Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta cu pa-800k si DT300

ovi.veres

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovi.veres

22

• Sharky

6

• Shambala

6

• sesebe

5

Top autori în acest subiect

Din cate am inteles eu, pana la urma  sunt doua optiuni:

-  fie se leaga wooferele in paralel, apoi un singur filtru apoi tweeterele si rezulta o singura incinta de 4 ohmi care necesita un singur canal de amplificare,   

- fie se leaga cate un W-filtru-Tw si rezulta 2 x 8 ohmi, si se folosesc doua canale de amplificare.

Sharky, de ce recomanzi legarea in serie a tweeterelor ?  (pt primul caz)  Pt protectie ?   

SPL-ul lor nu este atat de mare (93dB).

ovi.veres - ti-am raspuns si pe MP

Editat de Shambala
Link spre comentariu

PRobabil omul vrea sa le puna sa bata in directii diferite si wooferu si tweeteru. Daca in ele va intra semnal mono, mai bine serie, da pt protectie si ca sa nu disipi aiurea pe rezistente incercand sa atenuezi.

Eu cred ca de mai dai drumul la zona de sub 10k va tine pasul pct redus 3dB din diferenta de impedante.

Daca nu, cel mai sigur e sa faci filtrul din schema, adaptat pt 4ohmi si pui totul in paralel.

Din ce tin minte boxele aveau inalta lipita de bas. DAca se modifica amplasarea imbinarea nu iese tocmai corect, dar in rest echilibrul e ok.

Eu as pastra formatul in care inalta e deasupra wooferului, asa incat sa ai cat mai buna dispersia pe orizontala.

DAca pui inalta intr-o parte, iese fix invers is pana nu culci boxa pe o parte nu vei avea raspuns calumea in zona 1-2k cand te plimbi de la stanga la dreapta.

Link spre comentariu

Va fi un fel de ursulet. Wooferul va fi capul si inaltele urechile, la fel si mai jos pt al2 lea woofer dar urechile vor fi porturile. Pana la urma prefer 2 filtre, pt cazul in care pe viitor se vor alege doua boxe. Cele 2 filtre alimentate fiecare dintr o iesire mono din amplif.

Link spre comentariu

E clar, cutie cu difuzoare. Atunci nu prea are rost sa iti bati capul prea tare.

Totusi ca sa minimizezi fail-ul as apropia maxim pa800le cat de mult.

DEsi daca e o boxa de petercere eu as pune un woofer pe o parte si una pe fata alaturata, la fel si cu tweeterele, sa imprastie mai bine sunetul in camera si filtru sa fie cat de cat aproapiat de cazul in care a fost calculat.

DAr daca estetica primeaza acusticii, inteleg. :)

Link spre comentariu

Nu e de estetica, e de utilitate. Boxa se va cara, vor fi si copii care vor avea acces la ea (pt un karaoke la chermeze). Nu am pretentii de sunet extraordinar de mari, dar nici sa sune ca din butoi si incorect. Difuzoarele, dt-urile si 2 porturi de 75, trebuie sa le inghesui pe o placa de 55x45, deci cred ca e singura pozitionare care merge.  Am plecat de la premiza ca dt-urile e de preferat sa fie sus pozitionate.

Editat de ovi.veres
Link spre comentariu

Cam toate modelele, de masa , de mana, culisant. Pt decupaj gauri, fierastrau pendular. Vroiam cu freza dar sunt mici diametrele.

Dupa 15 ani, mi a revenit pofta pt un asemenea proiect. Nu e ca la carte, mai ales acustic, dar ideea principala asta a fost. A iesit cam grea, trebuie sa caut o solutie pt maner.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări