Ion_Bumbu Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Edit moderator : Discuţiile sunt scoase din topicul ,,Automobil electric,, şi discuţia se bazează pe o contradicţie despre sistemul canadian de distribuţie casnică a energiei electrice.Colegul Ion Bumbu apare ca iniţiator al topicului, dar doar din cauză că postarea asta a fost aleasă prima pentru a se despărţi această discuţie în alt topic şi a păstra discuţia de la Automobile electrice pe făgaşul normal. La american sistemul este MONOFAZAT nu bifazat! Trifazat au pe stilp cu tensiuni de 6KV uzual in localitati, trafo MT sint monofazate si cam fiecare casa are unu pe stilpul cel mai apropiat. Deci aveti o foto de la noi din sat cu racord de 150A sau o dam cu supozitiile? Editat Noiembrie 23, 2020 de validae Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Acum 36 minute, Ion_Bumbu a spus: La american sistemul este MONOFAZAT nu bifazat! Trifazat au pe stilp cu tensiuni de 6KV uzual in localitati, trafo MT sint monofazate si cam fiecare casa are unu pe stilpul cel mai apropiat. Deci aveti o foto de la noi din sat cu racord de 150A sau o dam cu supozitiile? Merk si Mircea vorbeau de Canada nu de satele de la noi. Transformatoarele tipice sunt 14,4kV/2x115V. Priza mediana este neutru si capetii secundarului sunt conductorii "live". Sistemul este bifazat. Siguranta principala e de 150A sau de 200A. In perete au prize de 115V, majoritatea, si de 230V de putere pentru plita si cuptor. AC si incalzirea sunt racordate pe 230V. Editat Noiembrie 22, 2020 de d2134 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Domnule cunosc sistemul bine, 14Kv este in suburbii. Sistemul este monofazat, transformatorul se alimenteaza intre 2 faza si scoate monofazat cu priza mediana astfel incit in casa sa nu ai mai mult de 115Vac fata de pamint. Daca sustineti ca este bifazat care este defazajul intre cele "2 faze" si care ar fi acelea? Editat Noiembrie 22, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Ce am eu in tablou la 230V CA: Daca in Canada, tensiunea este de 115 => curentul este dubblu => 126A. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Da, daca ai transformatorul la coltul casei, daca este in coltul strazii...ceva mai greu 130A, ca mai sint si alti vecini cam tot la fel de energofagi. Editat Noiembrie 22, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Nu-s eu asa pilos! Chiar nici nu stiu unde este punctul de transformare si nici nu stau la la casa! Deci tablou cum am eu mai au inca 5 (suntem 6 locatari). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Este pe aproape, intr`o celula. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) 53 minutes ago, d2134 said: Transformatoarele tipice sunt 14,4kV/2x115V. Priza mediana este neutru si capetii secundarului sunt conductorii "live". Sistemul este bifazat. Monofazat, nicidecum bifazat. Ceva text din ce invata copiii la scoala: @Ion_Bumbu, v-au lamurit colegii cu cei 150A sau e musai sa va raspund si eu. Am deja poza de la panoul de acasa, asa ca nu ma doare mana sa raspund daca e pertinent. Editat Noiembrie 22, 2020 de Mircea Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 4 minutes ago, Mircea said: Monofazat, nicidecum bifazat. Lasa bre ca baietu' o zis corect: 2x115V (ca nu-i bifazat ci mono ... sa va puneti un convertor ca sa aveti bifazat!) In blocurile vechi aveti in panoul din apartament doua sigurante mai groase decat bateriile AA? Aveti! Deci 2x115V ! Adjudecat! 1 hour ago, d2134 said: Transformatoarele tipice sunt 14,4kV/2x115V. Priza mediana este neutru si capetii secundarului sunt conductorii "live". Sistemul este bifazat. Siguranta principala e de 150A sau de 200A. In perete au prize de 115V, majoritatea, si de 230V de putere pentru plita si cuptor. AC si incalzirea sunt racordate pe 230V. A scris corect 230V (2x115V monofazat). Fi si tu indulgent . Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Rar vezi sigurante la rezidential. Sa nu fie f-un roman care sa puna cuie sa nu mai sara. Dar las' ca au si strainii din cei care nu cugeta: Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 20 minutes ago, Mircea said: Ceva text din ce invata copiii la scoala: Stai bre, cum pe copii vostri ii invata asa ceva la scoala? Pai nu este bine! Ore de religie de ce nu au? Cu drogurile cum stau? 5 minutes ago, Mircea said: Are bre si asta cateva Tesla de incarcat, ce nu are voie? Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Acum 1 oră, Mircea a spus: Monofazat, nicidecum bifazat. Cumnata mea, care preda la o scoala din Montreal, i-a spus unei prietene ca preda la o scoala armeniana. Cam asa ai patit si d-ta. "Systeme monophase a trois fils" nu se traduce in romana ca sistem monofazat cu trei fire ci ca sistem bifazat simetric. Citat Primarul transformatorului de alimentare a consumatorilor este alimentat monofazat iar secundarul este bifazat având un punct neutru median pentru cele două faze active. http://old.unitbv.ro/Portals/31/Sustineri de doctorat/Rezumate2014/LepadatIonel.pdf figura 1.4 si explicatia ei. Editat Noiembrie 22, 2020 de d2134 Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 34 minutes ago, d2134 said: Cumnata mea, care preda la o scoala din Montreal, i-a spus unei prietene ca preda la o scoala armeniana. Cam asa ai patit si d-ta. "Systeme monophase a trois fils" nu se traduce in romana ca sistem monofazat cu trei fire ci ca sistem bifazat simetric. http://old.unitbv.ro/Portals/31/Sustineri de doctorat/Rezumate2014/LepadatIonel.pdf figura 1.4 si explicatia ei. Este o greseala. Este sistem monofazat cu 3 fire. Tensiunea intre capete este 2xV nu radical din 2 xV. La trifazat avem: la bifazat avem: si la monofaza cu 3 fire avem: In lucrare scrie 115 , 115 si 230 => este monofazat cu 3 fire. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Eu l`as intreba pe tov doctor inginer unde`s alea 2 faze acolo? in ce relatie de faza sint legate cele 2 infasurari secundare? Faza, sau antifaza? Daca faceti un redresor acolo cum ii spuneti, eu stiu ca este redresor monofazat bialternanta punind 2 diode. Doctori ingineri facuti la norma... Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Acum se vede diferenta: un copil in Canada este peste un doctor inginer din Romania. @Mircea, da'i frumos asa? Editat Noiembrie 22, 2020 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate