validae Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Ce am propus eu nu e un procedeu invaziv.Se depistează ele scurgeri de gaze la doi metri sub pământ, sau scurtcircuite ori puneri la masă la cabluri subterane şi nu găsim o scurgere sub gresie.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Pai e diferenta, ca la cabluri ai posibilitate sa bagi sonde in pamant, ai doua puncte intre care poti masura. Aici daca ai parchet intre punctele de masura ce naiba faci? Dai gauri din loc in loc ca sa ajungi la sapa? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Am scris acolo, pui testerul lângă zid, la marginea parchetului.De obicei, meşterii care montează parchet, lasă câţiva milimetri ,,de dilatare,, pe care îi maschează cu plintă.Dai jos plinta şi ai acces la şapă.În locul testerului de ohmmetru poate folosi o spiţă sau o andrea subţire de oţel.Chiar şi pe marginea zidului ar trebui să existe o diferenţă de conductivitate în zona cu infiltraţia.Eu aşa aş încerca, dar fiecare face cum vrea la el acasă... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 (editat) Asta e sistemul și avantajele care le conferă. Constructorilor le convine. Duc traseul pe unde le vine bine, și de regula cam prin mijlocul încăperilor, fără sa respecte anumite trasee. Dacă pierderea este pe mijlocul camerei și pata de umezeala în pardoseala se afla la 1m de zid, poți măsură ce și cât vrei pe tot perimetrul camerei. De fapt camerelor, ca sigur sunt mai multe. De asta ziceam ca e important măcar la nivel de camera de depistat unde se afla pierderea, dar dacă nu exista acces la sectoare ce pot fi separate, orice metoda nedistructiva merita luata în seama. Pana la urma și cu gauri în parchet de 1,5...2mm pt tester ar fi o soluție, după care se pot astupa cu rășină, dacă nu se schimba parchetul după demontare pt remediere. Asta în cazul fericit când se găsește locul cu pricina. E situația cea mai tâmpită care poate apare, și ar fi bine sa se constate cu certitudine ca scăparea nu e într-un loc ce conferă acces. Cel mai bine cunoaște traseele și particularitățile instalației cel care a lucrat-o. Editat Noiembrie 19, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
ionapostol Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Știu ca e vechi, dar poate ajuta pe cineva. Exista substanțe care se introduc in instalatie si astupa porii...daca nu sunt găuri. Fernox Leak, Novastop..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum