Marele Savant Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Tot cautind ceva pentru a trece timpul mai usor in aceasta perioada, am dat de jucaria de mai jos: https://antrak.org.tr/blog/projeler/usdx-an-arduino-based-sdr-all-mode-hf-transceiver-pcb-iteration-v1-02/ pare o jucarie interesanta tinind cont ca foloseste o sinteza de frecventa care genereaza direct cele doua semnale defazate necesare si mai ales ca face toata procesarea pe un ATMEGA328, deci nefiind necesar un PC. Sigur nu se va mai vizualiza grafic o portiune de banda, dar si asa merita testat. Pina acuma am comandat FST3253 care au sosit deja din UK si astept sa fie gata si pcb-urile comandate in China, care vor sosi saptamina viitoare printr-un curier rapid. Sint curios de parerile voastre despre jucarie! uSDX-V1.02-Schematic.pdf Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 29, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2020 A durat cam 10 zile din momentul in care am dat comanda pina au ajuns la usa! Am lipit piesele pe o placa si si se pare ca Atmega328 se descurca decent cu procesarea semnalelor, comanda sintezei, a lcd-ului, etc. Voi vedea si emisia cum se comporta. Pun o fotografie mai jos si nu voi mai reveni la subiect pentru ca se pare ca nu intereseaza pe nimeni! Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 29, 2020 Partajează Postat Noiembrie 29, 2020 Toata lumea taie porcu ! Le e egandu la palinca si sunculite afumate.E interesant ,eu o sa mai cotrobai pe net ! Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Proiectul este interesant si sigur nu se va opri aici. Deja DL2MAN are o varianta multiband si un pic mai compact https://groups.io/g/ucx/files/DL2MAN uSDX-Sandwich Files with new Serial Resonance Class E Multiband Circuit Cine nu are porc se refugiaza in mirosul de sacaz! Emil ti-am trimis PM. Link spre comentariu
mirceacra Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 (editat) Sigur ca ne intereseaza. Asteptam mai multe date despre cum se descurca si in emisie. Stima, Editat Decembrie 13, 2020 de mirceacra Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 14, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2020 probabil in vacanta de Craciun sa plantez si restul componentelor si sa-l vad cum se comporta pe o rezistenta de 50 ohm, mai ales ca este in clasaE care am vazut ca este mai dificila pentru SSB. dar indiferent de rezultatele obtinute de mine, impresiile pe internet sint pozitive si s-a lucrat cu el in trafic. Link spre comentariu
yo9dl Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Am finalizat si eu partea de receptie. La SI5351 a trebuit sa schimb adresa la 0x62 (implicit este 0x60), in rest nu sunt probleme. Chiar fara filtru de banda mi se pare ca functioneaza neasteptat de bine avand in vedere componentele folosite. Link spre comentariu
mirceacra Postat Decembrie 20, 2020 Partajează Postat Decembrie 20, 2020 Excelent, poate se poate si un filmulet cu receptia iar apoi de ce nu, si cu probele de emisie! Link spre comentariu
yo9dl Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Din pacate auditia o fac in casti pentru ca nu am un difuzor disponibil. Nimic diferit fata de cum se aude pe yt, doar un zgomot mai mare datorat conditiilor locale. Incerc sa fac un filtru pe 7, dar e cam greu cu condensatoarele. Valorile inductantelor date de DL2MAN nu se pupa cu cele rezultate din calcul avand in vedere nr.de spire recomandat. Am vazut un filmulet cu reglajul QCX, se bazeaza pe modificare pozitiei spirelor pe miez sau chiar modificarea nr. de spire. Cam migalos, era mai simplu daca aveam niste valori sigure ale inductantei, masuram totul si apoi reglajul era un pic mai simplu. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2020 De ce nu folosiți bobine cu miez reglabil? Link spre comentariu
yo9dl Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Pai la o putere de circa 3 W nu cred ca ar merge din cauza pierderilor (ma gandesc la bobinele din calea comuna din vechile televizoare alb/negru). Oricum bobinele sunt finalizate mai am de masurat condensatorii. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Februarie 2, 2021 Partajează Postat Februarie 2, 2021 am comandat si eu 10 cablaje din china pentru versiunea V1.02 care are ceva imbunatatiri....sunt pe drum https://antrak.org.tr/blog/projeler/usdx-an-arduino-based-sdr-all-mode-hf-transceiver-pcb-iteration-v1-02/ Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 2, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2021 parca ati inceptut si un receptor bengos in colaborare cu geniul forumului, ce se mai aude de el? Link spre comentariu
petreelectronic Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Nu se mai aude nimic....pana am facut rost de cele necesare (inclusiv cablaj) au aparut alte posibilitati astfel incat nu am nici un chef sa ma apuc de lipit. Vad ca inca persista pe aici naravul discutiilor off-topic....tocmai ma abonasem la acest subiect. Probabil o sa demisionez iar. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 3, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2021 va prezint scuzele mele, chiar eram interesat de respectivul receptor, cea mai buna dovada fiind aceea ca am tinut minte atita timp. am ramas cu impresia ca era cu ta7358 si sint interesat de acest C.I.! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum