Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ministrung made in China

yo9hrb

Postări Recomandate

Acum 3 ore, draku a spus:

Intrebare pentru edificare:

In ce sens merge mai bine?

Putere mare -> span mai mare -> functionare mai buna a placutei?

La ce turatie si viteza de avans?, acolo este problema, unu mic nu poate taia in ritmul necesar incit sa apara inmuierea materialului la taiere.

Surprinzator la aceeasi turatie adincime si o viteza de avans obtii o finisare, marind de 4 ori avansul...obtii oglinda.

Explicatia este simpla, incalzirea matrialului il face mai usor de taiat, totul este sa reziste placuta.

In mod normal daca spanul iasa albastru la carbura ati atins setarile optime de taiere, al HSS cel mult galben trebuie sa fie altfel se arde cutitul.

Acum 1 oră, yo9hrb a spus:

Mai nasol e daca trebuie sa-l cobori.

Bailagare sub papusa fixa sau sabaruita cea mobila.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 432
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

118

• Ion_Bumbu

53

• draku

49

• area51

43

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 6 ore, draku a spus:

@area51: ce dimensiuni are capul port-scule al dispozitivului?

Laturile le aproximam la 62 mm, inaltimea 38 mm. Cele doua orificii care dau elasticitatea au diametrul de 10 mm. Orificiul central prin care trece prezonul din sania longitudinala are diametrul tot de 10 mm.

Cele doua suruburi de pe laturi sunt M8 cu lungimea de 24.5 mm, cap imbus pentru cheie de 6 mm.

Port-scula am realizat-o din bara patrata de otel cu sectiunea de 25x25 mm si lungimea de 60 mm.

Uite o poza din timpul prelucrarilor la 3 port-scule pe care le-am facut la indemnul colegilor de forum, dupa ce am luat freza:

https://i.postimg.cc/yxr24G4C/P4193161.jpg

Editat de area51
adaugare
Link spre comentariu

interesant

nu reuseam sa imi dau seama de dimensiuni, in foto de pe site

nu este mare, dar cred ca este suficient de rigid pentru ce trebuie sa faca

spre deosebire de cel de aluminiu, cu piston, care are cam 40mm pe latura..

imi pare un pic mai incomod la schimbat sculele decat cele cu maneta, dar cred ca este mult mai bine decat cu port-cutitul universal

cu ce masina ai facut port-sculele?

Editat de draku
Link spre comentariu

In 2014 am luat freza: https://www.paulimot.de/fraesmaschinen/f207-v

A costat echivalentul a 1400 € (era oferta, pretul normal era de 1500 €).

Initial am vrut sa cumpar freza SIEG SX2.7 HiTorque Mill - Belt Drive with Brushless Motor de la arceurotrade din Anglia. Norocul meu a fost ca nu au vrut sa livreze pe continent freza SIEG si atunci am luat freza din Germania cu lungimea mesei de 700 mm, motor trifazat nemtesc si convertizorul de frecventa facut de austrieci.

Este facuta tot in china dar productia sub brandul Paulimot este supravegheata de niste nemti.

Sunt foarte multumit de ea!

Link spre comentariu

In acest caz cred ca mai usor e sa ridici papusa fixa cu bailagare, asa cum zicea @Ion_Bumbu. Mi se pare o metoda mai putin "distructiva".

Cam cat este diferenta?

Editat de yo9hrb
Link spre comentariu

Daca recurgeti la bailagare si doar atat.rigiditatea utilajului va avea mult de suferit.Alinierea la nivel se face prin razuirea suprafetelor de asezare,cu numarul aferent de pete pe inch patrat...........app,verificati asezarea papusii fixe pe batiu,sa nu aveti surprize acolo.

Link spre comentariu

Prima data se verifica geometria masinii.In functie de abaterile constatate,se decide modalitatea de remediere.Daca diferenta este prea mare,prima data se frezeaza,raboteaza,rectifica............si app de razuit.Poti lasa un adaos de 0,2-0,3 mm pt. razuire.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, yo9hrb a spus:

In acest caz cred ca mai usor e sa ridici papusa fixa cu bailagare, asa cum zicea @Ion_Bumbu. Mi se pare o metoda mai putin "distructiva".

Cam cat este diferenta?

momentan nu stiu, se vede la ochi momentan nu am comparator , am vazut si ceva tutoriale pe youtube merci pt raspuns

Link spre comentariu

Mai exista o pasta epoxi cu particule metalice care se pune pe suprafata ramasa libera dupa ce se stabileste inaltimea definitiva cu bailagarele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări