Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ministrung made in China

yo9hrb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 432
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

118

• Ion_Bumbu

53

• draku

49

• area51

43

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta e al meu, Hobbymat MD65...inainte si dupa :wretre

Acum functioneaza cu alta turela, un post rotativ cu suporturi pentru cutite coada de randunica, ridic si cobor scula cat vreau, le schimd imediat, aliniez la centru rapid si usor.

...

old.thumb.png.64cade47dda40fbeb41b1ea2a3c2a0f6.png

Strung md65 new.png

Editat de utzy
Link spre comentariu
Acum 14 ore, utzy a spus:

Acum functioneaza cu alta turela, un post rotativ cu suporturi pentru cutite coada de randunica, ridic si cobor scula cat vreau, le schimd imediat, aliniez la centru rapid si usor.

Arata foarte frumos!

Nu prea am inteles cum este cu noua "turela". Cum reglezi pe inaltime varful cutitului. Poate cand ai posibilitatea mai pui poze cu turela.

Link spre comentariu

Acum am inteles. Nu am citit corect postarea  "functioneaza cu alta turela". Turela seamana cu ce am si eu. Cred ca te-ai obisnuit sa schimbi rapid cutitele sau alte dispozitive (randaline sau suport bormasina sau ce alteva ai adaptat la turela).

Link spre comentariu
La 14.01.2021 la 9:28, yo9hrb a spus:

Probabil quick change toolpost.

salut pentru un filet metric 10  la strungul pe care il aveti  ce roti dintate trebuiesc folosite ca sincer sa fiu ma uit la tabelul ala desenat pe strung si nu inteleg nimic ,eventual si pentru un metric 8 sau 6

Link spre comentariu

In poza urmatoare ai tabelul de pe strungul tau, sper. In functie de filetul pe care vrei sa-l faci, primul lucru este sa alegi pasul filetului in coloana "S".

PA042468.jpg

Urmeaza sa alegi rotile dintate necesare si sa le montezi la locul potrivit. Sa luam ca exemplu filetul M10, pas normal.

Pasul acestui filet este de 1.5 mm. Pe randul 1.5 (mm) vedem A - 40, B -50 si D - 40.

Asta inseamna ca vei folosi trei roti dintate cu numarul de dinti: 40, 50 si 40 dinti.

Daca te uiti in partea stanga a pozei este "Change Gear Box. Aici exita doua variante Cand sunt necesare: 3 roti sau 4.

In cazul de fata este nevoie de cele 3 roti si vom mege pe schema ilustrata in partea stanga.

Setare-Filetare.jpg

Pe axul de sus (rosu) se monteaza roata A (cu 40 dinti), pe axul din mijloc (galben) B (50) iar in axul de jos (albastru) C (40 dinti).

In cazul in care setarea pasului se face cu 4 roti dintate, pentru filetele cu pasul de 0.4 mm, 0.6 mm, 0.7 mm, si 0.8 mm, atunci pe axul din mijloc (galben) se vor suprapune C peste B si pe axul de jos se monteaza D peste un distantier.

Asta este pentru filetele M (metrice), pentru filetele in INCH sau Imperiale folosim partea din dreapta a tabelului.

Editat de area51
completare + corectie greseli tastare
Link spre comentariu
1 oră în urmă, area51 a spus:

In poza urmatoare ai tabelul de pe strungul tau, sper. In functie de filetul pe care vrei sa-l faci, primul lucru este sa alegi pasul filetului in coloana "S".

PA042468.jpg

Urmeaza sa alegi rotile dintate necesare si sa le montezi la locul potrivit. Sa luam ca exemplu filetul M10, pas normal.

Pasul acestui filet este de 1.5 mm. Pe randul 1.5 (mm) vedem A - 40, B -50 si D - 40.

Asta inseamna ca vei folosi trei roti dintate cu numarul de dinti: 40, 50 si 40 dinti.

Daca te uiti in partea stanga a pozei este "Change Gear Box. Aici exita doua variante Cand sunt necesare: 3 roti sau 4.

In cazul de fata este nevoie de cele 3 roti si vom mege pe schema ilustrata in partea stanga.

Setare-Filetare.jpg

Pe axul de sus (rosu) se monteaza roata A (cu 40 dinti), pe axul din mijloc (galben) B (50) iar in axul de jos (albastru) C (40 dinti).

In cazul in care setarea pasului se face cu 4 roti dintate, pentru filetele cu pasul de 0.6 mm, 0.7 mm, si 0.8 mm, atunci pe axul din mijloc (galben) se vor suprapune C peste B si pe axul de jos se monteaza D peste un distantier.

Asta este pentru filetele M (metrice), pentru filetele in INCH sau Imperiale folosim partea din dreapta a tebelului.

merci mult. super explicatie

Link spre comentariu

Dragi prieteni, azi, cand strunjeam de zor o flansa de 98mm (cam tot ce poate strungul), mi-a crapat partea electronica. In acest moment merge numai la turatie maxima. Are cineva o schema, sa stiu ce sa-i fac?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări