Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

50 de bani, garantie pentru ambalaje

Postări Recomandate

Dar nici nu vor altfel. Daca ii propui sa-i dai bani in schimbul unei activitati prestate (de curatenie de ex), se uita la tine intr-o parte, ca si cum, la valoarea lui ii propui asa ceva?

Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Avem o multime de adaposturi de animale,legi si protectii pentru acestea si,in acelasi timp,oameni care traiesc din gunoaie!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Doru.Mai sunt si din astia.Da multi n-au unde lucra.Nici tembelii astia de primari nu ajuta.Ma refer ca ar putea,organizat,sa ofere o lista de actiuni sezoniere zilnice pentru solicitantii persoane fizice.Ma refer la cei care au de sapat,de taiat lemne,de mutat mobila,etc,etc.

Te intreb,daca esti in oras si vrei sa prestezi ceva,intr-o perioada,de unde afli cine are nevoie??O iei din poarta in poarta?

Link spre comentariu

De doua ori am oferit bani contra servicii si tot de atatea ori am fost refuzat.Si sa nu crezi ca ii puneam la carat pietre de moara sau ii luam in ras cu 2 lei. Efectiv, nu au chef de munca. Sigur sunt si din cei care nu gasesc, dar astia stau acasa, nu ai de unde sa-i iei. Eu ma refer la cei care scobeau in containere.

Link spre comentariu

Cand mi-am luat terenul de la tara, am avut nevoie sa imi trag conducta de apa. 40ml de sant. M-am dus la primar sa-l intreb de vreun nevoias (adica oameni din astia cu ajutor social), ca sa dau de lucru unui om care are nevoia intr-adevar. Primarul mi-a zis ca n-am nici o sansa, de abia ii scoate el la lucru pentru orele alea obligatorii. Pana la urma mi-a facut santul un vecin pensionar, a muncit cam doua zile si am platit 1200 lei. Deci Doru cam are dreptate. Multi au fost invatati ca sunt cetateni europeni si au dreptul sa primeasca bani degeaba.

Link spre comentariu

1200 de lei în două zile, este o sumă frumoasă, chiar şi pentru un bun meseriaş, într-un oraş mai de top.

Să nu credeți că nu ştiu ce inseamnă să sapi un şanț de 40 de metrii lungime!

Am făcut-o, dar nu pe bani, de nevoie.

Fapta relatată mai sus de colegul nostru, spune multe despre mentalitatea contemporanilor noştri (atenție nu numai compatrioți), despre situația socială în care se complac.

Munca, brută sau supercalificată, necesită multe abilitați,motivație, dăruire, dar mai ales, educație civică.

Educația civică, le-a lipsit multor nații, şi se pare că începe să lipsească şi altor nații care cîndva dădeau tonul, referitor la acest aspect.

Ar fi de studiat ceva pe tema aceasta, din cartea: Mărirea şi decăderea imperiilor.

Sper că am citat corect titlul!

În rest: noi să fim sănătoşi, dar şi ceilalți, că doar trăim împreună!

Link spre comentariu
La 25.11.2020 la 0:16, Mircea a spus:

Cumparati haine din materiale naturale: bumbac, piele (incaltari). Au sa dureze in timp, pot fi si transferabile de la un copil la altul.

Wrong...bumbacul nu dureaza in timp, e de zeci de ori mai deteriorabil decat poliesterul, iar agricultura bumbacului e foarte poluanta, cat despre piele...eu unul as interzice-o aproape total, uan la mana ca nu mai are nici un fel de avantaj tehnic, alta e ca sunt cazuri de animale sacrificate strict pentru pielea lor, nu mai vorbim de blanuri naturale.

Citat

sticla e energofaga si se degradeaza greu, probabil in citeva milenii. sticla de pe vremea romanilor e intacta doar ca s-a matuit.

Mult mai energofaga ar fi "reciclarea" sticlei existente, topirea amestecului de nisip cuartos+soda+ var inseamna doar vreo 40% din caloriile pe care le-ar consuma retopirea sticlei.Evident ca nu face nimeni asa ceva, sticla retopita e fara pret si calitate, si are culoarea vantului turbat.

Citat

- plasticul se degradeaza greu, obiectele de plastic pot resista peste 700 de ani,

Poate teflonul si siliconii(siloxan)sa reziste atat, in nici un caz materialele plastice gen polietilena, polipropilena, polistiren.Acestea din urma n-ar rezista nici 70 de ani, si asta tinute in casa, la temperatura constanta si departe de radiatii UV.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Spitfire a spus:

Mult mai energofaga ar fi "reciclarea" sticlei existente.....

Poate teflonul si siliconii(siloxan)sa reziste atat, in nici un caz materialele plastice gen polietilena, polipropilena ...

Nereciclarea sticlei ar insemna umplerea unor gropi cu un material care nu se descompune in milenii.

Nu confundati farimitarea cu descompunerea.

https://www.thebalancesmb.com/how-long-does-it-take-garbage-to-decompose-2878033

Editat de xaxa
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Spitfire a spus:

Wrong...bumbacul nu dureaza in timp, e de zeci de ori mai deteriorabil decat poliesterul, iar agricultura bumbacului e foarte poluanta, cat despre piele...eu unul as interzice-o aproape total, uan la mana ca nu mai are nici un fel de avantaj tehnic, alta e ca sunt cazuri de animale sacrificate strict pentru pielea lor, nu mai vorbim de blănuri naturale.

D-le @Spitfire, fără supărare, carne (de porc, vită, pasăre, iepure, etc) mănâncă lumeai, în general ? ,,, sau pește?

Bineînțeles că da.

Deci atăta timp cât e legal (alias perfect normal) să creștem milioane de animale în cadru organizat (ex. ferme)   în vederea sacrificării pentru a ne hrăni, mi se pare o mare ipocrizie să interzicem sacrificarea animalelor pentru a le folosi pielea sau blana. Unde-i diferența? ... daca-i folosești blana moare de două ori? .. ori unele sunt mai "animale" decăt altele?

....................

Materialele plastice sunt de toată jena, transpiri în ele și se lipesc de corp. Normal că bumbacul e mai bun (și mai scump).

Link spre comentariu

Apropos de bumbac...zilele trecute am luat marketurile la rand sa-mi cumpar cateva perechi de ciorapi noi. (bumbac desigur). Credeti ca am gasit undeva? Doar china 100% bumbac:rade:, adica guma de prastie.

Link spre comentariu
7 minutes ago, BRANCA said:

Ma gandesc ca o depozitare a sticlei pe fundul oceanelor ar putea fi o solutie.

Sunt vietuitoare care traiesc si acolo.
Tie ti-ar placea sa fi o meduza (sau meduz) si sa-ti toarne alte vietuitoare deseurile in cap?

Link spre comentariu
Acum 23 minute, fluffy37 a spus:

Apropos de bumbac...zilele trecute am luat marketurile la rand sa-mi cumpar cateva perechi de ciorapi noi. (bumbac desigur). Credeti ca am gasit undeva? Doar china 100% bumbac:rade:, adica guma de prastie.

Nu căutați la market-urile obișnuite, acolo nu găsiti decât fake-uri made în ciaina,  încercați la magazinele mai " de firmă". Sau comandați pe net.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Spitfire a spus:

Mult mai energofaga ar fi "reciclarea" sticlei existente, topirea amestecului de nisip cuartos+soda+ var inseamna doar vreo 40% din caloriile pe care le-ar consuma retopirea sticlei.Evident ca nu face nimeni asa ceva, sticla retopita e fara pret si calitate, si are culoarea vantului turbat.

Viţăvercea. Si pâna la 25%. Temperatura de topire a nisipului cuartos, chiar în prezenta sodei, este mai mare decât a sticlei. Plus ca la elaborarea sticlei din minerale sunt necesare diverse etape de "rafinare", toate energofage. Ca sa nu mai vorbim de extractia materiei prime.

Sticla pentru ambalaje (NB!) se recicleaza în proportie de pâna la 95% (la fabricarea sticlei de culoare maronie). Idem sticlele speciale care se pot colecta pe sortimente (sticla pentru cinescoape se recicla în proportie de pâna la 99%).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări