RST Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Inainte de a trece la subiect, un preambul mai lung si o veste buna pentru radioamatorii romani: Nu ma voi prezenta la examen. Retinusem doar data examenului, fara sa citesc un mic amanunt, cam esential: inainte de examen, trebuie trimisa o cerere. Sambata, un prieten radioamator mi-a amintit amanuntul asta....eu nu am imprimanta si nici vecinii nu au, ca sa pot completa si semna. Reprezentantul ANCOM mi-a raspuns...fara cerere completatata de mana nu merge. Ori azi, ori ....data viitoare. Am ales deci varianta 2. Motivul principal nu e totusi cel mentionat mai sus...pana la urma ma dadeam peste cap si gaseam azi o imprimanta. E altul, iar cineva a zis aici pe forum, ceva si sunt nevoit sa-i dau dreptate: " Nu ai ce vorbi cu radioamatorii romani ". Desi omul a zis in sensul ca nu au ei ce vorbi cu mine, din pacate, si reciproca e valabila. Interesele sunt diferite....ale lor fiind etalarea sculelor cumparate si colectia de hartii....ale mele sunt doar experimentale, cautand tot timpul ceva nou. Daca asa se intalege spiritul " Ham Radio ".....il puteti pastra fara probleme, nu face parte din sfera mea de activitate. Gandind lucid, initiativa dusului la examen a fost jumatate ambitie, jumatate dorinta unui prieten de a ne intalni in trafic. Imi pare rau ca voi trece peste. De experimentat in domeniu, probabil o voi mai face si, gandind la fel de lucid....nu am nevoie neapart de confirmare expresa ( QSL )...confirmarea o pot vedea live pe SDR-urile online din toata lumea. Daca voi constata ca dorinta de a intra in trafic nu a fost doar o simpla ambitie, timpul va decide si probabil ma voi prezenta next time. Acum sa trecem la subiect. Proiectul " Underground " a inceput sa treaca de faza de hobby, iar din start mentionez ca voi continua topicul doar daca exista interes real si vor lua in considerare topicul doar acestia. Pe scurt, ce am constatat pana acum: 1. Exista zone in care apar radiatii electromagnetice provenite din pamant, in intervalul aproximativ 0 - 700Hz, concentrate in special in intervalul 0 - 30 Hz 2. Contrar legilor propagarii LF si ELF, aceste zone se intind pe suprafete mici, ca si cum radiatia ar fi focalizata 3. In majoritatea zonelor spectrele radioatiei sunt identice, dar sunt si zone in care exista diferente mari 4. Unele frecvente sunt naturale, iar altele 100% artificiale Concluziile de mai sus sunt trase dupa cca 3 luni de cercetari pe teren, si aproape 3000Km parcursi exclusiv pe coclauri si drumuri forestiere ( ocazie cu care am si bulit ambreiajul Loganului ) What next ? 1. Detector dedicat pentru frecventele de sub 1Hz ( cu atenuare f mare a frecventelor ce depasesc 1Hz ) 2. Scanner de teren in infrarosu pe care il voi atasa la drona. Ceva imi spune ( dupa multa documentatie ) ca zonele cu radiatii ELF corespund cu cele un pic mai calde, vizibile pe o scanare in infrarosu. Pct 2 cam cere investitie substantiala, dar pare sa se merite. Atat deocamdata. Daca exista interes real, voi continua cu rezultate noi, pe masura ce apar. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 "Exista zone in care apar radiatii electromagnetice provenite din pamant, in intervalul aproximativ 0 - 700Hz, concentrate in special in intervalul 0 - 30 Hz" Aş dori câteva exemple. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Nu te prezinti la un examen ca n-ai o hartie semnata? Pe bune? La cati Km ai facut umbland pe coclauri, mai faci inca 50 si gasesti o imprimanta. Hai ca se poate. Putina ambitie. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Chiar credea cineva că o să se prezinte la examen? Link spre comentariu
RST Postat Noiembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 24 minutes ago, vijelie02 said: Nu te prezinti la un examen ca n-ai o hartie semnata? Pe bune? La cati Km ai facut umbland pe coclauri, mai faci inca 50 si gasesti o imprimanta. Hai ca se poate. Putina ambitie. Hai sa lamuresc prima data treaba asta. ptr ca i-am pus cruce deja. Loganul e la vreo 6km de casa, ramas fara abreiaj intr-o vale adanca, pe un drum folosit doar de carute, 2 saptamani pe an ptr caratul fanului cosit. Numai motociclistii, ATV-istii se incumeta pe acolo, ptr senzatii tari. Iar nebunii cu Loganul. Toate actele sunt in Logan, inclusiv buletin. Azi il scot, cu cineva cu o camioneta, dar abia dupa ora 17 cand iese de la serviciu. Dar, daca nu ma scarbisem deja, ptr ca orice zic in domeniul emisie receptie sunt aberatii, aberatii sa fie. Cand o sa am chef de vreo emisie, si daca doriti o confirmare pe un SDR de la mama dracu...se poate rezolva. Sau pe propriul transceiver daca doriti...2-3 minute, dupa ce stabilim o ora anume in prealabil. In principiu, doar ptr experimente legale mi-ar fi trebuit hartia. Deocamdata, ramane cruce pe ea. 41 minutes ago, alcon said: "Exista zone in care apar radiatii electromagnetice provenite din pamant, in intervalul aproximativ 0 - 700Hz, concentrate in special in intervalul 0 - 30 Hz" Aş dori câteva exemple. Un prim exemplu, mai generic: O radiatie slaba, provenita conform INFP de la ciocnirea lenta a placilor tectonice. Asemenea chestii apar des, iar spectrul este in general in zona audibila. 2. Un alt spectru, cam la fel de generic, care apare in majoritatea zonelor testate: Par perturbatii naturale, dar in fapt e un amestec de natural-artificial 3. Numai intr-o zona anume, apar si frecvente distincte....exemplul cel mai clar de radiatii produse artificial: Cele 3 exemple au mai fost postate pe la alt topic. Le-am repostat ptr ca reprezinta punctul de plecare, exemple de baza. Sunt si chestii mult mai complexe care necesita analiza atenta, atat vizuial, ca cele 3 de mai sus, cat si prin alte metode. Link spre comentariu
RST Postat Noiembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 (editat) Exemplu 4: Asta e din zona cea mai departata de civilizatie unde am fost pana acum. Undeva in munte...habar nu am unde, pe un drum forestier dezafectat, nu functiona GPS, nici semnal la telofon nu era. Directie aproximativa, spre jud Covasna. Se observa agitatia subterana de nivel mare ( zona rosie ) , si mai ales acele pulsatii la intervale fixe, atat de puternice incat ieseau din banda de trecere a filtrului. ( e un screenshot dintr-o inregistrare video ) Natura nu stie sa faca asa ceva...acele pulsatii nu-s naturale. La fel si zgomotul de fond atat de intens. De ce ar fi atat de intens in creierii muntilor, si mult mai slab in zonele locuite ? PS: Chestia asta, precum si altele de gen, nu am trimis la INFP. Nu se poate sti ce anume e acolo....si decat sa dau motiv de interzicere, e mai naiv si simplu de spus " nu am stiut ". Editat Noiembrie 16, 2020 de RST Link spre comentariu
RST Postat Noiembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 (editat) Poza 4 arata fara drept de apel ca in muntii nostri se intampla ceva. E doar un exemplu inregistrat, exemplificativ...dar concluzia e trasa dupa muulte obsrervatii live si inregistrari analizate profund. Veti spune..." de unde stim noi ca inregistrarea nu e facuta langa aspiratorul in functiune ? " Va invit sa observati un amanunt: la pozele 2 si 3, se vede " markerul " pe 50Hz, adica frecventa retelei. In poza 1, se vad 50Hz si armonicile retelei de 50Hz. Asta " tradeaza " faptul ca sunt destul de aproape de zona locuita. Sa definesc si ce inseamna " destul de aproape " : Sezorul receptioneaza cei 50Hz ai retelei de la aprox 3Km de cea mai apropiata zona locuita ori stalpi de curent. In poza 4 se observa ca markerul 50Hz lipseste. Am precizat pentru a evita carcotelile.....nu-i frumos, dar e bine, preventiv Editat Noiembrie 16, 2020 de RST Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Stai tu linistit, ca si aia 20Hz pot veni tot de la retea. Ti-as da o lista intreaga de frecvente posibile si cauzele lor, dar nu merita efortul. E inutil sa discutam, caci tu nu discuti cu radioamatorii, caci nu ai ce discuta cu ei. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Eu insist, la un mers normal faci cam 4km/ora. Mergeam mai hotarat ca sa fac 6km/ora si in 2 ore aveam actele de la masina parasita. Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 (editat) @RST, Poti sa semnezi cererea aia in Paint si sa o trimiti pe email. Nu iti trebuie neaparat imprimanta si scaner. Bafta la examen daca te duci. BR/Daniel Editat Noiembrie 16, 2020 de Craciun Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Acum 14 minute, RST a spus: Am trimis mail la ANCOM, explicand situatia....si am propus sa trimit cererea completata pe PC si sa o semnez de mana in momentul cand ma prezint la examen: Daca ai facut treaba asta, felicitari. Hai cu examenul. Restul e bascalie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 (editat) Șterge datele alea cu Cnp și seria buletinului... Editat Noiembrie 16, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Aoleuuuu..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 (editat) 17 minutes ago, Liv said: Pune și copia de pe buletinu, să știm o treabă. Daca cineva vrea sa-si faca publice datele personale, e problema lui. Utilizarea lor este ilegala. La cate copii dupa buletin am tot depus cu totii fara sa existe legea cu datele personale... LE: posibil pentru forum sa fie o problema cu stocarea lor. Fara acordul ... Editat Noiembrie 16, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Date personale...studii...cercetari.....analize....etc. Omul nu are nimic de ascuns. Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate