vasilemet Postat Mai 5, 2021 Partajează Postat Mai 5, 2021 Am vz ca trebuie luat din Germania si m-am dezumflat, dar sa stii ca pare scula serioasa. N am remarcat daca executa filete Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 5, 2021 Autor Partajează Postat Mai 5, 2021 Cred ca e cam aceeasi chestie care apare in postarea mea din 11 ianuarie, pagina 17. Nu am vazut roti de schimb pentru filete. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 5, 2021 Partajează Postat Mai 5, 2021 Motorul sigur e romanesc Acum 2 ore, licap a spus: @vasilemet intră pe ebay.de caută cu cuvântul ăsta : Drehbank Este la 45o E negociabil. Dacă nu te descurci, scrie-mi în privat ce dorești. Dacă-l cumperi, trebuie să-l ridici personal. Zice că e greu. Roaga-l sa puna o poza cu zona asta pare un tabel Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 20, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2021 Azi, fiind sarbatoare si neavand activitate, m-am gandit sa fac un divizor pentru strung. Poate vreau sa fac si eu o roata dintata, mai buna decat aia pe care am divizat-o "la mana". In principiu voi face o roata melcata cu 120 de dinti, pe care o voi antrena cu un surub M10x1.5 (ca tarodul ala il am). Roata melcata va veni fixata pe axul universalului, in partea dinspre rotile de schimb. Pana acum am o precizie de 3grade la o rotatie de surub. Pe surub voi fixa un vernier, gradat cat pot de des. La 30 de gradatii, mi-ar iesi o precizie de 0,1 grade, care, cred eu, este multumitoare pentu niste roti dintate fara pretentii. Inca mai lucrez sa profilez roata melcata, maine sper sa o danturez. Si sa nu fi gresit la calcule, astfel incat sa iasa fix 120 de dinti. Cum vi se pare ideea mea? P.S. Lucratul la roata este in categoria Hobby, deci nu se pune ca munca. Alt P.S. Exista freze deget pentru danturare? Link spre comentariu
bcristian Postat Iunie 20, 2021 Partajează Postat Iunie 20, 2021 Merge. Dar fa si un mecanism de blocare a axului, sa nu apese pe filet la taiere. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 21, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2021 N-ar trebui sa apese. Mai ales la dantura dreapta. Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 21, 2021 Partajează Postat Iunie 21, 2021 Alt P.S. Exista freze deget pentru danturare? Stiam ca pentru danturare se folosesc freze melc modul. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 21, 2021 Partajează Postat Iunie 21, 2021 Freze deget nu tin minte sa fi auzit Pt frezarea danturilor se folosesc seturi de cel putin 7 freze. Link spre comentariu
draku Postat Iunie 21, 2021 Partajează Postat Iunie 21, 2021 roata de 120 de dinti o danturezi cu tarodul? am vazut o metoda pe yt... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 22, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2021 Da, incerc cu tarodul. Nu-i asa simplu cand vrei sa-ti iasa un anumit numar de dinti. Link spre comentariu
draku Postat Iunie 22, 2021 Partajează Postat Iunie 22, 2021 poate e mai bine sa incerci pe o bucata de plastic intai, de proba... sa vezi daca sunt corecte calculele Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 23, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2021 N-am plastic a diametrul ala. Daca nu iese, o bag la topit si o torn din nou. Nimic nu se pierde. Link spre comentariu
draku Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 faci dintr-o placa de plastic, textolit, etc o aduci din bomfaier pe aproape ca dimensiuni dupa care trepanezi pe strung la diametrul nominal, cu cutitul de debitat si ai ocazia sa practici o alta operatie interesanta pe strung, trepanarea zic si eu... colegul Emil Gabor are un video interesant lucrarea lui e pentru interior, dar cred ca merge si pe exterior pui placa de plastic pe bacurile deschise atat cat sa asigure o buna stabilitate si sa nu incurce cutitul cand iese dupa care o fixezi cu conul din papusa mobila pe yt unii puneau banda dublu adeziva pe bacurile din spatele placii, ca sa nu alunece la taiere Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 24, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2021 Interesanta operatia. Din pacate imi lipseste o componenta esentiala:strungul. Nu face chinezul meu chestii de astea. Nu cu 550W. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Ai mai lucrat ceva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum