area51 Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 (editat) Tabla de la o cutie de cola are grosimea de 0.11 mm. Editat Decembrie 11, 2020 de area51 Link spre comentariu
ecu Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 deci cum a ramas domnule cu strungul de banc face treaba ,merita banii? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Deocamdata sunt multumit de el, nu-mi pare rau de bani. N-am apucat sa ma joc decat cu otel. Nici nu am toate sculele pe care le-as dori, mai dureaza. Link spre comentariu
ecu Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Acum 24 minute, yo9hrb a spus: Deocamdata sunt multumit de el, nu-mi pare rau de bani. N-am apucat sa ma joc decat cu otel. Nici nu am toate sculele pe care le-as dori, mai dureaza. daca te plictisesti de el sau vrei sa treci la ceva mai pro ma intereseaza sa il cumpar. in rest spor la strunjit si sa il stapinesti sanatos Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Putin probabil sa-l vand. Sau sa trec la ceva mai profi, pentru hobby este suficient asta. De ce nu comanzi pe Aliexpress? Vine cam in 2 saptamani, din Cehia sau Polonia. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 24, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) Azi am facut si eu primul meu filet (din viata mea) pe strung. M20x2. Primul chin a fost cu rotile de schimb, care intra putin fortat pe ax si mi-a fost frica sa nu le rup. Nu s-au rupt, par destul de rezistente. Al doilea stress a fost cu opritul cutitului sa nu intru cu el in universal. A trebuit sa folosesc o turatie foarte mica, acolo unde nu prea e cuplu. S-a blocat de cateva ori, dar, a iesit pana la urma. Editat Decembrie 24, 2020 de yo9hrb Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 6 minutes ago, yo9hrb said: Azi am facut si eu primul meu filet (din viata mea) pe strung. M20x2. Daca se si intelege bine cu o piulita M20, esti tare domnule ! Acum urmeaza sa faci si piulita, nu neaparat sa fie hexagonala Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 24, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Va intra intr-un ax de la un strung pentru lemn. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2020 La 03.12.2020 la 22:33, RealAlex a spus: Nu vrei sa iti iei si un port cutit cu schimbare rapida? Am vazut ca majoritatea si-au dotat strungurile cu acest accesoriu. Uitandu-ma mai atent in lista de accesorii, am si asa ceva. Din pacate intarzie livrarea, vin prin ianuarie. Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 (editat) Poți să faci a modificare de genu sa ai frână când faci filete sau când trebuie să oprești brusc. La strunguri făcut în japonia au acelasi sistem doar ca frână este actionat cu o pedala mare sub strung si frana de tip disc este montat undeva la cutia de viteze. Sau pui o frână electromagnetic, găsești ușor la dezmembrari auto, ambreaj compresor aer conditionat. Editat Decembrie 28, 2020 de Balazs Andras Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Frumoasa mini scula!Cand stateam mai bine cu caroseria ma tenta si pe mine unul. Acu intrebarea de baza,la ce serveste?Se scot ceva bani din hobby sau numai se baga?Ca asa e sac fara fund! In afara placerii de a face ceva cu mana ta nimic nu e rentabil la astea manuale.Masinile automate omoara totul!Mai e si problema materialelor de prelucrat f scumpe.Ma refer la neferoase si inox. Foarte fain se merge cu piese de duraluminiu turnat in regim casnic.Dar si aici cate faci? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 29, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Jucaria e numai de hobby. Nu intentionez sa fac bani cu ea. Pana acum mai aveam prieteni care ma mai ajutau cu cate o piesa, doua. Din pacate (sau din fericire pentru ei), au iesit la pensie, asa ca ma descurc cum pot. Link spre comentariu
draku Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Acum 15 ore, Balazs Andras a spus: Poți să faci a modificare de genu sa ai frână când faci filete sau când trebuie să oprești brusc. La strunguri făcut în japonia au acelasi sistem doar ca frână este actionat cu o pedala mare sub strung si frana de tip disc este montat undeva la cutia de viteze. Sau pui o frână electromagnetic, găsești ușor la dezmembrari auto, ambreaj compresor aer conditionat. sau poti pune un alt motor cu convertizor de frecventa si setezi franarea din acesta Link spre comentariu
area51 Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Acum 4 ore, BRANCA a spus: Frumoasa mini scula!Cand stateam mai bine cu caroseria ma tenta si pe mine unul. Acu intrebarea de baza,la ce serveste?Se scot ceva bani din hobby sau numai se baga?Ca asa e sac fara fund! In afara placerii de a face ceva cu mana ta nimic nu e rentabil la astea manuale.Masinile automate omoara totul!Mai e si problema materialelor de prelucrat f scumpe.Ma refer la neferoase si inox. Foarte fain se merge cu piese de duraluminiu turnat in regim casnic.Dar si aici cate faci? Din activitatile de tip hobby, rar se pot scoate bani, daca te tii de treaba cheltuiesti in mod constant. Se poate intampla ca dotarea asta sa te scoata din situatii dificile (zicem ca "te scoate din rahat"). Eu merg pe principiul ca daca o scula te ajuta sa rezolvi o situatie grea, si-a scos banii. Unele materiale sunt scumpe si din cauza nesimtirii unor comercianti. Chiar si alea din "fier" au preturi nesimtite. (Am zis fier pentru ca observi doar ca le atrage magnetul. Vanzatorul poate sa spuna cate-n luna si stele, cel mai probabil nici el nu stie prea multe despre caracteristicile reale. La cele neferoase poate sa fie si mai greu sa iti dai seama ce cumperi) [Keith Fenner, intr-unul din clipurile lui de pe YouTube, ne-a aratat cum se face aprovizionarea cu materiale in "state". Era dimineata, la cafea, si a auzit scartaitul usitei de la cutia postala. A mers la strada si a luat un plic de culoare galben-mustar in care era ceva greu si zice: -Aici este bara de bronz pe care am comandat-o ieri dupa-amiaza! Cam, nu prea seamana cu ce este pe la noi]. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 1 oră în urmă, area51 a spus: Unele materiale sunt scumpe si din cauza nesimtirii unor comercianti. Chiar si alea din "fier" au preturi nesimtite. 300 lei un metru de teava cu diametrul exterior de 60mm si interior de 40mm. Au innebunit...O cumparam ca nu aveam de unde sa iau, dar intre timp am gasit la fier vechi una de 63/ 39mm cu 50 lei. Am mai dat 100 lei sa o "aduc" in cote ( imi trebuia o bucata la 50cm, cu 60mm exterior pentru niste rulmenti ucf212) . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum