Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ministrung made in China

yo9hrb

Postări Recomandate

Acu' l-am platit. Am salvat pe undeva si conversatia. Vedem ce o veni.

Ce este curios este faptul ca pretul imi aparea intre 1400 si 2300 lei. Cand am facut comanda, mi-a aparut ala de 2300 (aproape). Om trai si om vedea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 432
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

118

• Ion_Bumbu

53

• draku

49

• area51

43

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Amicul @draku a avut dreptate. A revenit chinezul si mi-a zis ca n-a inteles bine intrebarea mea si accesoriile sunt separate. Asa ca le-am luat si pe alea.

Bine, el mi-a zis sa ma joc cu strungul si daca doresc, sa comand accesoriile ulterior. Dar, avand in vedere ca nu am nici macar un cutit de strung prin casa, iar ce gasesc pe aici nu-s tocmai ieftine, am comandat si accesoriile. Macar pentru cutite, linete si cel de-al doilea universal. Si un comparator cu baza magnetica, deoarece n-aveam nici d-ala.

Partea buna este ca am facut plata cu cardul de credit, care mi-a virat inapoi 400 de lei, ca era nustiuce promotie. Deci, toata jucaria m-a costat 3300 lei. Acu' daca am luat teapa, eu sa fiu sanatos, ca banii se fac la loc. Nevasta oricum nu stie decat de 1400, ca nu puteam sa-l ascund.

Link spre comentariu

ma miram eu sa fie diferenta asa mare ....

asteptam sa vina, sa ne spui impresii despre el

sanatosi sa fim !

PS

accesorii si scule relativ ieftine (de cand cu virusul asta am observat ca au pus costuri de transport cam la toate) se gasesc pe banggood.com, dar trebuie sa astepti dupa ele....

Editat de draku
Link spre comentariu

Mai fratilor, are niste ochi.... Cand stateam la bloc si atelierul meu era in balcon, nu puteam sa ascund nimic. Indiferent de dimensiune. Doar ma intreba: Cand ai cumparat aia? Degeaba ii spuneam ca o am de cand eram holtei, ca nu tinea. Acu' la casa e mai mult spatiu de ascuns, nici nu-s aranjate toate, dar un strung chiar era imposibil de dosit.

Link spre comentariu

@yo9hrb  La 3600 iti lasam strungul Frejoth, cu toate accesoriile, inclusiv platou si universal cu 4 bacuri, un purcoi de cutite, niste comparatoare / micrometre, vreo 5 curele de rezerva, angrenaje de filetare metalice.

Si era mult mai mare strungul, 45cm intre varfuri. Ti-am trimis si mail dar nu ai mai raspuns. Ce ai luat acolo este echivalent Einhell BT-ML 300 care se vindea candva la Praktiker: https://strung.compari.ro/einhell/bt-ml-300-p42601136/

Uite un site cu multe info despre strungul tau; designul este obosit dar informatiile sunt super: http://www.mini-lathe.com/

Bafta la strungulet; tine-ne la curent.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, hene a spus:

@yo9hrb  La 3600 iti lasam strungul Frejoth, cu toate accesoriile, inclusiv platou si universal cu 4 bacuri, un purcoi de cutite, niste comparatoare / micrometre, vreo 5 curele de rezerva, angrenaje de filetare metalice.

Si era mult mai mare strungul, 45cm intre varfuri. Ti-am trimis si mail dar nu ai mai raspuns. Ce ai luat acolo este echivalent Einhell BT-ML 300 care se vindea candva la Praktiker: https://strung.compari.ro/einhell/bt-ml-300-p42601136/

Uite un site cu multe info despre strungul tau; designul este obosit dar informatiile sunt super: http://www.mini-lathe.com/

Bafta la strungulet; tine-ne la curent.

Multumesc de oferta, dar nu puteam sa-l platesc cu cardul de credit. 

Strungurile Einhell si Proxxon sunt foarte scumpe in ziua de azi, m-am uitat si dupa ele pana m-am hotarat. 

Oricum diferenta de la 350mm la 450mm nu ma ajuta foarte tare, piesele pe care am de gand sa le prelucrez nu prea depasesc 100mm. Nici linete nu mi-ar trebui, dar poate fac piese subtiri, nu strica. Pentru chestii mai mari ma pot duce la scoala la sotie, au acolo un SN400 functional, n-ar fi o problema sa-l utilizez ocazional. Dar mi-am dorit un strung al meu. 

Site-ul indicat este foarte tare, o sa-l citesc "din scoarta in scoarta". Si sper sa-mi mai amintesc si notiunile de strungarie invatate prin '85, in liceu. 

P.S. Urmeaza o freza, sa vad daca pot piti destui bani in 2021. Cand ies la pensie - peste 13 ani, daca nu vine vreo lege absurda - vreau sa am un atelier destul de utilat, sa nu ma pot plictisi. Ceea ce va urez si voua.

Link spre comentariu

Atelierul mePHOTO-2020-04-15-17-56-49.thumb.jpg.298e05d53f4546f646e795acf6f90f31.jpgu se afla in wc-ul d e serviciu, ferice de cei ce stau la curte sau au spatiu mai mare

PHOTO-2020-04-15-17-56-27.jpg

Atelierul meu, cu aprobarea Sefului se afla in wc-ul de serviciu, 12 x1,2 m.

Ferice de cei care stau la curte sau au un spatiu mai generos

Link spre comentariu

In sfarsit, vine strunguletuuuuul!

A plecat azi din ... Polonia, cu DHL. Sunt curios cat face pana in Romania.

Pentru accesorii, mai e de asteptat. Asa ca mi-am comandat niste blancuri HSS de 6mm si mi-am luat un polizor, ca sa-mi fabric niste cutite. Sper sa imi mai amintesc din liceu ce si cum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări