draku Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 (editat) minifreza mea, care cred ca are un montaj asemanator (turatie variabila cu cuplu constant), facea figuri numai la frig, in garaj nu mai puteam regla turatia din potentiometru cand o aduceam in casa, la caldura, functiona ok, cand si cand.... dupa mai multe incercari am descoperit o rezitenta ceramica de 0,33/5W care avea un contact imperfect in interior si functiona cu intreruperi din cauza vibratiilor din timpul lucrului, fiind grea si nefixata suplimentar, posibil sa se fi intrerupt vreun terminal in interior am inlocuit-o si s-a rezolvat motorul este de 200V DC, 150-200W (nu mai stiu exact) Editat Ianuarie 17, 2021 de draku Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 17, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Am desfacut pacientul. Problema a fost cauzata de o ucata de ... span, care a patruns in interior prin gaurile pe unde intra cablurile (asta e singura explicatie) si a facut un mic scurt intre BT512 do CQ208 (se vad urmele in poza). BT512 l-am gasit, este un tiristor. Ce mama naibii este CQ208? Am gasit eu ceva, dar n-are nici o legatura cu ce am eu acolo. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 (editat) Pai este asemanatoare cu schema ce am gasit`o deci este o dioda 10 A/800V Editat Ianuarie 17, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 17, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Dap, m-au derutat cei trei craci... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 18, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 It's alive! I-am astupat si gaurile pe unde intra firele, sa nu mai am surprize cu spanul inauntru. Stiu ca pare imposibil sa intre span prin gaurelele alea, dar, totusi, se intampla. Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Nu este exclus ca spanul sa fie "nativ", din timpul fabricatiei. Eu am avut parte de nisip de turnare, diverse particule metalice si o jumatate de saiba. Oricum chiar daca fabricantul organiza si o tombola, nu ma calificam catre o faza superioara doar cu atat! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Si pina la urma ce a avut?? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 18, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Cei doi tiristori. 6 lei bucata. Spanul nu era nativ, deoarece in cutia de plastic am gasit inclusiv span de alama (am strunjit alama). Nu mult, dar, totusi, exista. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 (editat) Aha, au luat tensiune in grila din scurt, bine ca au fost doar ei! Editat Ianuarie 18, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 18, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Dap, am scapat ieftin. Sper sa nu mai fie probleme de genul asta. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 1, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2021 (editat) Diăr frendz Azi am incercat sa debitez o bucata de otel (OL ce-o fi, numa' lemn sa nu fie). Am vrut sa folosesc un cutit cu placuta, din cele trimise de chinez. N-am reusit decat sa insemnez locul unde trebuie sa tai, scartaie de mi-a fost frica sa tai mai departe. Estimez 6-800 rpm, diametrul barei este de 26mm. Cu acelasi cutit am incercat acum ceva vreme sa tai alama. Acelasi rezultat. Unde e greseala? Sa fie cutitul/ placuta proasta? Pentru alama mi-am facut un cutit din HSS de 6x6mm (vezi poza) si a mers perfect, chiar daca nu m-am atins de fata superioara. Maine il incerc si pe otel, daca se rupe, asta este, il mai fac inca o data. Editat Februarie 1, 2021 de yo9hrb Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Strunguletul nu`i suficient de rigid si mai ales puternic pentru carbura. Trebuie turatie mai mica. Eu tai in domeniul 75-220 eventual 360 rpm, depinde de otel insa strungul are 400kg. Pentru carbura trebuie strung rigid. Va merge cu cel din HSS insa la turatie redusa. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 (editat) Scartie pt ca nu taie. numai se freaca pe suprafata piesei. Ori e materialul cutitului slab, ori nu e ascutit corect, ori nu e bine centrat. Editat Februarie 1, 2021 de daniels Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 1, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2021 Alte cutite cu placute merg. Ce-i drept aschiez doar cu un colt. Probabil nu face fata la cei 2mm pe care trebuie sa-i ia cu cutitul de debitat. In concluzie, pentru debitare - HSS. Maine fac incercarea vietii. Multumesc de sfaturi. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Nu vad de ce nu ar face fata un cutit bine ascutit si din material bun. Eventual nu face fata strungul daca nu are suficienta putere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum