c_anicai Postat Decembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2020 (editat) La 14.12.2020 la 7:44, nel65 a spus: In fine,nu vrei si gata! Spor la realizarea invertorului cu miez de 2cmp si bobina pe ferita radio!!! am o intrebare referitor la un tor de ferita, asta de aici https://www.tme.eu/ro/details/tx63_38_25-3f3/inel-de-ferita/ferroxcube/ e bun pentru transformator de iesire? datasheet http://ferroxcube.home.pl/prod/assets/tx633825large.pdf ,in datasheet pentru materialul 3f3 mersi de un eventual raspuns. --- La 14.12.2020 la 11:24, BRANCA a spus: Anicai.Pai e simplu sa te convingi.Daca nu testezi pe o rezistenta de sarcina o sa vezi,simplu,la exploatare, ca se incing traful si bobina... inca nu duce, atasez niste masuratori curent in scurt Editat Decembrie 16, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Nu inteleg de ce te cramponezi de un tor pt traf iesire.Cum poti sa bobinezi spire forta pe el?!Sau vrei sa faci bobina de iesire pe el? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 (editat) Acum 1 oră, c_anicai a spus: am o intrebare referitor la un tor de ferita, asta de aici https://www.tme.eu/ro/details/tx63_38_25-3f3/inel-de-ferita/ferroxcube/ e bun pentru transformator de iesire? datasheet http://ferroxcube.home.pl/prod/assets/tx633825large.pdf ,in datasheet pentru materialul 3f3 mersi de un eventual raspuns. --- inca nu duce, atasez niste masuratori curent in scurt In locul ''ampermetrului'' aluia mai bine puneai un BEC, cel putin ala nu depindea de frecventa tensiunii ''masurate''. App..tu cu aparatul ala de masura ai masurat tensiunea la iesirea din invertor? Editat Decembrie 16, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Cu multimetru am masurat tensiunea cc filtrata pe condensator, a dat cca 95 volti in gol, stiu treaba cu rf ca am lucrat pa la frecvene mult mai mari pe tuburi Cu becuri nu mai vreau, am incercat cu halogen serie paralel 8 buc de 50w in total 400w, au pocnit intr-o fractiune de sec. @BRANCA Ma gandeam la tor din cauza ca ocupa spatiu mai mic si incape in carcasa, altfel trebuie sa schimb cutia,*(nu am alta pe moment). Mi-a zis cineva ca are acest tor insa nu stiu daca o fi bun pentru trasformator de iesire, de asta am intrebat sa nu dau bani degeaba. Editat Decembrie 17, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) am bobinat ieri alt transformator dar fiindca a intrat cam greu bobinajul am crapat ferita, lipit cu super glue are ceva ? Editat Decembrie 17, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Se mai foloseau ferite lipite.De exemplu la bobinele pe tor.Le taiau in 2 bucati,le bobinau si le lipeau ulterior.Problema e sa nu se dezlipeasca daca se incalzeste. Da' am impresia ca a fost numai ciobita,nu-i asa? Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) o crapat de tot o latura insa am lipit cu glue si am tinut presat, s-a lipit dar .... insa in ideia ca unii lasa un mic intrefier cred ca n-ar fi asa mare bai dar e efectul asta psihologic cum zicea cineva ...s-a ales praful si in plus de asta la final n-a incaput decat o foita izolatoare de carton peste secundar . Editat Decembrie 17, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Se bobineaza si greu transformatoarele astea tip E, celalalt de traf linii monitor ce-l am acum era floare la ureche si nici nu se incalzea din cauza frecventei dar probabil din cauza sectiunii mici 2 cm patrati nu duce, prima data cred ca voi mai cauta inca unul de linii identic sa folosesc doua lipite spate in spate, mai umblu ceva la raportul de transformare pt a scadea putin tensiunea de iesire ca actual e 95 volti si cred ca deranjeaza asta. are 21 sp in primar si 6 in secundar cu raport 3,5, ma gandesc la un 22 sp primar si 5 secundar sa scada tensiunea la cca 70-75 volti. A doua belea ca n-am cu ce vizualiza factorul de umplere sa vad cum sunt atacate mos-urile, aici e mai dificil ca n-am osciloscop si nici n-am la cine apela. A treia belea sunt diodele, toate la un loc nu duc mai mult de 60 amperi si trebuie sa suplimentez ca deja se supraincalzesc la cca 70 amperi cat estimez, asta cu cca 70A e in scurt cu protectie cand curentul l-am controlat si scade deja la jumatate altfel daca las sa se inroseasca electrodul se incing si alea in cca 1-2 min. A 4-a belea e socul de iesire care inca nu l-am rezolvat mai mult din cauza spatiului disponibil insa nici n-am cu ce-l masura si nici macar nu stiu ce valoare trebuie pt 132 khz. Editat Decembrie 17, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
cristi7521 Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Am vazut invertor functionand cu miezul lipit pe o latura a E-ului. Limitarea de curent la transformatorul de 1cm patrat sau 2cmp patrati nu este data de miez. Cel mai probabil este o limitare din comanda. Miezul nu limiteaza puterea. In cel mai rau caz iesea fum din bobinaj, din cauza curentului prea mare, si atunci spuneai ca ai nevoie de un alt miez ca sa iti incapa sarma mai groasa. Limitarea mai poate fi data de inductanta de scapari (cuplaj slab primar secundar), dar nu cred ca este cazul pentru bobinaj suprapus. La schema lui Danyk se putea modifica frecventa la uc3844 (crescuta) si puteau fi facute teste. Cred ca se poate face o cutie si din lemn, numai sa se asigure o ventilatie buna. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) asta-i ca n-am cu ce vedea forma si durata impulsurilor in grile, treptat voi mai face cate ceva insa pe moment nu dispun de alte materiale, practic am vazut invertor cu tor 1,6cm sectiune dar sunt multe necunoscute.... Ideia a fost sa nu consum decat timp cu piesele care le am deja, oricum nu voi reusi sa fac unul de calitate nici macar ca asta la 220 lei Editat Decembrie 17, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Anicai."Dihania" aia la 220 lei poate constitui o baza la care sa faci upgrade...Daca iti calculezi piesele la un invertor facut in casa poti sari lejer de 400-600 de lei!Si n-ai garantia ca-i mai bun decat o chinezaraie "cheala"... Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Mai facut curios cu invertorul Almaz.Am gasit un videoclip al unui "minitehnicus" autohton.Lucreaza cu el de un an!Ma rog,el la luat cu 300.Mai are si un clip cu sudurile facute. Pentru mici lucrari pe langa casa mi se pare f convenabil.Cu un meserias care iti vine sa-ti faca cateva "altoiri" nu scapi sub 100 de lei! Atat ca nu e rusesc.Ca si celelalte aparate cu denumiri slave.Totul se face in China.As fi curios sa-i vad schema. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) pai doar feritele alea mari e71 sunt mai grele decat tot invertorul almaz, o schita chinezesc caut sa vad cum au abordat ei niste probleme de le-au facut in halul asta de mici si eficiente, nu mai cumpar almaz fiindca am deja un stromo 295 care e ok si oricum n-am ce face cu el ca rar am ceva de sudat dar acel almaz cu bobina improvizata pe iesire dar imensa duce si aluminiu, am vazut filmulete pe net. Editat Decembrie 17, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Acum 3 ore, BRANCA a spus: Mai facut curios cu invertorul Almaz. mai bine cauti asta de 1,6 Kg, cel mai mic chinezesc care exista, daca ii schimbi carcasa din fier cu una din Al sau alt metal usor il reduci la jumatate Editat Decembrie 17, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 30, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2020 n-am mai reusit sa fac nimic, adica doar un transformator dar nu l-am testat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum