Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ministrung made in China

yo9hrb

Postări Recomandate

Am vz ca trebuie luat din Germania si m-am dezumflat, dar sa stii ca pare scula serioasa.

N am remarcat daca executa filete

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 432
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

118

• Ion_Bumbu

53

• draku

49

• area51

43

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca e cam aceeasi chestie care apare in postarea mea din 11 ianuarie, pagina 17. Nu am vazut roti de schimb pentru filete.

Link spre comentariu

Motorul sigur e romanesc

motor.png

Acum 2 ore, licap a spus:

@vasilemet intră pe ebay.de caută cu cuvântul ăsta Drehbank  
Este la 45o E negociabil. Dacă nu te descurci, scrie-mi în privat ce dorești. Dacă-l cumperi, trebuie să-l ridici personal. Zice că e greu.

Roaga-l sa puna o poza cu zona asta pare un tabel

s-l1600-1-LI.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Azi, fiind sarbatoare si neavand activitate, m-am gandit sa fac un divizor pentru strung. Poate vreau sa fac si eu o roata dintata, mai buna decat aia pe care am divizat-o "la mana".

In principiu voi face o roata melcata cu 120 de dinti, pe care o voi antrena cu un surub M10x1.5 (ca tarodul ala il am). Roata melcata va veni fixata pe axul universalului, in partea dinspre rotile de schimb. Pana acum am o precizie de 3grade la o rotatie de surub.

Pe surub voi fixa un vernier, gradat cat pot de des. La 30 de gradatii, mi-ar iesi o precizie de 0,1 grade, care, cred eu, este multumitoare pentu niste roti dintate fara pretentii.

Inca mai lucrez sa profilez roata melcata, maine sper sa o danturez. Si sa nu fi gresit la calcule, astfel incat sa iasa fix 120 de dinti.

Cum vi se pare ideea mea?

P.S. Lucratul la roata este in categoria Hobby, deci nu se pune ca munca.

Alt P.S. Exista freze deget pentru danturare?

Link spre comentariu

faci dintr-o placa de plastic, textolit, etc

o aduci din bomfaier pe aproape ca dimensiuni 

dupa care trepanezi pe strung la diametrul nominal, cu cutitul de debitat

si ai ocazia sa practici o alta operatie interesanta pe strung, trepanarea

zic si eu...

colegul Emil Gabor are un video interesant

lucrarea lui e pentru interior, dar cred ca merge si pe exterior

pui placa de plastic pe bacurile deschise atat cat sa asigure o buna stabilitate si sa nu incurce cutitul cand iese dupa care o fixezi cu conul din papusa mobila

pe yt unii puneau banda dublu adeziva pe bacurile din spatele placii, ca sa nu alunece la taiere

Link spre comentariu

Interesanta operatia. Din pacate imi lipseste o componenta esentiala:strungul. Nu face chinezul meu chestii de astea. Nu cu 550W.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări