Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Underground

Postări Recomandate

Aseara a aparut generatia 4. Sensibil la mangaierea unui fulg de gaina, surd acustic si complet insensibil la campuri EM. 

In plus, e wireless. Inca nu e wireless ptr ca nu e facut fizic, dar il pot " anunta " de acum. 

La fel ca si predecesorul lui din zid, cel wireless va fi de asemenea transmis live, tot pe YT. 

Transmisiunea live are mai multe motive...unul din ele fiind ca daca am detectat ceva gresit, ca cetatean fara calificare am voie sa detectez orice, nefiind ca;lificat sa inteleg nimic.

Motivul 2 e ca...cei cu calificare in domeniu imi vor explica de ce nu e bine sa fac ce fac. Ok, dar ca simplu nestiutor, nu ma poate nimeni convinge cu stiinta, eu nestiind ce-i aia.

Motivul 3 ar fi ca imi permit sa fac ce vreau. Pe motivul asta mi s-au mai inchis niscai topice....daer nu s-a inchis realitatea :P 

.........odata ce voi baga live, poisibil sa prindem un cutremur impreuna. Dupa ce il vom prinde, inchid eu discutia. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 865
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un cutremur experimental este usor de produs. Pentru unul mic se foreaza un put adanc in care se introduc 1-N batoane de 100g de exploziv minier (dinamita, astralita, AG, etc.) cu energie cunoscuta, o capsa detonanta electrica si un temporizator profesional reglat la cateva ore. Putul se umple cu pamant si pietre bine tasate ca sa nu rasufle nimic. Magnitudinea se cunoaste, iar intensitatea se masoara, comparativ, cu diverse aparate si in diverse locuri.

La un zgomot natural subteran intereseaza amplitudinea, nu timbrul sunetului, care are un spectru larg, cu mai multe frecvente fundamentale si cu zeci de armonici. Poate avea si un spectru ciudat, ca la pag. 34, unde frecvetele fundamentale sunt, intamplator, unice sau foarte apropiate. De exemplu, o piatra crapa sau doua pietre se ciocnesc. Se pot face experimente in fata unui microfon.

Cand erau telecomenzi TV cu ultrasunete si ciocneam intre ele doua chei, televizorul executa o comanda sau alta. 

Link spre comentariu

Eu o mai fac pe naivul pentru a mentine o discutie. 

Nenaivul stie despre ce e vorba: In comuna Gura Teghii, in locul numit " Tainita " exista un depozit militar, din anii 60. 

Dupa aderarea nostra cu succes in structurile euroatlantice, a ramas ghereta de deasupra depozitului. 

In vastele tuneluri si incaperi subterane exista entitati asemanatoaree noua, care vorbesc engleza si au cetatenie SUA si Israel.

Nu e necesar sa fiu contrazis, e mai potrivita inchiderea topicului. Eram curios si voi fi in continuare prin metodele mele, de a face un cetatean din cei mentionati mai sus, sa ia atitudine oficiala. 

Va lua, pentru ca stiu cum sa fortez ca sa ia. 

Majoritatea cutremurelor din zona asta nu sunt naturale. Cineva oficial va explica de ce. 

Link spre comentariu

"Nu e necesar sa fiu contrazis, e mai potrivita inchiderea topicului. 

Ai dreptate nu topicul trebuie închis, ci altcineva, ghici cine? :wretre

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Că o exista acea "tainiță", fost depozit prin anii '60 pare credibil, sunt multe pe cuprinsul țării și unii localnici știu de existență lor. Legendele locale au, de regulă, un sâmbure de adevăr. 

Dar a susține că umblă americani și israelieni pe acolo și sapă tuneluri e deja deraiaj... Eu credeam că ești pasionat de studiul seismic.

Link spre comentariu

Institutul Seismologic de Cutremorologie Aplicata,  " A. Hancu - J.B. Mahmureanu " , anunta, fara deosebita placere ( fiind un eveniment nedorit ), un mic seism promotional in zona de la Vrancea. 

Evenimentul incepe la 9.36 PM...dar simptomele clare dinainte de cutremur, nu prea apar...decat slabut.Dar si cutremurul a fost slabut, 2.2 grade, la limita in care se poate numi cutremur.

Festivitatea a avut loc in zona Nereju, cea perpendiculara pe directia mea. Tot din acea zona, la cutremurul din 8 decembrie, nu sesizasem nimic, cu vechiul geofon. 

LE: 

mjj.png

Editat de RST
Link spre comentariu

mai observ si alta chestie interesanta. La mine, cutremurul apare cu 20 secunde inainte,  vizavi de INFP. 

Explicatia e urmatoarea: Vibratiile se propaga cu o viteza destul de mica. INFP au statii la Bisoca si Mocearu. Ambele statii sunt mai departe decat mine vizavi de epicentrul cutremurului de aseara. 

Intre mine si epicentrul cutremurului de ieri sunt 10km. Bisoca si Mocearu sunt la 20, respectiv 30km fata de Nereju. 

Editat de RST
Link spre comentariu
5 minutes ago, Mircea said:

Vezi ca si frecventele din afara benzii minune limitate la 30Hz

Reminder:

On 12/17/2020 at 12:27 AM, RST said:

Vechiul tip de geofon era sensibil electromagnetic, cauza din care a trebuit sa ii fac LPF drastic sub 50 Hz, pentru a nu fi bruiat de reteau electrica. 

La asta nou nu mai e nevoie, e absolut insensibil electromagnetic, are un LPF mai lejer, taie pe la 200Hz. Sunt de fapt 3 celule de tipul asta: 

Link spre comentariu

Nu e inca momentul sa ma hazardez in previziuni, spun ca simpla observatie: cand natura se supara, apare o vibratie relativ stabila in jurul a 30Hz si inca una, care se plimba mult, intre 50-60Hz. 

Ramane doar ca observatie, de uirmarit. 

Editat de RST
Link spre comentariu

Traim intr-o " epoca democrata " in care oricine are dreptul sa spune orice. In care Viorel si Vulpita devin vedete, pentru ca asa zice Epocaca Pitalista. 

O epoca " libera " , a promovarii subculturii in favoarea banului. A neincrederii.

Propun un test de realitate....l-am mai propus si il voi propune mereu. Nu neaparat pe un forum, asa sunt si real. Live, cat o tine: 

Putem observa impreuna cutremure, extraterestri ori militaria de la Gura Teghii. 

Inca odata spun, nu trebuie sa mestece cineva informatiile ptr dvs....le puteti afla si judeca singuri. 

Link spre comentariu

....se inchide aiurea streamul. Ok, o sa cumpar si programul de streaming, si cont Prenium pe YT....tehnologia digitala functioneaza cu bani in loc de benzina. E...ecologica :limb:

Bine ca m-a prins treaz ( numai dpdv al somnului ). Noul stream e asta

PS: N-as fi atat de "nervos" , dar si eu urmaresc geofonul tot remote. Laptopul " mama " e in camera aia, langa geofon. 

Editat de RST
Link spre comentariu

Exemplu de semnal fals:

fls.png

Nu-s extraterestri, e un cuptor electric pus exact langa zid, in dreptul geofonului. 

E si un test....dar combin utilul cu placutul, am pus niste fleici de porc la fript. 

Testul e relevant pentru identificarea fiecarei surse de bruiaj. 

Link spre comentariu

Semnalul curat (si armonicile lui) este cel de 100 Hz, semialternantele curentului care atrag o tabla. La 50 Hz este un artefact complicat al cuptorului, iar la 150 Hz este intermodulatia celor doua, facuta tot de cuptor. "Sula" este bagata prea aproape, mai bine in pamant.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări