Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un mic invertor construit in casa pe baza ci tny 266

c_anicai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

68

• BRANCA

25

• nel65

6

• Marian

5

Top autori în acest subiect

Maine proba finala sa vad daca renteaza sa vopsesc cutia

In stanga pozei e un invertor chinezesc, unul dintre cele mai mici care exista la cca 3kg, In comparatie al meu are 1,7 kg.

Atasez o schita revizuita si poate vor mai aparea unele modificari pe parcurs. Practic sunt necesare modificari in sensul ca trebuie eliminat  torul de la iesirea secundarului lui tny 266 si facut de la zero acel transformator cu 3 infasurari secundare. Poate si protectia la scurt mai trebuie revizuita.

Deci practic un alimentator de telefon cu ci tny266 ataca finalii mosfet cu 132 khz. Alt alimentator similar tot de incarcator telefon modificat pt 12 volti sunt pt. releul de soft start si pentru ventilator.

Partea interesanta e ca punand o rezistenta variabila pe iesirea cc a modulului cu tny266 se modifica puterea la iesirea invertorului.

17.thumb.JPG.372075c5a85cb3e3716a99866b4d69ef.JPG14.thumb.JPG.1bb4164f695cf0068f32fd025ab9e5da.JPG

16.JPG

15.JPG

schema invertor aanicai final.png

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Nici nu are de ce sa functioneze ......Ai deschis doua topice ,unul pe softpedia( am incercat sa te ajut)..  si unul aici ...Pacat de munca si de piese.......am zis doar sa incerci pentru inceput schema cehului mai ales ca sunt destule explicatii pe acest forum ,dar cred ca ai incercat sa inventezi mersul pe jos si apa calda :scarpin

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Jumatate din diodele de pe iesire,cele dinspre masa  ,sunt puse cam degeaba.Ar fi avut un rol important daca era si o bobina de ceva zeci de mH ,intre ele si electrod!Fara bobina ,stau blocate ,ca si cum n-ar fi !

Link spre comentariu

Initial am pus torul asta dar.... am mers doar pe aproximatie*(n-am cu ce masura H), cu el conectat nu mai aveam amperaj si am renuntat, vad pe parcurs cum rezolv.

@asterix196803 - folosesc pieselecare le am deja, adica mai am doua mos de 66A care le voi pune cand termin treaba si nu vreau sa fac decat schema mea, va functiona mai devreme sau mai tarziu, deocamdata sudeaza greu adica topeste repede electrozii si nu patrunde decat foarte putin in material, aproximativ stiu unde e problema*(impulsurile prea scurte deoarece intra protectia de curent, trebuie sa modific

incarcarea pe circuitul tny eventual sa fac acel transformator de atac de la zero.)

13a-pmic.jpg

schema invertor aanicai final-v2.png

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Anicai.Daca nu patrunde in material nu ai amperaj suficient.E posibil si asa cum e sa mearga la table subtiri.

Vezi ca in comert sunt si electrozi de 1,5-1,6 mm.Poti incerca si cu aia la table subtiri.

Acu m-am uitat la poza.Radiatorul din dreapta nu vede fluxul de aer de la ventilator.In fapt radiatoarele nu sunt ok plasate.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Am consumat ieri 4 electrozi de 2,5 degeaba, ii consuma repede si improasca dar pe moment sunt multumit ca in prima faza nu se incalzesc periculos componentele. Nu patrunde sudura la gros, chiar pt table l-am facut deoarece mai am un invertor chinezesc care sparge la subtire. Voi cumpara si electrozi mai subtiri. Aseara am facut alt transformator pt iesirea lui tny 266 deoarece vreau sa elimin acel tor care nu e pus tocmai ortodox in secundar, eventual pun o placuta cu tny 267 pt excitatie ceva mai ok.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

fluxul de aer bate pe jumate de radiator*(cel cu diodele), asa am avut spatiu dar mai pot taia din carcasa ventilatorului o fanta in dreapta sa redirectez

Link spre comentariu

Anicai.In mod normal fluxul de aer ar trebui sa se prelinga in lungul lamelelor radiatoarelor.Daca bine inteleg schema la intrare ai o rezistenta de softstart.Mi se pare mica valoarea si wattajul.,ar trebui ceva peste 20 ohmi.Cum e acuma ai soc mare pe condensatoare.

Link spre comentariu

Intentionat am pus rezistenta de softstart de valoare mai mica fiindca n-aveam spatiu si in plus de asta nici releul nu e prea tare pe contacte, deci am facut un compromis, cu ventilatia voi face modificari daca observ cresteri anormale de temperatura pe acel radiator cu diode.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări