Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Underground

Postări Recomandate

.......acum bag o tuica, deconectarea obligatorie fata de la treburile de zi cu zi. Ma uit prin " arhive " si constat ca am prins Marea Revolutie din Underground, prea devreme, cand nu eram pregatit pentru asta ( august anul trecut ).

De obicei cand nu inteleg ceva sunt superficial....ca toata lumea. Desi nu intelegeam ce se intampla...am avut marea inspiratie sa inregistrez:

badlaa.pngst 

Fara imagini ca ceea de mai sus, extrasa din clipuri vdeo..." Underground Project " poate ca ar fi fost doar o simpla relaxare tehnica. 

................................. 

Dansul nebun al acelor frecvente s-a estompat in timp si a disparut de tot. Nu mai e nici acum.

Poate ca am fost omul (ne) potrivit...la locul si timpul potrivit. A fost un noroc chior. 

............dar sunt convins ca raspunsul se gaseste in munti. Am mai zis....geofoanele + senzorii EM wireless, sunt Sfantul Graal pentru acest proiect.

Legatura radio aduce Muntele la Mahomed.

Targetul pana in vara e acoperirea a 30Km fata de casa, cu maxim 5W putere la emisie si randament  " la sange "...totul fiind pe baterii + panou solar. 

Finalul ideal pentru treaba asta cred ca e 2SK3476. Inspiratia de acum mai multi ani m-a facut sa cumpar de la chinezi vreo 10 bucati..........pe care tocmai le-am gasit intr-o cutiuta :) 

The show must go on. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 865
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 ore, RST a spus:

Am niste paduri si pasuni in proprietate 

.......acum bag o tuica, deconectarea obligatorie fata de la treburile de zi cu zi. 

Dansul nebun al acelor frecvente s-a estompat in timp si a disparut de tot. Nu mai e nici acum.

............dar sunt convins ca raspunsul se gaseste in munti.

Felix Latifundiaru' o sa-ti ramana porecla :)

Mare mafiot mai esti... Auzi man, uite ce-ti propun. Lasand la o parte momentele in care ai mai luat-o pe aratura, in rest, recunosc ca geofoanele tale si ceea ce ai vrea sa faci cu ele, reprezinta un subiect interesant. Dar trebuie, asa cum ti-au mai zis-o si altii, sa perfectionezi echipamentele, altfel va fi greu sa recoltezi date pe care sa te poti baza. 

Daca tot te-ai apucat de astfel de sapaturi prin muntii tai, iti pun la dispozitie carburant suplimentar (daca vrei, si mai rafinat decat cel pe care l-ai mentionat mai sus), daca ma ajuti c-o chestie: 

gasesc prin muntii tai ceva minereu de galgor?

Link spre comentariu
1 hour ago, ancient said:

Felix Latifundiaru' o sa-ti ramana porecla

Serios asa imi mai zic unii :rade: Nu-s suprafete mari si nu au cine stie ce valoare, dar oricum iese ceva. 

Nu prea stiu ce-i ala galgor....dar nici de unde vine treaba cu sapatul nu stiu.

Senzorul EM consta in 2 surubelnite infipte in pamant. Geofonul arata ca o baioneta in miniatura, senzorul mecanic de vibratii fiind o lama de cutit care la fel, se infige in pamant, sau si mai bine, intr-o crapatura de stanca. 

Am testat si perfectionat deja ambele tipuri de senzori si au ajuns deja, dupa criteriile mele, la maximul ce se poate obtine pentru scopul propus. 

La modul serios intreb, ce ar mai trebui perfectionat ? La concret...aia sau aia. 

Link spre comentariu
Acum 16 minute, RST a spus:

Nu stiu ce e. Mai putin conteaza definitia....dar ce face efectiv acea " chopare " si cu ce ar ajuta in conditiile proiectului ? 

In principiu targetul e captarea si reproducerea fidela a frecventelor in intervalul 1 - 40Hz. 

S-a inventat internetul si poti gasi acolo cam tot ce trebuie sa stii despre amplifiatoarele cu chopare.

Pe scurt: sint folosite la amplificarea cu precizie a tensiunilor foarte mici beneficiind de un drift termic excelent. Se preteaza in special la amplificarea foarte mare a semnalelor de frecventa joasa sau DC, deci exact ce te intereseaza pe tine.

Link spre comentariu

Multumesc, am intelees despre ce-i vorba! Intre timp ma uitam pe net de exemple concrete.

Nu se merita pentru proiectul asta. Mica deriva termica a unui preamplif clasic, nu are importanta si nici nu am observat-o in realitate. 

Masuratile nu le fac dupa un standard anume, ci dupa nivelul zgomotului de fond, acela fiind pragul 0dB. Deriva termica influenteaza in mod practic egal tot spectrul, raportul intre semnal si nivelul 0 ramanand acelasi practic la orice temperatura. 

Posibil sa aiba un zgomot propriu mai mic decat unul clasic, dar si aceasta cerinta e deja indeplinita. Experimentele practice au aratat ca nu e nevoie de o sensibilitate extrema, iar la ultimele geofoane chiar am micsorat-o. 

O sensibilitate exagerata genereaza erori, in sensul ca nu trebuie captate si cele mai imperceptibile vibratii, pentru ca in general sunt locale. 

Asta e pe plan local, posibil ca in munte sa maresc din nou sensibilitatea. 

Link spre comentariu
Acum 35 minute, RST a spus:

Nu prea stiu ce-i ala galgor.... dar nici de unde vine treaba cu sapatul nu stiu.

Man, cu sapatul e simplu - era un termen care definea activitatea ta de implementare a geofoanelor prin muntii aia.

Galgorul e un minereu compozit care a fost descoperit la navele neidentificate care au tot scormonit planeta (cea de la Roswell s-a dovedit a fi una dintre ele) si a carui prezenta a fost recunoscuta in mod firav doar in ultima jumatate a mileniului trecut. Daca e utilizat intr-o incinta speciala, se descompune intr-o maniera care asigura energia propulsarii cu viteza superluminica a unei nave stelare construita sa suporte astfel de regimuri. Daca vrei, seamana cu fictivul dilitiu, dar este slab radioactiv, cu mult sub potentialul plutoniului.  

Se duce un razboi underground teribil in vanatoarea de resurse de galgor, intrucat muntii nostri contin resurse importante din acest minereu. Din fericire, se pare ca Bucegii si zona in care locuiesti tu, sunt protejate de expeditia prietenilor ET stabiliti acolo si a caror prezenta a fost demonstrata de multe activitati aparent ciudate (poate ca astfel se pot explica si zgomotele pe care le-ai inregistrat si tu ! ).

Elicopterul israelian prabusit in Bucegi adulmeca dupa un astfel de filon cand a fost doborat, de-aia s-au napustit cei din rabinatul IDF ca sa "investigheze" cu multa atentie "accidentul" respectiv. 

Se pare ca filoanele de galgor raspandesc emisii ciudate, atat in spectrul radio cat si in cel pe care geofoanele tale l-ar putea percepe. De aia te-am intrebat, pentru ca alergand prin terenurile si padurile pe care le detii, ai putea sa ai surpriza de a deveni proprietarul unor astfel de zacaminte.

Cred ca realizezi ce perspective ti-ar putea deschide !

Editat de ancient
Link spre comentariu

Am incercat sa citesc....dar sincer, nu inteleg nimic....seamana mai degraba cu aberatiile burebisto-daco-getice....adica o chinuiala pentru gandirea logica, 

Cu tot respectul, trecem peste. 

Am infipt acum cateva ore, intru admiratia satului adunat la magazin, noul radiogeofon, in Piatra Alba. 

Noul geofon e " nou " doar prin emisia mult mai puternica...nesemnificativa deocamdata, pentru ca distanta e de cel mult 250m. 

Link spre comentariu

L-am pus live, dar nu stiu cat il tin. I-am luat sunetul pentru ca pragramul de streaming live baga orice sunet din laptop....si nu are sens. 

Momentan e joaca...eu si intr-o bomba nucleara gasesc un mic refugiu de a privi relaxat. 

Dar streamingul live ma scuteste de multe explicatii pe care va trebui sa le dau...atunci cand proiectul va deranja pe cine e menit sa deranjeze. 

Muntii nostri Armata poarte :secret:limb:

PS: E un moment de letargie subpamanteana ( pauza de cafea probabil ). Ce se vede acum e doar zgomotul preamplifului. 

Observ ca sensibilitatea scade drastic sub 6Hz si devine aproape 0 sub 4Hz. E un amanunt care imi arata ce mai trebuie imbunatatit, inainte de a le abandona definitiv in munti. 

Editat de RST
Link spre comentariu

Ai dracu intraterestri, au tacut ca porcu-n porumb cat am facut transmisia live :rade:

Nu e nimic de vazut acolo....a ramas inregistrat pe YT. 

Inca ne mai jucam....si ramane joaca pana se strange cercul. In termeni neortodoxi se numeste triangulare. 

Link spre comentariu
On 1/12/2021 at 1:26 AM, RST said:

1. Pentru ca receptoarele de fabrica, oricat de performante ar fi, nu pot indeplini scopul: receptia in conditii " cablu ecranat " e radiogefoanelor. 

Receptoarele de fabrica, oricat de Rhode si cu Scwartz ar fi, sunt surde la demodularea subsonica. Nu e pentru ele. 

Nu au nici AFC. 

Alea de la Manzalesti au....ce nu are R si cu S. 

Link spre comentariu

@Sharky Tot spuneai ca sti tu cum sta treaba la Visoko. Stiai ca sta cam asa ? 

ruru.png

Am inteles ca ai facut ceva cercetari prin zona....de acolo iti vine stiinta. 

Dar se spune ca in vremea noastra cercetarile nu se mai fac cu nuielusa de alun care bazaie. 

Ai incercat si cu aparatura de mai sus ? 

Imi cer scuze ptr intrebare....rectific....stii ce-i aparatura de mai sus ? 

App, cand mai ai un drum pe acolo....arata-mi si mie niscai rezultate...grafice, frumos.......stiu ca vrei, stiu ca poti....si uite asa devenim prieteni :limb:

Link spre comentariu

Poate stie sa explice cineva de ce, inaintea unor cutremure mici, apare constant, cu multe ore inainte, burghiul din imagine:

n1.png

Adica " dunga rosie " A muncit azi toata ziua...dupa ora 15 cand am montat geofonul. Imaginea e luata la ora 18.59

Apoi...INFP anunta un mic cutremur: 

Screenshot-7.png

Pentru ca imediat dupa, burghiul s-a linistit ( ora 19.02 ) 

n2.png

Nu e prima data cand vad corelatii directe....e prima oara cand spun 100% fara echioc: unele mici cutremure din zona Vrancea nu sunt naturale. 

Prietenii stiu de ce. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări