Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Underground

Postări Recomandate

• Răspunsuri 865
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vad pe situl INFP ca azi a fost un mic cutremur in zona Vrancea, la ora 11.55

Inregistrarea era ON si din cate se pare, l-a detectat. 

Observ pe inregstrare ca a aparut o " agitatie " pe la 11.40, cu un maxim intre 11.55, ora cutremurului. Dar acea agitatie a durat mult, mai bine de 1 ora, asa cum imi arata mie aici. N-am studiat prea atent deocamdata, doar am frunzarit inregistrarea. 

Nici acum natura sau ce o fi, nu s-a linistit complet. Daca ce am detectat eu a fost chiar cutremurul, dupa cum arata " natura nelinistita ", ar mai trebui sa apara inca unul, cat de curand. 

Link spre comentariu
11 hours ago, RST said:

Nici acum natura sau ce o fi, nu s-a linistit complet. Daca ce am detectat eu a fost chiar cutremurul, dupa cum arata " natura nelinistita ", ar mai trebui sa apara inca unul, cat de curand. 

Cam asa s-asiintamplat, s-a mai " comis " inca unul, slab, la ora 8.18 in dimineata asta. Se observa din nou frecventa in jurula 5Hz, instabila:

09.png

17.png

Faptul ca e instabila intareste ideea ca ar fi naturala. O fi un semn sigur ca precede un cutremur ? Mai trebuie studiat. 

Link spre comentariu
Acum 14 ore, RST a spus:

Antrctica emite inclusiv radiatii cosmice

Pe Pamant "radiatia cosmica" este formata din particule de origine terestra si cu energie de origine cosmica. Pot avea orice directie. Primul pozitron descoperit venea din jos in sus. Radiatia cosmica primara are particule rare (mai ales protoni) cu energie nelimitata si inexplicabila. Acestea patrund in atmosfera si produc jerbe de milioane de particule cu energie mai mica. Particulele secundare produc si ele jerbe, etc. Intensitatea radiatiei cosmice este maxima pe la 35 km si scade spre sol. Foarte rar ajung la sol si particule din radiatia primara care mai au inca o energie enorma. In medie intr-un an cade pe fiecare hectar un proton cu energia de 10e24 eV, energie suficienta pentru a rasturna un scaun (nu-l rastoarna, trece prin el sau produce o jerba). Detectoarele de neutrini (de origine terestra) se pun pe fundul marii, sub 2000 m, unde se presupune ca nu mai ajunge radiatia cosmica.

Nu fortele gravitationale ale corpurilor ceresti deformeaza Pamantul, ci gradientul acestor forte. Deoarece Luna este aproape, gradientul gravitatiei sale este mare si avem maree in hidrosfera si in litosfera de doua ori pe zi.

Un cutremur se produce singur si este inevitabil, actiunile exterioare pot sa-i grabeasca declansarea cu o secunda sau cu un an.

Link spre comentariu

In ce priveste acele radiatii, explicatia e corecta. Dar, fara ironie spun, pe asta o stiu si cei de la NASA. 

Cele emise in Antarctica sunt un alt tip de radiatii, citez "  ghostly new species of neutrinos " 

Pe alta parte, acest tip de radiatie a fost descoperit numai in Antarctica. Ceva detalii aici:

https://www.livescience.com/63692-standard-model-broken-supersymmetry-new-physics.html 

S-au incercat mai multe explicatii, din care niciuna nu sta in picioare. Cum ca ar fi de vina gheata....dar gheata exista si la Polul Nord si oricum teoria e insuficient argumentata stiintific. Eu am vazut ceva documentare pe tema asta

Editat de RST
Link spre comentariu

Pai nici NASA nu mai e serioasa cand e vorba de realitati incomode...

Celemai frumoase " stiri " sunt atunci cand vorbesc live si in direct participantii la respectivele cercetari, sau autorii unor teorii noi, care abia peste 5-10 ani apar in manualele scolare. Daca, de exemplu Einstein ar mai fi trait, l-ati fi vazut explicandu-si live teoriile, fara intermediul unor profesori. 

Pe History Channel si Discovery Science sunt multe serial-documentare in care se prezinta faptele si teoriile direct de la sursa. Asta pentru cine isi mai rupe din timpul alocat stirilor despre Covid-19. 

Antarctica e in prezent o zona super secretizata si militarizata. Nimeni nu are acces fara nu stiu cate autorizari de la guvernul SUA, si numai in anumite zone. 

Interesul pentru Antarctica nu e nou. Primii care au fost acolo au fost nazistii, pe 19 ianuarie 1939. Cam ciudat interes pentru iadul inghetat de la capatul celalalt al pamantului. 

Dupa razboi au urmat imediat succesorii lor. Citez: 

" Operațiunea Highjump (OpHjp), numită oficial în engleză ca The United States Navy Antarctic Developments Program, 1946-1947, a fost o operațiune americană în Antarctica organizată de amiralul Richard E. Byrd Jr., USN (r) și condusă de amiralul Richard H. Cruzen. Acestă operațiune a fost lansată la 26 august 1946 și a durat până în 1947. A fost desfășurată o forță impresionantă: 5.000 de oameni, 13 nave și 26 de aeronave, fiind cea mai mare expediție antarctică din istorie. Misiunea principală a Operațiunii Highjump a fost de a stabili în Antarctica baza de cercetare Little America IV.[1][2] " 

Cat de nebun sa fii ca sa desfasori atata forta militara, crema US Navy,  intr-o banala expeditie stiintifica intr-un loc nelocuit ? Nazistii si americanii chiar sunt nebuni, alergand dupa cai verzi ? 

Un pilot de la baza McMurdo ( baza militara americana din Antarctica ), a declarat recent, filmat si cu gurita lui, ca, in timpul unei misiuni de salvare a unui om de stiinta accidentat grav, i s-a impus o ruta ocolitoare, desi spatiul aerian direct era liber. 

La intoarcere, dat fiind starea critica a pacientului, a preferat ruta directa...ocazie cu care a vazut mai multe ciudatenii , printre care si acea gaura cu diametrul de cca 100m. 

Sunt mai multe amanunte, nu am obiceiul sa nu retin nume si date exacte, dar incidentul e cunoscut si nu provine din stiri, e o declaratie fara intermediari. Guvernul SUA n-a avut o replica oficiala la aceste declaratii, precum nici la alti militari care au declarat la fel, incalcand juramantul militar. 

Link spre comentariu

Maresale, daca ai ceva de zis, la obiect si tot vrei sa contribui cu ceva, ai voie sa bagi doar surse de documentare serioase, 

Nu cacaturi de la toti prostii. 

Ai mai patit-o cu mine. In prima faza te-am facut doar prost si papagal, in faza 2a e mai rau. 

Topicul nu e pentru prosti, iar prostii au de ales intre 2 variante: abtinere sau inchiderea topicului. 

PS: Sa iti explic de ce esti prost: Numai prostii se pricep la toate si se baga in toate. Un om priceput intr-un domeniu, observa pe masura ce invata mai multe, mai are si mai multe de invatat. 

Nu stiu daca m-am facut inteles prin explicatii si nici nu e recomandabil sa le explici la prosti, fiind un efort inutil. Deci ia-o ca direct jignire. 

Santajul cu inchiderea topicului nu tine. " Topicul " merge in realitate nonstop, are cu totul alt target si il mentin in viata aici doar pentru cei cativa care il inteleg. 

Editat de RST
Link spre comentariu

Ma gandesc ca gaura aia poate sa fie un totusi o gaura de iesire nu de intrare.
Un fel de cur al Pamantului. Pentru ca se afla ... jos.
Da' unde-i gura ?
LE: Si mai ales unde sau cine-i buricul ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 18 ore, RST a spus:

Dar acea agitatie a durat mult, mai bine de 1 ora, asa cum imi arata mie aici.

Activitatile in epicentru nu inceteaza instantaneu cu producerea cutremurului. Daca nu e simpla coincidenta, e ceva normal. Mai cauta, e interesant!

Ce magnitunine a fost anuntata?

Acum 5 ore, puriu a spus:

Pe Pamant "radiatia cosmica"...

O mica confuzie, ala e fondul natural de radiatii constituit din radiatia telurica si radiatia cosmica.

Acum 4 ore, Усилитель a spus:

era o palnie gigant, ca o intrare.... 

Mai sa fie, si numai acu a fost vazuta? Aia care au ajuns la Polul Sud, cum de nu au cazut in ea???

1 oră în urmă, RST a spus:

Primii care au fost acolo au fost nazistii, pe 19 ianuarie 1939

Din ce stiu aia au fost la ...Polul Nord!

Acum 1 oră, RST a spus:

Nazistii si americanii chiar sunt nebuni, alergand dupa cai verzi ? 

Nu ei, ci cei ce alearga dupa senzational!

Acum 37 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Un fel de cur al Pamantului. Pentru ca se afla ... jos.

:d

Acum 38 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

LE: Si mai ales unde sau cine-i buricul ?

La NASA!

1 oră în urmă, RST a spus:

" Topicul " merge in realitate nonstop, are cu totul alt target

Nu cauta intratul in lalarii la altii!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări