Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Underground

Postări Recomandate

Ma uitam pe inregistrare, nimic deosebit. Mai apar din cand in cand chestii de gen: 

Screenshot-6.png

Nu pot sa imi dau seama ce sunt, dureaza putin si apar in general noaptea. 

Vibratiile sigur naturale apar asa ( partea de jos a imaginii )

Screenshot-1.png

Asa cum ma asteptam, a disparut suvoiul ( coloana ) de la 14-15Hz. A scazut garla, deci clar ea a fost de vina. 

Asta spune multe despre transmiterea vibratiilor prin stanca de sub casa si de ce am detectat micile cutremurele venite dinspre Brasov, pe cand cele dinspre Vrancea, nu. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 865
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Geofonul trebuie sa aiba un contact cat mai rigid cu pamantul (fundatie din beton, stalp infipt in pamant, etc.), iar masa inertiala sa fie ferita de vant, ploaie, sunete exterioare, etc. Ceva infipt in podeaua unui beci ar fi perfect.

Daca intr-un sir de semnale frecventele sunt multiplii uneia mai mici, avem armonici. Daca frecventele au un multiplu comun mai mare, avem subarmonici.

La semnalul in discutie mai sus, frecventele par a fi 13, 26 si 39 Hz, deci armonici. Poate ca ca softul ar trebui sa masoare mai multe puncte si sa afiseze mai precis frecventele.

Link spre comentariu

Oamenii fac un fel de autoironie involuntara... cand vezi puncte portocalii halucinogene, e clar :limb:

Mai era unul pe la radioamatori care vedea " imagini colorate " in grafica SDRSharp. Grele softwarele astea pe computer.... 

Am, postat imagini pentru cine nu e grele si intelege ce se intampla acolo. 

Nu apare nimic pe situl INFP despre vreo miscare seismica notabila cauzata de vulcanul Etna....si oricum, asta e treaba italienilor. 

Au fost in schimb 2 microseisme in Hunedoara, azi dimineata, ambele de vreo 2 grade. O sa ma uit pe inregistrare, merge de azinoapte si are peste 8Giga.

Fiind atat de departe si f slabe, nu cred ca va aparea ceva, dar o sa ma uit totusi. 

Link spre comentariu

Și eu il taxez pe Felix când aberează, dar acum chiar sunteți răi ! :rade:

Cum să percepi în România o erupție minoră a Vulcanului Etna, aflat la 2500 km depărtare? ... o fi produs și un cutremur (minor) sesizat probabil doar de locuitorii de la poalele muntelui și de seismografele italiene. In materialele pe temă nici nu se pomenește de cutremur, deci clar a fost unul minor.

Baba Vrăncioaia poate mai mult, într-adevar. Cutremurul din 1977 a fost sesizat de multe stații seismice din Europa, inclusiv din Italia. Dar acela a avut MGR 7.2 si s-a simțit pe o arie extinsă.  Altă mancare de pește. 

Și suedezii sesizează experimente nucleare rusești, dar la distanțe mult mai mici.

Eu aștept să văd "ecranul" lui Felix inainte de un (măcar) MGR 5.0 made by Vrăncioaia. Pe senzor electromagnetic , nu acustic. Atunci s-ar putea trage (eventuale) concluzii. 

Link spre comentariu

Florin, omul catalogheaza in general ca " aberatie " tot ce nu intelege, sau ceva de care ii e teama. 

In cercetare se lucreaza exclusiv cu aparatura si mintea rece. Atotsuficienta, atotcunoasterea, entuziasmul, frica....si orice alta caracteristica umana duc iremediabil pe cai gresite. 

Stiind toate astea, umorul, aberatia voit-controlata sunt chestii absolut necesare....in pauze, pentru odihnirea si deconectarea creierului. E greu de sesizat diferenta...corect. 

.................se pare ca au fost detectate ambele cutremure de azi dimineata din zona Hunedoara. 

Link spre comentariu
15 minutes ago, +_Florin_+ said:

Baba Vrăncioaia poate mai mult, într-adevar. Cutremurul din 1977 a fost sesizat de multe stații seismice din Europa, inclusiv din Italia.

A miscat sesimografele (sau geofoanele "bazate pe membrane de difuzoare instalate in olita de noapte" cum zicea Cineva mai sus) de pe coasta vestica a SUA.
Au si ei acolo ceva probleme cu cutremurele si cutremuratii. Dar diferite de cele din Vrancea :)

Link spre comentariu
27 minutes ago, +_Florin_+ said:

Dar acela a avut MGR 7.2 si s-a simțit pe o arie extinsă.

Un ceva gen 1802 il da pe RST cu capul de tavan.
Ca si magnitudine, 1802 vs 1977 se poate echivala (in minus) cu diametrul Pamant vs Luna.
Trist, nu?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări