djvas Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 La produsele romanesti ( si nu numai ) facute pe vremuri o parte din sasie aveau o culoare specifica galben -aurie. Prin ce procedeu chimic se obtine ? Se poate realiza acasa in regim de amator ? Am vazut pe unele site-uri ca se numeste pasivare galbena. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Ce ai acolo este o pasivare chimica cu compusi cu crom.Se face imediat dupa depunerea zincului,deci un strat cromat zinc.Nu cred ca sunt sanse sa o faci acasa.Plus ca s-au impus restrictii UE pt Cr(6). Exista varianta sa faci piesa din tabla otel decapat si sa o duci la zincare/pasivare la un atelier specializat.Acu fac,se pare,pasivare cu Cr(3). Uite ceva facut acasa in link. Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Am mai rasfoit internetul si am gasit kitul asta : https://www.gaterosplating.co.uk/zinc-plating-kit-5L si un youtube cu rezultatele acestui kit https://www.youtube.com/watch?v=zAXLSqwpVUo ce parere aveti ? o sa mearga sau arunc cu banii ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 9, 2020 Administratori Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Teoretic ar trebui sa iasa ceva dar tot nu iti vor iesii ca si cele realizate industrial Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 (editat) In mod industrial o galvanizare complecta/corecta consta in 17 faze.........concentratiile solutiilor folosite / timp alocat trebuie exact determinata . Eu zic ca home made e greu sa faci calitate care sa tina in timp,mai ales ca poti face cam 3 faze.... Editat Noiembrie 9, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Idee e ca ma izbesc de pete de rugina pe aceste piese si ceva trebuie sa le fac ca nu ma lasa inima sa le las asha. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 9, 2020 Administratori Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 blackfast dar nu stiu daca merge pe otel, te documentezi si tu... Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Acum 4 ore, djvas a spus: Idee e ca ma izbesc de pete de rugina pe aceste piese si ceva trebuie sa le fac ca nu ma lasa inima sa le las asha. Am vopsit cu spray auriu si a iesit acceptabil... Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Tiganii pasivizau tabla de fier, tabla neagra, cu ulei incins si ceapa! Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Crom Hexavalent, doar daca vrei inspectii de la multe agentii cu trei sau mai multe litere Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Djvas.Daca ai pete rugina pasivarea nu te rezolva.Corect ar trebui facuta o degresare,o decapare cu acid clorhidric,neutralizare cu carbonat de sodiu,spalare,re zincare si apoi pasivare. Cat te costa chimicalele mai bine apelezi la un atelier specializat.Sau le cureti si le vopsesti cu ceva adecvat. Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Evident ca trebuie curatat tot odata ce e atacat de rugina. Pana la urma o sa comand un kit de pe site-ul din Uk. In cel mai rau caz pierd doar 60 lire si niste ore de munca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Ordinea corecta este: -degresare -spalare -decapare cu HCl 16% -spalare -pasivizare -uscare cu aer cald -zincare Am lucrat doi ani intr-o fabrica de galvanizat, la cald, adica in baie de zinc, nu electrochimic. Petele de rugina iasa cand nu sunt degresate bine piesele si zincul nu adera la fier. Parerea mea e sa curete bine rugina apoi sa-i dea o mana, doua de zinc-spray 95 sau 97 ori aluminiu. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 4 minutes ago, djvas said: Evident ca trebuie curatat tot odata ce e atacat de rugina. Pana la urma o sa comand un kit de pe site-ul din Uk. In cel mai rau caz pierd doar 60 lire si niste ore de munca. Unde este pata de rugina , este si denivelare , indiferent de cate straturi se depun , denivelarea ramane..... 60 lire e cam mult.Nu stiu cat valoreaza piesa dorita a se galvaniza.Si posibil kitul sa fie bun pt metal curat , dar nu e sigur ca merge pe cel cu defecte si galvanizare veche ( de ex pt cromarea unei piese odata cromate ,trebuie inlaturat tot cromul anterior...procedeu anevoios) Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 9, 2020 Administratori Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 8 minutes ago, djvas said: Evident ca trebuie curatat tot odata ce e atacat de rugina. Pana la urma o sa comand un kit de pe site-ul din Uk. In cel mai rau caz pierd doar 60 lire si niste ore de munca. la solutia propusa de mine nu ai tras un ochi ? Am vazut piese de aluminiu si aratau impecabil Link spre comentariu
Postări Recomandate