Ion_Bumbu Postat Aprilie 8, 2021 Partajează Postat Aprilie 8, 2021 Destul de rau dar ar merge Se prinde freza in universal si faceti un adaptor pe care-l printeti in portcutit, ala inclinat si cu posibilitate de rotire controlata, "cap divizor". Link spre comentariu
cristi_908 Postat Aprilie 9, 2021 Partajează Postat Aprilie 9, 2021 (editat) Eu folosesc o improvizație in loc de cap divizor pinioanele de la filete cu un blocaj cu arc. Editat Aprilie 9, 2021 de cristi_908 Link spre comentariu
area51 Postat Aprilie 9, 2021 Partajează Postat Aprilie 9, 2021 Dinti inclinati: Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 Acolo in film ala opreste universalul si sania prin intrerupatoare, practic opreste motorul. Are alta tehnica? Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 Intrerupatoarele sunt pentru comoditate si siguranta. Metoda e ingenioasa, dar nu as incerca-o pe un strung mare in otel, ma tem ca ar fi prea mare cuplul si risca sa strice surubul (sau bara) sau semi-piulita. Nu foloseste motorul normal al strungului, ci invarte surubul conducator (ar merge si cu bara de avans, dar cele mici in general nu au). Din pinioane a selectat ca si cum ar face un filet cu pas urias, calculat pentru unghiul de inclinare a danturii. A marcat dintii pinioanelor ca sa faca divizarea. Link spre comentariu
area51 Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 Intr-un alt film am vazut cum autorul se folosea de un dispozitiv mecanic care retragea cutitul si un comutator inversa sensul motorului. La vremea respectiva mi s-a parut ceva "exotic" si nu i-am dat multa atentie. Eu, la strungul CQ9318, folosesc viteze mici la filetare care imi permit sa opresc unde consider necesar. Nu se respecta viteza de aschiere dar nici nu am problema cu oprirea la capatul filetului. Link spre comentariu
vasilemet Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 FF interesant https://www.gadgetbuilder.com/index.html https://www.gadgetbuilder.com/index.html Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Lagarul arborelui principal nu va avea viata lunga Link spre comentariu
vasilemet Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Mare dreptate ai, dar am fost nevoit Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Acum 15 ore, vasilemet a spus: Mare dreptate ai, dar am fost nevoit Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Tare ma mananca palmele sa-mi iau si eu un strung de banc Link spre comentariu
licap Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Salutare. Sunt hotărât să cumpăr și eu un mini-strung. Sunt profan în strungărie, dar hotărât să învăț repede. Am citit topicul acesta, am înțeles că cele mici și de putere mică sunt aproape impracticabile la oțeluri, așa că am luat ca referință un ”mini” mai mare, de 1100 W. Văd că nu pot pune poza, este vorba de un strung de la volver, preț în Germania la 1019 E. Vreau să-i întreb pe cei cu experiență sau care știu ceva de strungul ăsta, poate mă ajută să fac o alegere . Există alte opțiuni mai bune la prețul ăsta ? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 (editat) Puneti un link, promitem ca nu va facem concurenta la cumpararea lui! Editat Mai 2, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
area51 Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Nici eu nu am gasit acest strung! Un link va lamuri situatia. Link spre comentariu
licap Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Vorbeam de ăsta. Domnu Bumbu, chiar aș fi bucuros dacă l-ați cumpăra înaintea mea... https://vevor.de/products/metalldrehmaschine-drehmaschine-drehbank-1100w-metal-lathe-tischdrehbank Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum