RealAlex Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Nu ar merge o racire fortata? Plus un martor de avertizare temperatura ridicata ( nu prea are relevanta cu cat se incalzeste peste temperatura critica). Cand s-a aprins ala, tragi pe dreapta si aprinzi o tigara. Link spre comentariu
Gagarin Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Crede-ma, deja stiu cand e cald motorul dupa miros. Nu ma refer la supraincalzit, nu mirosul de lac de bobinaj, tolele statorului sunt unse cu ceva ulei care miroase deja pe la 50-60 grade... Link spre comentariu
area51 Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Span cu latimea de 2 mm chiar si din aluminiu este o solicitare destul de mare pentru strunguletele noastre. O temperatura de "croaziera" de 40-50°C, pe exteriorul motorului nu cred ca este o problema. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 17, 2021 Autor Partajează Postat Martie 17, 2021 Acum 15 ore, RealAlex a spus: Nu ar merge o racire fortata? Plus un martor de avertizare temperatura ridicata ( nu prea are relevanta cu cat se incalzeste peste temperatura critica). Cand s-a aprins ala, tragi pe dreapta si aprinzi o tigara. I-am pus un termometru. La o strunjire normala (cu exceptia debitarii) nu sare de 52...53, si aia numai la diametre mari (aprox. 100mm). Din pacate nu am aluminiu turnat decat de fi100. Data viitoare cand ma intreba nevasta ce sa gateasca, iau sublerul si masor toate conservele, ca sa-mi fac forme de turnare Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 5, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Azi, ca sa repar un feliator cu o roata dintata barbierita, mi-am fabricat o noua roata dintata. Doamne, mandru mi-s, fu....m-as... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Sa dea gaia ce lira de divizor ati gasit! Nevoia te invata! Super! Buna era freza. Editat Aprilie 5, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Ma chinui sa ma tavalesc pe jos de ras in soapta, ca sa nu se uite restul din casa la mine ca la urs Foarte tare. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 5, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Dap. Ikea sa traiasca. Era buna o freza, dar ... n-am. De Ilie Moromete. Si ascutirea cutitului a fost o problema, nu cred ca mi-a iesit o evolventa din polizor. Mai dau maine cu pila, daca e nevoie. Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Se face singura evolventa, in timp. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 5, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Maine o sa ma invidiati cand veti vedea ce feliator meserias (din '77) am reparat. Oricum, cap divizor bazat le metrul de Ikea n-a vazut multa lume. Si dimensiunile le-am calculat cu 4 zecimale, sa fiu sigur, Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 7, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2021 A iesit ceva, sa o numim (cu indulgenta) coroana dintata. Am montat-o si .... surprise... merge. Cam zgomotos (nu cred ca sunt doi dinti la fel, atata s-a putut cu divizarea cu metrul de Ikea). Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Important e ca merge. Noroc ca nu era cu dantura inclinata. Link spre comentariu
area51 Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Una dintre cauze ar putea fi de la forma cutitului, ca sursa a zgomotului. Daca zgomotele sunt ritmice atunci in mod sigur sunt de la metrul Ikea. BRAVO!!! Banuiesc ca a fost un adevarat chin folosirea capului divizor si fixarea universalului. (Ar merge si un film pe youtube, cu functionarea feliatorului) Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Il facea si pe ala inclinat! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 8, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2021 De ieri stau si ma gandesc cum as face dantura inclinata. Ar merge cu o adaptare, mortezarea sa o fac in partea superioara a piesei, rotind sania la unghiul necesar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum