daniels Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Nu seanana cu asta? https://adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-portret--helmut-may-lucreaza-mai-batran-strung-1_50ac9eef7c42d5a66386fda1/index.amphtml Link spre comentariu
vasilemet Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Poate anul acesta reusesc sa pun in functiune un strung actionat la pedala. Axul principal are lagare din bz, fara joc la aceasta data, incredibil Link spre comentariu
utzy Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 (editat) Asta e al meu, Hobbymat MD65...inainte si dupa Acum functioneaza cu alta turela, un post rotativ cu suporturi pentru cutite coada de randunica, ridic si cobor scula cat vreau, le schimd imediat, aliniez la centru rapid si usor. ... Editat Ianuarie 13, 2021 de utzy Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 Frumos restaurat, felicitari! Sugestia mea e sa-i adaugi un capac de protectie peste pinioane si pulii, se pot intampla accidente foarte urate fara. Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 Acum 14 ore, utzy a spus: Acum functioneaza cu alta turela, un post rotativ cu suporturi pentru cutite coada de randunica, ridic si cobor scula cat vreau, le schimd imediat, aliniez la centru rapid si usor. Arata foarte frumos! Nu prea am inteles cum este cu noua "turela". Cum reglezi pe inaltime varful cutitului. Poate cand ai posibilitatea mai pui poze cu turela. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 14, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Probabil quick change toolpost. Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Din poza, partea de sus pare o turela clasica. In acelasi timp vorbeste si de coada de randunica. Link spre comentariu
utzy Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Da, e un quick change toolpost, dar am folosit o denumire mai...romaneasca Am 4 portcutite si o randalina. Am specificat ca in poza cu strungul era turela veche. Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Acum am inteles. Nu am citit corect postarea "functioneaza cu alta turela". Turela seamana cu ce am si eu. Cred ca te-ai obisnuit sa schimbi rapid cutitele sau alte dispozitive (randaline sau suport bormasina sau ce alteva ai adaptat la turela). Link spre comentariu
ecu Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 La 14.01.2021 la 9:28, yo9hrb a spus: Probabil quick change toolpost. salut pentru un filet metric 10 la strungul pe care il aveti ce roti dintate trebuiesc folosite ca sincer sa fiu ma uit la tabelul ala desenat pe strung si nu inteleg nimic ,eventual si pentru un metric 8 sau 6 Link spre comentariu
area51 Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 (editat) In poza urmatoare ai tabelul de pe strungul tau, sper. In functie de filetul pe care vrei sa-l faci, primul lucru este sa alegi pasul filetului in coloana "S". Urmeaza sa alegi rotile dintate necesare si sa le montezi la locul potrivit. Sa luam ca exemplu filetul M10, pas normal. Pasul acestui filet este de 1.5 mm. Pe randul 1.5 (mm) vedem A - 40, B -50 si D - 40. Asta inseamna ca vei folosi trei roti dintate cu numarul de dinti: 40, 50 si 40 dinti. Daca te uiti in partea stanga a pozei este "Change Gear Box. Aici exita doua variante Cand sunt necesare: 3 roti sau 4. In cazul de fata este nevoie de cele 3 roti si vom mege pe schema ilustrata in partea stanga. Pe axul de sus (rosu) se monteaza roata A (cu 40 dinti), pe axul din mijloc (galben) B (50) iar in axul de jos (albastru) C (40 dinti). In cazul in care setarea pasului se face cu 4 roti dintate, pentru filetele cu pasul de 0.4 mm, 0.6 mm, 0.7 mm, si 0.8 mm, atunci pe axul din mijloc (galben) se vor suprapune C peste B si pe axul de jos se monteaza D peste un distantier. Asta este pentru filetele M (metrice), pentru filetele in INCH sau Imperiale folosim partea din dreapta a tabelului. Editat Ianuarie 16, 2021 de area51 completare + corectie greseli tastare Link spre comentariu
ecu Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 1 oră în urmă, area51 a spus: In poza urmatoare ai tabelul de pe strungul tau, sper. In functie de filetul pe care vrei sa-l faci, primul lucru este sa alegi pasul filetului in coloana "S". Urmeaza sa alegi rotile dintate necesare si sa le montezi la locul potrivit. Sa luam ca exemplu filetul M10, pas normal. Pasul acestui filet este de 1.5 mm. Pe randul 1.5 (mm) vedem A - 40, B -50 si D - 40. Asta inseamna ca vei folosi trei roti dintate cu numarul de dinti: 40, 50 si 40 dinti. Daca te uiti in partea stanga a pozei este "Change Gear Box. Aici exita doua variante Cand sunt necesare: 3 roti sau 4. In cazul de fata este nevoie de cele 3 roti si vom mege pe schema ilustrata in partea stanga. Pe axul de sus (rosu) se monteaza roata A (cu 40 dinti), pe axul din mijloc (galben) B (50) iar in axul de jos (albastru) C (40 dinti). In cazul in care setarea pasului se face cu 4 roti dintate, pentru filetele cu pasul de 0.6 mm, 0.7 mm, si 0.8 mm, atunci pe axul din mijloc (galben) se vor suprapune C peste B si pe axul de jos se monteaza D peste un distantier. Asta este pentru filetele M (metrice), pentru filetele in INCH sau Imperiale folosim partea din dreapta a tebelului. merci mult. super explicatie Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 16, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Dragi prieteni, azi, cand strunjeam de zor o flansa de 98mm (cam tot ce poate strungul), mi-a crapat partea electronica. In acest moment merge numai la turatie maxima. Are cineva o schema, sa stiu ce sa-i fac? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 (editat) A fost pe aici ceva discutie, totul este sa gasiti topicul. Poate va ajuta: http://andysmachines.weebly.com/variable-speed-controls.html https://www.google.com/search?q=dc+lathe+electronic+control+diagram&tbm=isch&ved=2ahUKEwiriofBoaHuAhVEgqQKHUR1DywQ2-cCegQIABAA&oq=dc+lathe+electronic+control+diagram&gs_lcp=CgNpbWcQA1DTmwpYhbUKYJ24CmgAcAB4AIABlgGIAd8IkgEDMC44mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=cUgDYOuNDsSEkgXE6r3gAg&bih=909&biw=1920&client=ubuntu#imgrc=mU1nZbw_0UuSXM Editat Ianuarie 16, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
ecu Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 daca este vreo piesa arsa si nu se mai vede nimic scris pe ea va pot ajuta cu o poza de la placa electronica din strungul meu care este identic cu al dvs Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum