BRANCA Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 Pe feritele alea nu-ti intra bobinajul forta.Daca te uiti pe linkurile date vezi ca droselul se face fie pe miez fier cu intrefier,fie miez ferita mare cu intrefier.Bobinajul fie din mai multe fire cupru rasucite,fie platbanda/folie cupru de 0,5-0,6 mm. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 fa rost de inductantmetru... Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 Nel65.Inductantmetrul se subintelege.N-ai ce cauta acolo fara masurare inductanta,mai ales cand nu cunosti caracteristicile miezului si ai intrefier. Si,cum ai zis anterior,constructia asta e buna de experiment,nu de aparat sudura. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2020 (editat) Am pus 4 ferite din alea tubulare pe un cablu si acel cablu scurt am conectat in serie cu un bec pe iesirea de putere inainte de diode, nu se aprinde becul iar feritele se incalzesc usor, de aia m-am gandit ca ar inlocui inductanta insirate pe cablul de iesire. N-am aparat de masurat inductante insa un tub din ala de ferita are 28mm lungine si 17 diametru si orificiul 9mm, sunt sigur ca aveti unul identic si ma puteti ajuta cu valoarea inductantei la un fir trecut prin el. In mai multe schite care am vazut valoarea acelei inductante de iesire este in jur de 27μH, nu pare o valoare atat de mare si cred ca se poate face destul de usor fara n spire pe tole din fier siliciu, Mersi. Editat Decembrie 5, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 Anicai.N-am la indemana o ferita din aia ca a ta.Garantat nu e buna.Incearca cu miezuri din televizoarele alb negru.Unul sau doua puse in paralel.Orcum daca n-ai posibilitate masurare inductanta nu vei putea trage concluzii. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2020 (editat) Posibil sa am noroc, cu transformatorul de linii are doar 1,98 cm² si imi inroseste electrodul de 2,5, inainte nu se intampla asta cu 2 ferite suprapuse e42 total 3,5 cm² sau cu 4 ferite suprapuse sursa atx total 3,8 cm². insa si mosfetii se incalzesc, revin luni cu detalii si test daca va fi ok. Tensiunea e 65 volti in gol pt primar 21sp si secundar 6 spire. ferita e de la un traf linii de monitor dell de 20 inch Editat Decembrie 5, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2020 trebuie sa ma conving ca nu e buna alfel nu cred, am inceput modificari la schita Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 (editat) Vezi ca in momentul sudarii tensiunea trebuie sa-ti cada la 24-30V. Si pune o rezistenta de 20-30 de ohmi in locul celei de 3,3.Omori condensatorii cum e acuma!!Cat timp crezi ca o sa reziste la socuri? Editat Decembrie 6, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2020 (editat) Cum gasesc o rezistanta de aceeasi marime ca asta din poza voi pune insa dupa ce vad ca functioneaza tot ansamblul, acolo am bagat montajul de softstart din cauza spatiului. Totusi zic ca n-are nici o treaba, televizoarele a/n vechi romanesti erau pe alimentare cu rezistenta de 10Ω protectie pt dioda 1n4007 si filtraj din cat imi amintesc doar un condensator de 100μ. Editat Decembrie 6, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
asterix196803 Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 (editat) A incercat si altcineva versiunea de traf de linii de la televizoare si nu a mers... https://www.elforum.info/topic/29926-invertor-sudura-100-a/page/2/#elControls_763531_menu Unele informatii foarte utile le gasesti si aici.. https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5084-teorie-smps/?tab=comments#comment-46705 https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5551-sfaturi-constructie-smps/page/4/#comments Editat Decembrie 6, 2020 de asterix196803 Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2020 (editat) mersi de link-uri, inca nu ma pot pronunta dar cred ca la monitoare vechi pc frecventa linii e diferita fata de tv adica mai mare. Editat Decembrie 6, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 (editat) La 26.11.2020 la 7:49, nel65 a spus: Jumatate din diodele de pe iesire,cele dinspre masa ,sunt puse cam degeaba.Ar fi avut un rol important daca era si o bobina de ceva zeci de mH ,intre ele si electrod!Fara bobina ,stau blocate ,ca si cum n-ar fi ! Am incercat si cu bobina dar am facut o greseala in sensul ca am neglijat cand am facut transformatorul de iesire sa notez capetele infasurarilor, acum cum pot afla daca am pus corect sau nu in functie de tensiunea care o scoate la iesire? , .... *(n-am la dispozitie decat un multimetru analogic si intr-un sens am cca 62 volti la iesire in gol iar in celalalt cca 45 volti ) Editat Decembrie 7, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 fa rost de inductantmetru... Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2020 (editat) O las balta pe moment, inca o pereche mosfet-uri faultate. Probleme cu sensul infasurarii transformatorului, anormal in mod flyback aveam cca 62..65 volti pe iesire, arcul se initia repede si se inrosea electrodul de 2,5 la scurt (cca 2 cm spre varf), insa conectata infasurarea normal in mod forward ca in schema atasata tensiunea scadea la cca 40-45 volti, curentul prin finali crestea si nu mai avea aceeasi putere sa inroseasca electrodul la scurt. Testele de inrosire electrod au fost facute cu rezistenta de 1000w inseriata pe alimentarea de 300v si protectia scurt dezactivata. Cu infasurarile conectate in mod flyback aveam arc stabil (fara sa mai folosesc rezistenta de limitare curent)doar ca topea electrozii de aiurea, dar conectate normal in mod forward arcul se initia foarte greu si aveam curent mare prin tranzistori, peste 10 amperi. In mod forward am reusit sa mai faultez inca o pereche de tranzistori cu toate ca am facut protectie la scurt si atasasem si senzor termic bimetal 45°C care la atingerea temperaturii scurta durata impulsurilor reducand consumul prin finali. Asta a fost ultima varianta de schita inainte de a faulta a doua pereche de mosfet-uri. Editat Decembrie 8, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2020 (editat) Una din greseli facute a fost cu sensul la infasurari la transformatorul de iesire, am insistat in modul flyback crezand ca e forward, din cauza asta s-au dus mosfet-urile :( Editat Decembrie 9, 2020 de c_anicai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum