radu n Postat Noiembrie 14, 2020 Partajează Postat Noiembrie 14, 2020 buna seara, am o boxa activa behringer MPA100BT, care vine un microfon wireless si un dongle dedicat care se conecteaza la intrarea boxei. Im trebuie o formula prin care sa preiau sunetul care se duce spre finalul boxei si sa-l scot pe o mufa RCA, sa-l pot duce mai departe pe fir catre o camera video. Ideea ar fi sa pun boxa pe un stand, sa-i pun muzica + karaoke si sa pot inregistra pe video dar cu un sunet curat, de calitate, de la distanta, printr-un fir mai lung. Am incercat sa gasesc pe net schema boxei.. dar nu este inca. Am luat semnal de pe potentiometrul de volum si am descoperit ca daca rotesc potentiometrul spre oricare cap de cursa, nu mai am semnal... si nu inteleg cum vine asta. N-as vrea sa scot semnalul direct de pe difuzor, as prefera sa scot inainte de intrarea in amplificatorul final. Asa o sa am semnalul mixat din intrari insa indiferent de pozitia potentiometrului de volum, practic vreau un semnal de linie inainte de ampliful final. aveti idee cum se poate asa ceva ? unde sa caut semnalul corect ? PS - am gasit ( evident ) ca daca iau de pe potentiometrul de volum si las firul in aer, boxa amplifica un brum de cablu.. deci mi-a trebui un izolator de semnal. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 14, 2020 Partajează Postat Noiembrie 14, 2020 (editat) Semnalul audio se ia de pe ieșirea preamplificatorului printr-un condensator, nu direct.Pentru cine știe cum se face, nu e nevoie de schemă.Pentru cine nu cunoaște, recomand să ia legătura cu cineva care știe ce să facă, fără să provoace daune.Având în vedere că locuiți în România (cu R mare, că e nume propriu)vă recomand să luați legătura cu un român cu experiență în domeniu.E forumul plin de români....dar sunt oarecum împrăștiați prin țară, unii și peste hotare. Editat Noiembrie 14, 2020 de validae Link spre comentariu
radu n Postat Noiembrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2020 (editat) da.. evident ca iesirea trebuie separata galvanic, eventual si printr-un divizor, ca sa nu influentez semnalul catre ampliful final, daca se scurtcircuiteaza cablul catre camera video / mixer. Ma asteptam sa-mi spuneti ca-mi trebuie un etaj repetor, un singur tranzistor, ca sa nu pot introduce brum in boxa, cu firul meu lung.. insa, tot nu m-am lamurit, de ce daca iau semnal de pe potentiometrul de volum general, daca rotesc spre capete imi cade semnalul. care este smekeria pe asa o schema ? ce trebuie sa caut ? Editat Noiembrie 15, 2020 de radu n Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 15, 2020 Partajează Postat Noiembrie 15, 2020 (editat) O poză-două de aproape cu placa amplificatorului ar fi ajutat la formarea unei păreri, că scheme la astea nu găseşti decât la reprezentanţe, iar ăia n-au interes să le publice.Noroc că n-au toţi nevoie de ele.Văd că aţi evitat elegant să vă menţionaţi localitatea de domiciliu (Bucureşti), deci înţeleg că ştiţi mai multe decât lăsaţi să se înţeleagă, sau nu doriţi un ajutor ,,face to face,, pentru depanare, ci numai sfaturi de aici.În contextul pandemiei, poate fi înţeles demersul... Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,, Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea. Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi... Editat Noiembrie 15, 2020 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum