Rodrigo Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Buna ziua. Am o problema cu instalatia termica . Am un por si pierd presiune mereu cam la luna 1 bar . Imi recomandati vreo solutie pt etansare . Instalatia se afla un sapa si nu se vede unde e problema Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 (editat) Soluţie pentru pori nu prea găseşti.Exista un praf care se punea în radiator la maşini şi astupa provizoriu scurgeri minore, dar nu ştiu dacă aş recomanda aşa ceva la o centrală care costă mult mai mult decât un radiator de Dacie... Eu aş căuta pe şapă locul cel mai umed, acolo e logic să fie porul, apoi spargi şapa şi tai tronsonul cu defect şi-l mufezi cu unul nou... Dar de unde ştiţi că e problema în şapă ? Că pot fi pierderi şi pe la centrală, deşi PPR-ul e susceptibil de lipituri proaste.. Editat Noiembrie 19, 2020 de validae Link spre comentariu
Rodrigo Postat Noiembrie 19, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Problema este ca nu se vede niciunde nici o pata de umezeala niciunde . Am citit pe net de o solutie lichida Lichid etansare GEBO Liquid Micro 2L a folosit cineva ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Aş verifica şi centrala, există posibilitatea ca să piardă pe la vana cu trei căi, am avut acest defect personal, vedeam că pierd presiune constant dar nu ştiam unde, apoi a crăpat vana de tot, a curs apă din centrală exact pe unitatea PC nou asamblată de fiu-meu pentru soţie....noroc că nu a pătruns şi-n ea.Dar atunci am văzut problema... Link spre comentariu
Rodrigo Postat Noiembrie 19, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Am inchis circuitul cu centrala am bagat presiune in stalatie cu manometru si scade in timp presiunea Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Acum 8 minute, validae a spus: Eu aş căuta pe şapă locul cel mai umed Daca are gresie si/sau parchet deasupra, poate sa caute pana oboseste. Nu va gasi nimic. Apa se va infiltra pana la urma, dar se va deplasa pe orizontala pe unde va gasi calea cea mai usoara. E ''avantajul'' acestor instalatii. Daca ai repartitoare, poti separa circuitele unul cate unul si urmarit evolutia presiunii. e mai mult decat nimic daca afli pe care circuit ai scapare. Macar asa nu o sa bagi fel de fel de smacuri de etansare pe toata instalatia. Link spre comentariu
Rodrigo Postat Noiembrie 19, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Nu am repartitor asta este problema .. am citit pe net de solutia asta Lichid etansare GEBO Liquid Micro 2L a folosit-o cineva ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 (editat) Şapa e uniformă ca şi compoziţie ? S-ar putea face un circuit de testare, luaţi un cablu liţat lung de vreo 5-6 metri, conectaţi-l la robinetul unui calorifer din fiecare cameră şi capătul celălalt îl legaţi la unul din testerele unui ohmmetru (multimetru de 15 Lei setat pe scala de 2 MegaOhmi).Cuvâ rful de la testerul liber, atingeţi ferm şapa din loc în loc (dacă aveţi acces pe la marginea parchetului) , de la intrarea în camera respectivă şi până la ieşire, exact pe traseul ţevilor îngropate în şapă.Când ohmmetrul va indica cea mai mică valoare dintre toate măsurătorile, aţi găsit locul defectului.... Editat Noiembrie 19, 2020 de validae Link spre comentariu
Rodrigo Postat Noiembrie 19, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Am gresie si parchet . Deci nu am acces la sapa Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 (editat) Nasol...dar cred că se poate folosi exact în acelaşi mod un MegOhmmetru, pe tensiunea de lucru de 1000V, scurgerea trebuie să fi umezit local chiar şi parchetul sau gresia de deasupra, nu numai sub şapă.La 1000V trebuie să apară o conducţie sesizabilă.Am avut la maică-mea o mică scurgere la o mufă de PPR, se formase la lipitură un por minuscul care stropea betonul dintr-o sală, acoperit de o mochetă.Am depistat scurgerea doar văzând din întâmplare că pe peretele alăturat se formase o pată ce urca în sus.... Editat Noiembrie 19, 2020 de validae Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Vezi urme de umezeala pe peretii din apropierea traseului. Banuiesc aproximativ macar, ca stii pe unde merg tevile. E o sansa sa depistezi zona. De regula apar pierderi in zonele unde ai imbinari sudate. Eu cel putin nu am gasit niciodata la traseu intreg. Si ramificatiile le poti banui pe unde sunt. Dar daca vrei o rezolvare, sa stii ca nu scapi fara decopertare. Daca e la gresie e mai simplu.Spargi si pui la loc. La parchet e mai naspa, nu prea poti ataca punctual, dar nici nu cred ca ai avut asa meseriasi incat sa faca ramificatii la mijlocul camerelor. Uite un exemplu in care a trebuit demontata mobila de bucatarie, demontate 5 placi de gresie, sparta sapa si ajuns la locul faptei, din cauza unei lipituri gafate. Nici mama smacurilor nu astupa lipitura aia. Pierderea a aparut la mai bine de un an de la darea in folosinta a instalatiei. Eu zic sa te concentrezi pe depistarea locului si refacerea acelei parti, decat sa folosesti fel de fel de fainosaguri. Alea odata bagate in instalatie, nu stii unde se pot aseza, dar sa stii ca de regula se aseaza unde paguba e mai mare. https://postimg.cc/gallery/rV4HLJ2 Link spre comentariu
Rodrigo Postat Noiembrie 19, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Sper ca macar sa depistez zona unde este problema. Casa este facuta de anul acesta din februarie . O sa astept poate ca timpul v-a arata scurgerea unde se afla . Deocamdata nu se vede nimic niciunde Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 (editat) Da, asa era si in exemplul de care vorbeam. Abia dupa un an a aparut pata pe perete, si se tot intindea de la o luna la alta. La inceput a banuit ca e igrasie, pe urma ca tevile din perete erau de vina, si numai dupa ce a dezvelit traseul vertical, a vazut ca apa venea din sapa. Editat Noiembrie 19, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Eu n-aş aştepta un an, ştiind că am o scurgere ce se infiltrează în pereţi... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2020 Partajează Postat Noiembrie 19, 2020 Ei nu... Intr-o prima faza nici nu stii ca o ai. Pe urma intervine deranjul care trebuie sa-l faci ca sa remediezi asemenea problema.Ca sa nu spun ca cel mai important este sa ghicesti unde e problema. Ce spui acolo cu tester de tensiune sunt doar propuneri care nu stii daca tin in practica. Nu exista o solutie consacrata prin care sa depistezi o pierdere infima pe un traseu ingropat. Trebuie sa lasi sa se accentueze efectele, ca sa poti depista ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum