Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV CRT LG MC64A desincronizare H

catalin004

Postări Recomandate

Salutare tuturor....nu am scapare de un coleg cu un tv din titlu...TV are sunet, imaginea insa este desincronizate pe orizontala.Am incercat sa misc de bobina de langa TDA8362 insa nu face nimic...rog un mic ajutor.

Tensiuni procesor/jungla corecte, B+=112V.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

12

• cornel1962

5

• iuliantv

2

• Florinel TV

2

sa nu patesti ceea ce am patit eu ,si tot eu am gasit defectul ,baietii de pe forum si-au dat tot interesul,dar mortul era la mine si nici osilocop nu,dupa ce am schimbat ,condesatori nu putini,am schimbat si un condesator fix si o dioda in partea de driver prefinal linii.,si prefinal,.......si nu mai stiu cate ,si buba a fost intr-un condesator fix ce e legat in serie cu quartul de pe tda8362,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

O sa pun o poza cu imaginea....nu prea iese bine cu telefonul insa poate va dati seama...Quartz-ul nu are condensatori in paralel? , de fapt pe fiecare pin catre masa?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, catalin004 a spus:

O sa pun o poza cu imaginea....nu prea iese bine cu telefonul insa poate va dati seama...Quartz-ul nu are condensatori in paralel? , de fapt pe fiecare pin catre masa?

pai am zis legat in serie,din poze nu seamana cu defectul meu,la mine liniile erau mai profunde si horizontalul era ,,culcat la pamant,, 

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 3 ore, catalin004 a spus:

Schimbat dump...acelasi simptom. Nu inteleg acel cond si dioda pe Abnormal...ABL? acolo nu are dioda...

circuitul de protectie ABNORMAL, nu are nici-o treaba cu ABL-ul. Dioda si cond. de care vorbeam sunt d408 si c408 ..., dar si aici zic ca nu are legatura cu desincronizarea. Trebuie schimbate ptr.ca la acest sasiu creaza probleme cu caderea aleatorie in st-by. 

Privitor la defect, eu zic ca aveti multi condensatori uscati ( de valoare mica ) si asta in zona junglei, iar din punctul meu de vedere as incepe cu verificarea circuitelor ce au legatura directa cu sincroseparatorul de impulsuri , nu as neglija nici etajul BV (aparent nu are legatura cu defectul). Mai exact pinii 37-43, iar atentia si osciloscopul pe circuitul 50/60Hz. Multa bafta !

nu uitati sa inlocuiti si 4,7uF din primar sursa !

Editat de cornel1962
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Florinel TV a spus:

Cred ca TDA8362 cu probleme

Foarte posibil sa fie si TDA-ul defect, insa am avut cazuri cand m-am grabit sa schimb procesor, sau jungla si defectul sa persiste . Este un defect care da ceva batai de cap, dar colegul Catalin este cu experienta in depanare si sunt convins ca v-a rezolva aceasta problema, mai mult de atat, cred ca are prin cutiute si vre-un TDA8362 !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări