yo9hrb Postat Noiembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Maruntisuri. Am un montaj si trebuie sa-i fac o carcasa, ceea ce inseamna milioane de distantiere si adaptoare de dimensiuni ciudate. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Rotile dintate si rulnentii sunt in regula? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2021 Da. Nu simt jocuri (le mai verific din cand in cand). Nici zgomot de rulmenti obositi. Ce-i drept nici nu am mai abuzat strungul in ultima vreme. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 30, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Azi am frezat cu strungul. Am prins o bucata de tabla de vreo 10mm grosime in locul cutitului si freze in universal. Mi-a iesit un canal de pana inutil, dar am frezat. Deja ma simt un guru al prelucrarilor prin aschiere. Link spre comentariu
area51 Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Pentru strunguletele noastre "tabla" de 10 mm este ca un calup de fier gros de 1 m prelucrat pe masinile unelte dintr-o uzina! Cand va veni si freza vei fi un guru cu centura neagra! Sa se implineasca in noul an, mult succes!!!!!!!! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 31, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2021 Frezele sunt scumpe rau. Nici in 10 vieti nu voi putea sa ascund atatia bani. Trebuie sa mai fac rost de o masa ca sa rezolv si miscarea pe verticala si voi putea fabrica... mici piese plane, canale de pana si... cam atat. Link spre comentariu
area51 Postat Decembrie 31, 2021 Partajează Postat Decembrie 31, 2021 Da, freza este mai scumpa. In functie de scopurile vizate de utilizator mai trebuie si niste accesorii. Pentru inceput odata cu freza ar fi bine sa vina o menghina si cateva freze deget si cateva freze disc. Dispozitivul de frezare pe strung este o lucrare frumoasa si poate rezolva multe lucrari mici. (Tinta trebuie sa ramana pe o freza adevarata) Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 9, 2022 Partajează Postat Ianuarie 9, 2022 Na ca am citit tot topicul cap-coada intr-o ora...ca ce sa faca omul noaptea... Am mai citit una-alta, si desi am zis ca nu vreau un strung chinezesc, acum m-am razgandit. Am gasit acest model, care mi se pare interesant: https://vevor.de/products/metalldrehmaschine-drehmaschine-drehbank-1100w-metal-lathe-tischdrehbank Ce spuneti de el? L-am gasit si pe Aliexpress, si cred ca fac un pustiu de bine si la salariul urmator dau comanda. @daniels am vazut ca si tu ai ochit acelasi strung in trecut, pana la urma ai facut achizitia? Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 9, 2022 Partajează Postat Ianuarie 9, 2022 Nu l-am luat. Cauta impresii despre el inainte de a da banii. Eu gasisem ceva pe YT. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 9, 2022 Partajează Postat Ianuarie 9, 2022 13 hours ago, daniels said: Nu l-am luat. Cauta impresii despre el inainte de a da banii. Eu gasisem ceva pe YT. Ai luat altceva, sau ai renuntat la idee? Eu inca incerc sa imi dau seama care dintre optiunile de pe Aliexpress cu livrare din Europa ar fi mai bune. In principiu caut ceva cu o greutate mai mare, vad ca sunt unele pe la 40 kg si unele pe la 75-80 kg, dar care sa vina si cu un minim de scule cu care sa pot da drumul la treaba pana mai sparg banca odata. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 10, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Sculele se vand separat. Strungul nu vine decat cu cheile lui, rotile de schimb si cam atat. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Mie mi s-a parut ca la acel strung mai e ceva de munca pana sa fie adus la adevar. Altul nu am luat, atunci aveam de preluctat ceva din niste bare de la planetare si m-am orientat catre un motor mai puternic. Link spre comentariu
GoodKat Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 3 hours ago, yo9hrb said: Sculele se vand separat. Strungul nu vine decat cu cheile lui, rotile de schimb si cam atat. Am vazut asta ulterior cand am citit reviewurile, dar as vrea sa vad daca ma pot intelege cu vanzatorul la un pachet mai 'complet'. In principiu eu m-am lovit in proportie de 90% de urmatoarele necesitati: strunjire exterior / interior, taiere si filetare. Deci pentru inceput as avea nevoie de niste cutite cu care sa pot incepe treaba, urmand apoi sa imi iau cele necesare pe rand, pe masura ce capat experienta si ma lovesc de diverse situatii. Am vorbit cu un nene de pe youtube care are acest model si era multumit de strung, cu conditia sa il asezi pe o suprafata perfect plana si sa ii iei jocurile din suruburile de reglaj, dar asta banuiesc ca este valabil pentru orice strung. Ce imi place la el mult este greutatea (mai) ridicata fata de ce am mai gasit pe piata in aceasta categorie de pret cat si motorul brushless de 1.1 kW (daca o fi pe bune). Sanatate! Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Un set de cutite ca cel din link este acoperitor pentru inceput. Placutele sunt destul de proaste, dar se gasesc mai bune de cumparat si pe la noi https://www.aliexpress.com/item/4000317910586.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4a897208Cqfu8t&algo_pvid=5ef1427b-e239-4600-8546-775e1eaeb7b3&algo_exp_id=5ef1427b-e239-4600-8546-775e1eaeb7b3-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000015875542551"}&pdp_pi=-1%3B29.02%3B-1%3B-1%40salePrice%3BEUR%3Bsearch-mainSearch Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 In ordine crescatoare a dificultatii sunt: 1. Strunjire exterioara 2.Filetare 2.1. Exterioara 2.2. Interioara 3. Strunjire interioara 4. Taiere (operatiune critica, uneori imposibila) De fapt punctele 2.2 si 3. pot fi inversate in clasificarea asta. Punctul 4 este de departe cel mai greu. Daca un strung poate taia cap-coada inox este mai mult decat multumitor. Am vazut, chiar profesionisti, lucrand pe masini de sute de kg, care taie cu cutitul cam 90-95% din raza cilindrului, dupa care o iau frumusel cu bomfaierul si termina treaba, manual! Acum 3 ore, GoodKat a spus: Deci pentru inceput as avea nevoie de niste cutite cu care sa pot incepe treaba, urmand apoi sa imi iau cele necesare pe rand, pe masura ce capat experienta si ma lovesc de diverse situatii. (Subler banuiesc ca ai) -Pentru inceput ar fi bune cateva cutite din HSS si un polizor cu piatra pentru vidia. - Doua comparatoare - Mandrina compatibila cu papusa mobila - Burghie de centruire - Etc Dar prea multa teoria chibritului devine plictisitoare. Doar lucrarile pe care le vei avea de facut plus maniera ta de lucru vor stabili o lista utila de accesorii si scule. Propunerea lui @draku este corecta si imediata. (Cunosc un tip care a spus ca in viata lui nu va ascuti cutite de HSS la polizor si pe care sa le raceasca intr-un borcan cu apa. Va cumpara pastile vidia care vor potrivite nevoilor lui.) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum