globaldj Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Acum 1 oră, Marele Savant a spus: am ramas cu impresia ca era cu ta7358 si sint interesat de acest C.I.! Tot Off -Topic : nimic interesant despre acest TA7358... relativ de generatie mai veche, echipeaza "front-end-ul" tuturor receptoarelor portabile care sunt "mai acatarii", de genul Tecsun PL660, Degen 1103, Kaito 1103, Grundig G5 sau Eton E5... De altfel toate au 99% aceeasi placa de baza si aceeasi impementare a schemei functionale. Dintre toate Tecsun-ul este un pic peste, intrucat are 4 circuite acordate pe partea de FM, facand-ul usor mai rezistent la intermodulatii... Ca si performante, pentru gama lor de receptoare portabile sunt ok, dar sunt departe de performantele unui stationar clasic sau a unui SDR de ultima generatie cu TEF 668X sau SI 4734/5... E drept ca nu stiu cum s-ar comporta intr-o implementare la nivel de amator, dar acum depinde si ce doriti sa faceti (atasez pentru exemplu implementarea din PL 660) Scuze de OFF-Topic. tecsun_pl-660_schematic.pdf Link spre comentariu
ionut73 Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 Buna ziua. Are cineva un pcb disponibil pt usdx? Link spre comentariu
fokckewulf Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 La 17.02.2021 la 13:00, ionut73 a spus: Buna ziua. Are cineva un pcb disponibil pt usdx? Salut Ionut! Trebuie sa primesc cateva PCB-uri zilele acestea, daca esti interesat las-mi un mesaj pe [email protected] Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 1, 2021 Partajează Postat Aprilie 1, 2021 Salutare, Lucrez si eu acum la un uSDX. Am ajuns la placuta de LPF (pt 20m), l-am vobulat dar nu-mi place cum arata curba, coboara prea repede si am cam -2.5db in 14Mhz. Banuiala mea e de la calitatea condensatorilor, am folosit niste smd-uri 1206 dintr-un assortment kit luat acum un car de ani de pe ebay, nici un info despre ei in afara de valoare. Sa fie asta buba? LPF-ul de 20m are C-urile asa: 180, 390, 390, 180pF. Pe cei de 180 i-am facut din 100+82, iar 390 am tot incercat de la 350 la 400pf si acelasi rezultat cu pierderile. Chiar graficul e cu 370p, si ar trebui sa mai mareasca banda de trecere; am tot simulat variante in Rfsim99. Pe bobine n-s da vina, sunt Amidoane ok, bobinate cum trebuie. As mai incerca si cu ceramici simpli tht, din aceia mici si portocalii, am cativa noi de la TME, np0, incerc sa-i combin pana la valori, sa vad ce-o iesi. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 1, 2021 Partajează Postat Aprilie 1, 2021 O sugestie pentru filtrul cu pricina: Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 1, 2021 Partajează Postat Aprilie 1, 2021 (editat) I-am dat de cap, erau smd-urile alea paguboase. Am pus ceramici disc, dintr-aia ordinari (SR Passive, 50V, de la TME) si arata mult mai bine, chiar ca pe simulare. (cu albastru smd/cu rosu astia disc) Valorile sunt 178pf (100+39+39) si 400pF (4x100). Am incercat pe mijloc si 360p in speranta ca mai mareste banda, cu 400 sunt cam la limita, dar strica. Arata un pic ca naiba filtrul acum Cand oi avea un cablaj mai ca lumea ii pun si cate un C. Btw, cei care ati facut comenzi de pcb-uri nu aveti si placile de filtre de vanzare? Editat Aprilie 1, 2021 de yo4hhp Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Dadu Dumnezeu si m-am apucat si eu de uSDX. Momentan il fac doar pe receptie, fara filtre de banda. Luni plec in delegatie si parca as asculta si eu banda, seara, la hotel. FT250-ul e cam greu de carat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 O alta varianta este aplicatia "SDR touch" care permite conectarea unui stick USB SDR la telefonul mobil. Exista in "Play Store". Sunt si alte aplicatii. Pe asta am testat-o. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Plantat, alimentat, iata ce apare pe afisaj. Alimentare 12V, ia un curent de aprox. 40mA. Nu-s conectate casti si antena. Nici BPF. Please help! P.S. Mai flicare un T dupa 5000, am facut poza cand era stins. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 @yo9hrb nu știu absolut nimic despre acest uSDX însă din mesajul ăla de pe afișaj pare că nu comunică cu ceva pe magistrala i2c. L.E: Am gasit in soft ce inseamna BER si se pare ca am intuit bine, BER vine de la "Bit-Error Rate". Magistrala cu integratul si5351 este in regula? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Cred ca da, n-am gasit probleme acolo (atat cat ma pricep). Am uitat sa mentionez ca n-am nici unul din trv. BS170 montati. Ca nu-i am, deocamdata. Darnu cred ca ar trebui sa fie vreo problema la receptie. Link spre comentariu
yo9dl Postat Septembrie 5, 2021 Partajează Postat Septembrie 5, 2021 Trebuie schimbata adresa I2c la SI5351. In softul initial implicit era 0x60 si a trebuit sa schimb la 0x62. Un amplif audio ar fi de folos pentru o auditie confortabila. Etajul final e greu de pus la punct. Daca filtrul de la iesire e corect aliniat trebuie schimbati tranzistorii. Montajul e interesant, dar ramane o jucarie greu de stapanit. Succes! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 5, 2021 Partajează Postat Septembrie 5, 2021 Si cam cum se face asta? Link spre comentariu
yo9dl Postat Septembrie 5, 2021 Partajează Postat Septembrie 5, 2021 Se editeaza fisierul ino. Sunt plecat din localitate ca ti-as fi trimis fisierul folosit de mine, dar gasesti pe net cum se face, nu e greu. Pentru mine e mai dificil de explicat decat de facut. Uite aici un punct de plecare https://groups.io/g/ucx/topic/84359867#8772 Merita sa arunci oprivire si aici https://antrak.org.tr/blog/usdx-a-compact-sota-ssb-sdr-transceiver-with-arduino/ Link spre comentariu
yo9dl Postat Septembrie 5, 2021 Partajează Postat Septembrie 5, 2021 (editat) Inca ceva, daca e cazul modifici si frecventa cristalului de curat (25 sau 27 MHz). uSDX_V1_02i_27mhz.ino Editat Septembrie 5, 2021 de yo9dl completare mesaj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum