Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Underground

Postări Recomandate

• Răspunsuri 865
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Stiu chestia aia cu timpul de rotatie coincide cu cea de revolutie si de aceea sta cu fata la noi..... 

Totusi zic ca nu se invarte in jurul propriei axe: deci daca pe un fierbeton de 1.5m sudez o bila de fier in capat, oricat invart in jurul meu , arata aceasi fata spre mine, dar nu se invarte in jurul axei lui, ca deh e sudat.... 

Chestia asta cu fata spre pamant de atata timp e interesanta, Luna ara mai aproape de pamant, acum se departeaza, dar tot asa arata..... 

Are gol mare in interior, unii au zis ca e o imensa nava spatiala veche camuflata.... Sau ca au baze in interior..... 

Golul a fost gasit : la o misiune cu oameni pe Luna au montat un seismograf, ca sa vada daca e ceva activitate sub scoarta, era cam liniste, apoi dupa ce au cazut diferiti meteoriti au inregistrat ecouri multiple.Atunci au pus si reglat o oglinda cu ajutorul careia se masoara odata pe luna distanta. 

Link spre comentariu
18 minutes ago, Усилитель said:

Totusi zic ca nu se invarte in jurul propriei axe: deci daca pe un fierbeton de 1.5m sudez o bila de fier in capat, oricat invart in jurul meu , arata aceasi fata spre mine, dar nu se invarte in jurul axei lui, ca deh e sudat.... 

Asta este parerea ta.
Ce crezi ca ar zice cineva despre rotatia bilei care ar asista la experimentul tau ?
(in afara ca ar cam rade)
PS: Oricum nu este corect. Viteza de rotatie a Pamantului in jurul axei nu este acceasi  cu cea de rotatie a Lunii in jurul lui.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 20 ore, BRANCA a spus:

Nimeni nu poate spune sigur de ce se roteşte Pamântul

Unii au putut. Sistemul solar s-a format dintr-o nebuloasa care avea o masa si un moment cinetic (in raport cu Universul). Cele doua marimi fizice se conserva. Din ele deriva un centru de masa si o axa de rotatie (ambele se consrva). Asupra tuturor particulelor nebuloasei au actionat doua pseudoforte (forte proportionale cu masa), gravitatia si forta centrifuga. Asa s-a format un disc de acretie cu o singura stea centrala si un numar mare de corpuri mari si mici. Toate corpurile si-au impartit intre ele masa si momentul cinetic al nebuloasei initiale. De aceea Soarele si corpurile mari au orbite apropiate de planul de acretie si se rotesc in acelasi sens, au un Nord si un Sud.

Corpurile au o rotatie in jurul axei proprii si o revolutie in jurul unui corp mai mare. Cele doua miscari pot fi sincrone (Luna in jurul Pamantului), suprasincrone (Pamantul in jurul Soarelui), sau subsincrone (Venus in jurul Soarelui).

Link spre comentariu
47 minutes ago, puriu said:

Sistemul solar s-a format dintr-o nebuloasa care avea o masa si un moment cinetic

Asta presupune ca pana si singularitatea de dinaintea Big-Bang-ului avea moment cinetic care s-a distribuit apoi ?

Link spre comentariu

Puriu.E o teorie.Dacă are loc o explozie,ca "big bangul", particulele care pleacă se rotesc în jurul "axei".Şi pe urmă se unesc şi se rotesc împreună ?Când se formează elemente din atomi nu se rotesc...

Mişcarea planetelui in jurul unei stele,unui soare,se poate imagina,analiza.Da de ce ar fi obligatoriu ca planetele să se învârtă în jurul axei proprii?Eu nu o văd posibil decât urmare a ciocnirilor între planete sau între acestea şi asteroizi,ş.a.

Apoi e posibil să existe în spaţiu planete care nu se rotesc?

Link spre comentariu

Am fost din nou la unul din puturile de foraj astupate: 

puts.jpg

Am vorbit cu cineva mai in varsta si am aflat...una calda, una rece. Anume ca putul ajunge pe la 4 - 5km adancime, dar ca dopul de beton de deasupra nu e in contact direct cu " gaura ". 

Eram doar in trecere, nu aveam niciun aparat la mine. Am pus de curiozitate direct urechea pe dopul central de metal si...nu am auzit nimic. 

Evident, asta nu se poate numi test, dar faptul ca nu e in contact direct cu putul propriu zis ma cam dezamageste. 

A plouat mult, terenul musteste de apa si nu exista un drum propriu zis pana acolo, dar se poate ajunge cu Loganul , mai pe poiana, mai pe unde s-o putea, cu conditia sa nu se infunde rotile in noroi. 

Poate fac o incercare azi. 

Link spre comentariu

Da, cred ca am cateva in telefon, la o rezolutie nu prea buna, iar pe alta parte, locul e si cam colmatat, forajele find prin anii 60. 

Azi am aflat altceva...acel nene a facut confuzie cu o alta sonda, care a forat pana la 5.5km adancime, aflata la vreo 3km de aceasta, la sosea. 

Acea sonda e mult mai recenta, a functionat pana in anii 90...si se spune ca s-a oprit si si-a luat catrafusele dupa ce a dat de o grota subterana adanca.

Deci punct si de la capat, poate gasesc pe cineva care stie cate ceva despre sondele target, adica cele vechi sapate prin anii 60. La cea noua nu am acces, pe locul unde a fost, e acum un targ saptamanal de cereale. 

PS: ca amintire....datorita acelei sonde ( cea noua ) ni se lua rar curentul pe vremea lui Causescu. Trebuia alimentata cu energie mereu...si uite asa am scapat de economia de curent a Tovarasului :)

Editat de RST
Link spre comentariu

Ar fi cel mai aiurea, mai ales ca aici sunt izvoare de saramura naturala...nu i-ar fi costat mai nimic. 

Dar sunt mari sanse sa fie inca ok, pentru ca toate au fost de foraj, nu de extractie. Nu s-a extras nimic, doar le-au sigilat dupa ce s-a terminat forajul. 

Nu stiu exact motivul...ori nu au gasit nimic, ori au pastrat ca rezerva strategica. O sa ma informez...daca mai am la cine. 

Totusi, tabla din care e facut dopul are cam 1cm grosime...ori ca asa se face, ori ca putul nu e umplut cu saramura, ori pentru eventualele gaze sub presiune. 

Pe scurt, nu stiu nimic despre ele. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări