Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

50 de bani, garantie pentru ambalaje

Postări Recomandate

Acum 20 minute, BRANCA a spus:

Doru.Nu e asa.

Normal ca nu e asa. Eu platesc ambalajul odata cu marfa, si il mai platesc odata ca sa primesc banii inapoi, dar ambalajul ala e deja platit, deci ar trebui sa primesc cei 50 bani, fara sa mai achit eu suplimentar acea garantie...ce nu iti e clar?

Inainte de 89 aveai ambalajul inclus in pret, si daca il duceai la reciclat, primeai bani pe el. Cat de greu de inteles e?

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Doru.Repet.Producatorul cheltuie pt ambalaj,deci trebuie sa-si recupereze banii!Daca eu incasez la returnare costul ambalajului cine-l plateste?Statul?

In situatia data eu o vad cam asa.Producatorul isi recupereaza banii cu costul ambalajului.Adaugam o garantie,care nu e identica (!) cu costul ambalajului,de 50 de bani.Aceasta garantie o recuperam la returnare.

Altfel ce facem?Am platit intr-adevar ambalajul."Vindem" ambalajul statului pe 50 bani.Recupereaza statul banii cu reciclarea acestuia?Nu!!Si atunci nu se plateste tot din buzunarul nostru,adica din "cosnitza" comuna?

Link spre comentariu
4 hours ago, Spitfire said:

Astfel de "masuri" nu tin loc de educatie ecologica si estetica, si nici nu vad Mega-ul din coltul strazii transformat in depozit de reciclabile!

La recipientele de plastic si cutiile de aluminiu exista masina care le aplatizeaza, reducand mult volumul. Dar chiar si asa, cineva tot trebuie sa goleasca masina. 

La sticla nu e alta solutie decat pastrarea intacta pana in uzina unde se farama totul. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Aceasta garantie o recuperam la returnare.

Aceasta ''garantie nu va garanta'' ca melteanul care ragaie pe malul apei, va lua pet-urile de bere si le va baga in portbagaj, ca sa recupereze fisa de 50 bani. Dimpotriva, se va simti indreptatit sa-l arunce in apa, ca doar a platit pt el. Adica am curaj sa pun un pariu ca pet-urile aruncate in diverse locuri, nu vor dispare. E exact ca si cu cocoasele de pe drumuri. Le monteaza pt ca vezi draga doamne, niste smintiti merg cu viteza. Si merg, nu contesta nimeni asta. Dar de ce sa fortezi pe toti sa treaca peste cocoase, in loc sa-l parlesti pe ala vinovat? Eu oricum le aruncam in containerul cu plastice.Consider ca e o grija in plus cand merg la magazin sa le predau la un punct de colectare, care parca vad ca va fi aglomerat.Plus ca in loc sa le duc zilnic la containerul specializat, acum trebuie sa le adun si sa ma mai impiedic si de astea pana le vine randul sa le predau. Asta e, daca-i musai, cu placere.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări