Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cauciuc conducator si pasta de contact ???

emil.gabor

Postări Recomandate

La șublere, micrometre și raportoare electronice citirea se face capacitiv. Pe spatele vernierului sunt câteva zeci de condensatoare care sesizează deplasarea vernierului. Pe tija sau scala șublerului se află cealaltă parte a senzorului capacitiv și e acoperită de o folie izolatoare argintie pe care se află gradațiile în inch și milimetri. Gradatiile sunt doar orientative, sublerul functionand corect chiar daca ele sunt sterse. Umezeala sau mizeria care se depune pe acele condensatoare fac ca electronica să nu mai sesizeze deplasarea vernierului. Se "repară" prin simpla curățare a acelor liniuțe de cablaj de pe spatele cablajului. Eu le curăț doar cu vată curată fără nici o soluție. Cablajul de pe spatele vernierului nu trebuie zgâriat. Pentru curatarea lui, trebuie doar ca vernierul să fie scos de pe tijă. Partea cealaltă a senzorului capacitiv de pe tijă sau scala, trebuie să fie și ea curată și să nu prezinte lovituri. Altfel apar erori la măsurare. Nu e necesară desfacerea electronicii decât dacă apar probleme la afișaj, la butoane sau curge bateria.

Editat de cimitavita
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emil.gabor

6

• sesebe

3

• icar

1

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, razvan-l1 a spus:

Ai rezolvat problema ?

Am luat legatura cu firma distribuitoare, si am primit un nr de tel a unui reprezentant zonal, o sa discut cu el . poate au cotract cu o firma de service din zona mea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări