Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator phono cu D3a

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

http://www.audiodesignguide.com/Phono/pre-phono4.html

Aici este schema, am mai făcut acest preu de șase ori, o singură bucată a fost pentru doză MC, cu transformatoare step-up Lundhal la intrare. 

Momentan am făcut doar sursele de alimentare pentru filamente și tensiunea anodică. 

Sursa de tensiune anodică este cu soft start, stabilizată, pentru stabilizare folosesc un LR8  https://www.microchip.com/wwwproducts/en/LR8  alimentarea celor două canale este separată. https://postimg.cc/ZW5sYkj2/f933af40

Partea de amplificare va fi realizată pe barete cu cose. 

Transformatorul de alimentare l-am comandat la Petra Iași, am vorbit cu dl Macovei să îl facă pentru audio, să nu împrăștie câmp, traful va avea ecran intre primar si secundar, ecran electromagnetic la exterior, în carcasă va fi montat într-un alt ecran, cum se vede în acea poză a altui preu, o să folosesc același tip de carcasă. https://postimg.cc/xqPCK7YN

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

4

• THOMAS

3

• validae

3

• PlutothePup

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio
Acum 4 ore, xdanx a spus:

Deja ai început sa folosești D3A. Am inteles ca e super tubul, o sa sune bine. Cam cat o sa amplifice cele 2 lampi, sa zicem la o intrare standard de 4-5 mv doza MM?

Folosesc de peste 7 ani D3a și E282F. 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, xdanx a spus:

Deja ai început sa folosești D3A. Am inteles ca e super tubul, o sa sune bine. Cam cat o sa amplifice cele 2 lampi, sa zicem la o intrare standard de 4-5 mv doza MM?

Este un model de corector si preamp RIAA reusit,meritul celor doua tuburi D3a ,cam astea ar fi rezultatele dintr-o simulare,imi place,este o realizare de exceptie!!!

@xdanx: aveti pe schema si nivelul semnalului input/output cat si alte tensinu necesare unui studiu,la un nivel de ~500mVeff-out cred ca mai trebuie "ajutat" cu un preamplificator de linie.

Pentru ce am discutat referitor la RIAA propus de dv. o sa primiti totul pe mail.

DIAGRAME RIAA PREAMP.png

RIAA A.CIUFFOLI D3a.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, LMOlimpiu a spus:

Este un model de corector si preamp RIAA reusit,meritul celor doua tuburi D3a ,cam astea ar fi rezultatele dintr-o simulare,imi place,este o realizare de exceptie!!!

@xdanx: aveti pe schema si nivelul semnalului input/output cat si alte tensinu necesare unui studiu,la un nivel de ~500mVeff-out cred ca mai trebuie "ajutat" cu un preamplificator de linie.

Pentru ce am discutat referitor la RIAA propus de dv. o sa primiti totul pe mail.

DIAGRAME RIAA PREAMP.png

RIAA A.CIUFFOLI D3a.png

Nu vă supărați, dacă folosiți fix valorile lui Ciuffoli, R20 nu are ce să caute pe schemă, cu Ua 160V veți avea alt PSF pentru tuburi. 

Eu i-am dat mail lui Ciuffoli, schema trebuie alimentată cu 200V, nu cu 160V, ce se vede pe sursă este o capcană pusă de el. 

Mă repet..... am făcut șase asemenea preamplificatoare, acum lucrez la nr 7. 

Refaceți simularea cu Ua 200V, nu cu 150V. 

Nu considerați contră dar eu știu ce vorbesc legat de Ua 200V 

Încă ceva, stimulați cu 2,2...5mV la intrare, 0,8mV nu întâlnești în realitate semnal din doze MM. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Imi place domeniul audio. Nu prea multa experienta.
Dar Ciuffoli (scuze, acum am auzit de el) are un mare simt al umorului. Si timp liber.
Ce a pus el acolo intre anodul primului tub si grila D3A...
Nici daca-l facea cu tranzistori de la IPRS nu chinuia in halul asta schema ca sa dea bine pe osciloscop.

Ce rost mai au tuburile daca este nevoie sa pun astfel de filtre ? Ce cauta resistorii aia in paralel ?
Unii au toleranta 1% la 1M in grila . Pusi in paralel ca sa faca 2 % :)
Si apoi 50 ohm cu 1% in catod, ca sa ce  ?

Fara suparare. O parere de novice.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 32 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Imi place domeniul audio. Nu prea multa experienta.
Dar Ciuffoli (scuze, acum am auzit de el) are un mare simt al umorului. Si timp liber.
Ce a pus el acolo intre anodul primului tub si grila D3A...
Nici daca-l facea cu tranzistori de la IPRS nu chinuia in halul asta schema ca sa dea bine pe osciloscop.

Ce rost mai au tuburile daca este nevoie sa pun astfel de filtre ? Ce cauta resistorii aia in paralel ?
Unii au toleranta 1% la 1M in grila . Pusi in paralel ca sa faca 2 % :)
Si apoi 50 ohm cu 1% in catod, ca sa ce  ?

Fara suparare. O parere de novice.

Nu vreau să te ironizez..... dar.... dacă nu știi ceva.... este bine să stai în banca ta. 

Dacă vrei să postezi pe forumul ăsta..... postează la locul de aberat, nu abera aici. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

O intrebare pentru dl Lazaroiu:

U2 poate fi inlocuit cu un alt tub mai ieftin  - cu rezultate similare, ma gandeam la 6j52p - avand in vedere faptul ca semnalul are un nivel mai mare decat cel de intrare? 

Multumesc

Editat de PlutothePup
completare
Link spre comentariu
2 hours ago, viobio said:

Nu vă supărați, dacă folosiți fix valorile lui Ciuffoli, R20 nu are ce să caute pe schemă, cu Ua 160V veți avea alt PSF pentru tuburi. 

Eu i-am dat mail lui Ciuffoli, schema trebuie alimentată cu 200V, nu cu 160V, ce se vede pe sursă este o capcană pusă de el. 

R20 + C9 = filtru, daca se elimina R20 tensiunea anodica nu va mai fi asa bine filtrata. Daca zici ca musai anodica trebuie sa fie de 200V pentru ambele tuburi si R19 trebuie scos si bagat 200V la anodica ca sa se vada diferenta. Tu ai facut si sursa stabilizata a lui Ciuffoli sau ai mers cu anodica de 200V doar filtrata? 

Editat de merck
Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, merck a spus:

R20 + C9 = filtru, daca se elimina R20 tensiunea anodica nu va mai fi asa bine filtrata. Daca zici ca musai anodica trebuie sa fie de 200V pentru ambele tuburi si R19 trebuie scos si bagat 200V la anodica ca sa se vada diferenta. Tu ai facut si sursa stabilizata a lui Ciuffoli sau ai mers cu anodica de 200V doar filtrata? 

Eu am folosit altă sursă de alimentare, mult mai complexa, stabilizata, alimentari separare pentru cele doua canale. 

Sursa anodică a lui Ciuffoli nici nu este stabilizata 

Eu am făcut preurile fix cum este schema și alimentată cu 200V. 

Știu și eu ce fac componentele adăugate ca filtre RC, cum am spus..... cu tensiunile alea PSF-ul tuburilor va fi cu totul altul, implicit amplificarea celor două etaje, fuge în munți și corecția RIIA. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, Liviu.Mihaiu a spus:

@viobio
Scuze domnule.
Te rog sa ma crezi ca nu am crezut ca postarea poate deranja atat de mult incat sa ma jignesti.
Ma inteles, eu am stau in banca mea sau aberez la locul de aberat.

A cui clonă ești? 

De ce scrii ca un semianalfabet? 

Link spre comentariu
11 minutes ago, viobio said:

Sursa anodică a lui Ciuffoli nici nu este stabilizata 

Asa este, am scris fara sa ma uit cum trebuie :nerv. Daca iti mai spun ca din prima doream sa te "corectez" spunandu-ti ca la Ciuffoli tensiunea este 160V si nu 200V :), da noroc ca am mai citit mesajul tau inca o data :rade:.

9 minutes ago, viobio said:

A cui clonă ești? 

Doar nu te astepti la un raspuns franc :rade:.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

:2loser:

Acum 16 minute, merck a spus:

Asa este, am scris fara sa ma uit cum trebuie :nerv. Daca iti mai spun ca din prima doream sa te "corectez" spunandu-ti ca la Ciuffoli tensiunea este 160V si nu 200V :), da noroc ca am mai citit mesajul tau inca o data :rade:.

Doar nu te astepti la un raspuns franc :rade:.

Allah și Profetul Mahomed te-au adus pe calea cea dreaptă. 

Shalom Amin! 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări