea sa vad o diagrama pt sistemul split-system unde sa apara sinusoida de 240V si cele 2 de 120V. Ceva de genu sistem trifazaic Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 La split system e fix trafu cu priza mediana din amplificatoare. De vrei sa vezi cum arata, pe graficu tau tai faza s si tragi faza t spre stanga pana cand trecerea prin zero coincide cu trecerea lui r prin zero, dar varfurile sa fie in oglinda fata de axa t. Hai ca nu e mare lucru sa iti imaginezi 2 sinusuri defazate cu 180. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 Adica cam ca la defazoarele audio (poza e la intamplare, prima gasita) In cazul asta mie nu mi se par defazate. La momentu t0=0 ambele pleaca din 0, pe cand la imaginea pe care am pus-o mai sus cele 3 faze nu au aceeasi origine. La momoentul t0=0 au valori diferite. Ala e defazajul. Daca ar fi defazate cu pi, prima ar trebui sa plece din 0 si cealalta din pi. E doar parere personala. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 Pentru dta exista defazare numai intre 0 si 90 de grade? Pot dezvolta cu alta intrebare, dar sa o luam pe bucatele. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 Nu, bineinteles, mai sis nu am spus pi/2, am spus pi Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 PAi alea 3 faze is sistemu trifazat, si e corecta reprezentarea. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 Analog, la sistenul Canadisn, unde ati spus ca exista un defazaj de pi, prima faza nu ar fi trebuit sa plece din 0 si cealalta din pi? Link spre comentariu
Postări Recomandate