vasilemet Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Greeeeeeeeeeeeeeeeeu cu meseriasi acestia. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Asa-i,mai ales daca nici nu sunt de meserie,adica nu am diploma in domeniu. Nea Vasile,acuma la modul serios..........prima si prima data,inainte de a face orice,trebuie verificata masina.Adica geometria masinii. Link spre comentariu
vasilemet Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 OK Cine a pus mana pe un saabar poate sa se exprime daca am dreptate Sunt pasionat de .............multe. Am facut in tinerete scoala de meserii- matriter-, dupa, am urmat IPB-ul Scuze, pare a lauda de sine Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 (editat) Solutia cu pasta cu adaos metalic este industriala, la fel cu placarile ghidajelor cu "plastic". Se mai schimba modul de lucru. Nu spun ca nu`i mai bine facut asa cum trebuie insa nu toti pot sa o faca sau pur si simplu este neeconomic la nivel industrial. Identificari placute carbura: http://www.mitsubishicarbide.com/en/technical_information/tec_turning_tools/tec_turning_insert/tec_turning_guide/tec_turning_identification @vasilemet, da, nu`i chiar asa usor de sabaruit insa cu un pic de bunavointa se poate. La fel de adevarat este ca acuma 0,1mm nu`i asa de greu de luat din fonta deoarece se merge cu sabare electrice, vezi Biax, problema este ca si alea`s scumpe chiar si SH. Editat Ianuarie 9, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Stiu si am folosit solutia cu pasta,doar ca imbinarea dintre batiu si cutie este una reglabila,deci nu se poate aplica pasta.Placarea ghidajelor cu plastic se pasuieste si ea,dupa montare. M-am exprimat aiurea,scuze.Dupa ce se placheaza ghidajele,se pasuiesc. Link spre comentariu
vasilemet Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Eu cunosc vechile -solutii- Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Le stii pe acelea care trebuie,nea Vasile.Au aparut unele materiale care-ti usureaza munca.Sa nu vorbim de razuitorul electric,cu care te joci.............in rest toate-s vechi. SDV-urile,tehnica de verificare si de lucru sunt fix aceleasi.Nici nu aveau cum sa se schimbe. Link spre comentariu
vasilemet Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Ma exprim -partial-. Rectificarea prin sebaruire se aplica suprafetelor care NU sunt afectate de uzura, de aceea spun ca este greu Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 in acest clip (pe la min. 12:30) apare adaugarea unui material pe suprafetele de lucru ce fel de material o fi ? pare ceva plastic ... iar in acest clip (min. 9:00) apare operatiunea de sabaruire pe acest material Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Pai scrie direct acolo, Turcite. https://www.aetnaplastics.com/products/d/Turcite Se mai foloseste si Rulon. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 9, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Cam cu ce turatie trebuie sa invart o bara de alama de 32mm ca sa o pot debita cu un cutit de2mm latime? Cred ca folosesc o turatie prea mica (habar n-am, vreo 4-500 rpm) si se intepeneste cutitul in material. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Depinde de cutit, eu tai alama pe la 220-270rpm dar cutitul este HSS ascutit anume pentru neferoase si cu latme cam de 1,5mm. Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Debitarea o executati cu degajare? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Da, cam 0,5mm. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 9, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 (editat) Acum 30 minute, valivoi a spus: Debitarea o executati cu degajare? Puteti traduce pentru cei neinitiati? @Ion_Bumbu, cutitul este cu placuta. Din cele primite de la chinez. O sa incerc sa-mi ascut si eu un HSS pentru debitare. Mai am niste blancuri de 6x6. Cum se ascute pentru neferoase? Editat Ianuarie 9, 2021 de yo9hrb Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum