Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Underground

Postări Recomandate

• Răspunsuri 865
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"The Long Range Acoustic Device (LRAD) is an acoustic hailing device, sound cannon and sonic weapon[1] developed by LRAD Corporation. Law enforcement organizations and the manufacturer claim that LRAD systems are primarily designed for long-range communications[2] however, the device has an extremely high decibel capacity, and it most controversially used as a less-lethal weapon for crowd control."

https://en.wikipedia.org/wiki/Long_Range_Acoustic_Device

https://www.wboc.com/story/23639955/salisbury-police-utlizing-new-lrad-system

23639955_BG1.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu

Interesant e ca exista o retea de 6 pesteri in sare, una din ele fiind cea mai mare din Europa de acest gen. 

https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/divertisment/platoul-meledic-cea-mai-lunga-pestera-de-sare-din-europa-si-lacul-fara-fund-290658

Au fost explorate pentru prima ( si ultima ) data in 1984 de catre un grup de speologi de la institutul bucurestean. 

Se afla la mai putin de 1km de mine. Ar fi foarte  interesant de studiat ce se aude efectiv in ea. Intrarea e prabusita si se afla ( culmea ) pe un teren ce imi apartine. 

Din cate stiu, prin munti mai exista si alte pesteri. Mai stiu si ca tot in munte e un depozit militar. Unul din militarii care a facut recent paza acolo, spune ca se intinde mult in subteran. 

Timpul ploios si drumrile forestiere nu permit prea multe acum, abia spre sfarsitul primaverii devin accesibile. Abia astept :)

Link spre comentariu

Fiind un cutremue mai marisor, m-am uitat de curiozitate pe inregistrare. Nu apare, asa si trebuie, pentru reusita proiectului detectia trebuie sa fie locala. 

De curiozitate mai vad ceva ce confirma niste presupuneri importante cu privire la sursa vibratiilor ciudate. Iar a plouat, garla e f mare si iar o detectez prin intermediul stancii de tuf vulcanic: 

tek.png

E acel suvoi din partea stanga. Se confirma deci propagarea prin intermediul stancii. Asta lamureste un " mister "...anume de unde vin acele vibratii nenaturale.

Si provoaca alt mister pentru ca....acea falie de tuf vulcanic intra adanc sub munte. Aici la mine e unul din capetele ei, care iese la suprafata. 

Link spre comentariu

Ar fi fost o idee cu pestera, dar e cam imposibil :) Inainte de prabusire, era un " intrand " ca o bolta, iar intrarea fizica in pestera era intr-un colt de sus, cam la 3m inaltime. O gaura de doar 50-50cm diametru pe care se putea intra doar taras pe burta. . 

Inediat dupa acea intrare, urmeaza un put vertical de vreo 30m adancime, aia fiind intrarea in pestera propriu zisa. 

Din cauza intrarii " imposibile " nu a fost bagata in circuitul turistic. 

Depozitul militar este spre Gura Teghii, in zona numita " Tainita "

tnt.png

E la 12km de mine in linie dreapta. Din cate stiu, falia subterana duce tot in directia aia. 

Link spre comentariu

Undeva sunt depozitate in siguranta deseuri radioactive de la Cernavoda. Locul este SSID (strict secret de importanta deosebita).

Eu am avut acces doar la informatii SS si n-am fost "amnistiat" nici dupa 50 de ani. Am ramas pe lista de suspecti a securistilor de ieri si de azi. Cei de ieri lucrau mai discret.

Link spre comentariu
2 hours ago, puriu said:

Undeva sunt depozitate in siguranta deseuri radioactive de la Cernavoda. Locul este SSID (strict secret de importanta deosebita).

Eu am avut acces doar la informatii SS si n-am fost "amnistiat" nici dupa 50 de ani. Am ramas pe lista de suspecti a securistilor de ieri si de azi. Cei de ieri lucrau mai discret.

Care din ei te-au invitat la un ceai? :57

Link spre comentariu
Acum 3 ore, puriu a spus:

Locul pare ca nu e foarte secret. Pare ca ar fi undeva la 700m de unitatea #1.

Citat

Politica CNE Cernavoda de administrare a combustibilului uzat este urmatoarea:

• depozitarea umeda in bazinul de combustibil ars al reactorului pentru o perioada de minim 6 ani;
  • depozitare uscata in depozitul intermediar uscat pentru combustibil ars pentru o perioada de 50 de ani.

Depozitul uscat se afla pe amplasamentul CNE Cernavoda, la aprox. 700 m distanta de Unitatea 1, transportul realizandu-se pe un drum intern care permite mentinerea unui sistem de  protectie fizica integrat.

Depozitul se va realiza etapizat incluzand in final 27 de module de depozitare cu capacitatea de 12000 fascicule/modul, care vor asigura stocarea timp de 50 de ani a combustibilului ars rezultat din exploatarea unitatilor 1 si 2 ale CNE Cernavoda pe toata durata lor de viata. Pana in prezent sunt realizate 7 module.

Link spre comentariu

Croația a fost zguduită de un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean. Cutremurul s-a produs la ora locală 12.15, în apropiere de capitala Zagreb, conform televiziunii locale N1. Seismul a avut loc la o zi după ce Croația a înregistrat alte cutremure, cel mai puternic fiind de 5,2.
Citeşte întreaga ştire: VIDEO | Cutremur cu magnitudinea 6,4 în Croaţia. O fetiţă şi-a pierdut viaţa, iar mai multe clădiri s-au prăbuşit

Link spre comentariu

A fost la suprafata, la 10Km. Si a durat foarte putin, cateva secunde.
La noi in Vrancea, asa ceva nu se simte foarte tare dar cred ca durata trece 20-30 de secunde.
Ai timp sa te sperii bine.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări