Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Propunere schema Single-Ended 300B-XLS

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 8 minute, popa marius a spus:

Ciuffoli este un nume respectat dar acest lucru nu inseamna ca anumite interese comerciale i-l pot determina sa spuna cea ce doresc sa auda unii talibani haudiofili, nici macar nu este de condamnat acest lucru ,printr-o analogie se poate usor arata ca povestile despre condensatorii speciali sunt in aceleasi paranteze...

Deci un amator constructor cu mai putine cunostinte in domeniu,ce sa inteleaga din acea schema,ca sunt chestii tehnice bine fondate sau treburi comerciale la care si un mare nume ca A.Ciuffoli a aderat cu buna stiinta?!?!:scarpin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

11

• Remus Ionescu

8

• Усилитель

6

• merck

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

52 minutes ago, popa marius said:

Rezistoarele in paralel sunt puse pentru marirea puterii disipate si nu pentru micsorarea inductantei lor, de altfel complet nesemnificative

Da, asa este, si mai scad zgomotul propriu. La frecventele audio, mare rol nu are inductanta, rezistorii respectivi merg in locuri unde  de ex sunt peste 100Mhz, caz practic in tuner radio..... Chiar si in selectoare, oscilatoare, unde sunt sute de mhz, ( mai nou mult mai sus) 

Zgomotul propriu, este un criteriu cautat pt audio, stabilitatea =altul, ba pe vremuri erau si cu terminale aurite..... (mai vad pe ebay Tesla, NOS, la preturi mai  serioase...) 

In *sculele * cu 300b, sunt piese putine, dar se cade sa pui cele mai bune piese, ca adunat totul sa dea maximul, nici o piesa sa nu traga jos careva  parametru. Cateodata chiar si la un condensator de cuplaj, se pune in paralel unul mai mic.... si nu pt cresterea capacitatii.... 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Усилитель a spus:

Unul din cele mai bune amplificatoare cu 300B-XLS si acest traf de iesire Hashimoto este YSA-300B-XLS Reference

nu am reusit sa gasesc schema pe net.  ( Amplificatorul costa 29900 dolari.....)

http://www.ys-audio.com/ysa300xls.htm

un extras din trimitere

Output and T.H.D :  
1W per channel , 1kHz total harmonic distortion typically 1% 
13.5W per channel , 1kHz total harmonic distortion typically 5%  (rated output)

5% catalogat "ca unul din cele mai bune..." !?, evident fără reacție negativă, în buclă deschisă.

Pentru situația dată cu forma de undă amplificată de trei etaje succesive se ajunge la 5% thd , atenție pentru fundamentala 1Khz.

Pentru o fundamentală 60Hz dumnezeu cu mila.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 45 minute, Усилитель a spus:

Da, asa este, si mai scad zgomotul propriu. La frecventele audio, mare rol nu are inductanta, rezistorii respectivi merg in locuri unde  de ex sunt peste 100Mhz, caz practic in tuner radio..... Chiar si in selectoare, oscilatoare, unde sunt sute de mhz, ( mai nou mult mai sus) 

Zgomotul propriu, este un criteriu cautat pt audio, stabilitatea =altul, ba pe vremuri erau si cu terminale aurite..... (mai vad pe ebay Tesla, NOS, la preturi mai  serioase...) 

In *sculele * cu 300b, sunt piese putine, dar se cade sa pui cele mai bune piese, ca adunat totul sa dea maximul, nici o piesa sa nu traga jos careva  parametru. Cateodata chiar si la un condensator de cuplaj, se pune in paralel unul mai mic.... si nu pt cresterea capacitatii.... 

NU are nicio specificatie in sensul banuit/explicat mai sus,nici de putere nici de zgomot nici de stabilitate; pur si simplu autorul spune clar pe schema:"use this parallel connection of metallic oxide resistors to reduce their inductance",adica:"utilizați această conexiune paralelă a rezistențelor de oxid metalic pentru a reduce inductanța acestora"...simplu si clar,deci?

ABERATIE.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 7 ore, popa marius a spus:

Ciuffoli este un nume respectat dar acest lucru nu inseamna ca anumite interese comerciale i-l pot determina sa spuna cea ce doresc sa auda unii talibani haudiofili, nici macar nu este de condamnat acest lucru ,printr-o analogie se poate usor arata ca povestile despre condensatorii speciali sunt in aceleasi paranteze...

Bine punctat! 

Lucrez acum la un preu phono cu D3a care se găsește pe pagina lui Ciuffoli, în momentul când am trimis link către client..... a fost imediat.... sale, "pe ăsta îl vreau", deci..... dacă vrei să bagi în sacoșa trebuie să spui ce dorește consumatorul, să îi dai dreptate și să fii de acord cu el, chiar dacă bate câmpii. 

Am vândut acest preu cu 1000 euro în Austria și Germania, o să caut un mail primit de la un client, în mail spune că sunetul este fabulos și îmi mulțumește pentru prețul extrem de mic pentru ce oferă acest preamplificator :scarpin

Sursa pentru filamente și cea anodică. 

https://postimg.cc/ygZbqFnN/6f9b5004

Editat de viobio
Link spre comentariu

@ Valderama - mie mi se pare bun ,pe masurate ,pe bune , nu cred ca daca ar fi asa rau ar da cineva gramada aia de bani....

Poate da cineva un exemplu de mai bun .

@ LMO - da am citit si eu ce scrie ,si conform fizicii ,legarea in paralel a inductantelor scade inductanta , eu sunt de aceasi parere cu Popa Marius , ca este neglijabila la sa zicem 20khz.Am incercat sa masor una de 470K ,nu am reusit .As zice ca scaderea are eficienta cat ar avea acordarea de 5cm la un alergator de Marathon.

As putea sa scriu si eu pe o schema : in loc de 0.33uF puneti 3x0.1uF in paralel ,unul cu ulei/hartie ,unul cu teflon si unul cu polipropilena ,ca are sunet mai bogat, rotund.....

( eu sunt un nimeni ,nu-mi permit )

Marea prostie este la paralela rezistentelor asezarea capetelor invers ,ca realizator de transformatoare stiti ca inversarea unei  bobine fizic  nu schimba sensul inductiei .

Am realizat o inductanta ilustrativa ,am marcat inceputurile ,am intors una ,si situatia nu s-a schimbat ,sensul este acelasi .Chiar si daca fabrica ar face cu sensul spiralei pe invers ,nu face nimic ,fiindca nu sunt concentrice ci piese  alaturate .Abureala curata !

sim10.jpg

Erau niste rezistente maro ,cu codul culorilor , acelea erau neinductive ,aveau miez drept din pulberi presate ,dar alea aveau probleme cu zgomotul......

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, Усилитель a spus:

@ Valderama - mie mi se pare bun ,pe masurate ,pe bune , nu cred ca daca ar fi asa rau ar da cineva gramada aia de bani....

Poate da cineva un exemplu de mai bun .

@ LMO - da am citit si eu ce scrie ,si conform fizicii ,legarea in paralel a inductantelor scade inductanta , eu sunt de aceasi parere cu Popa Marius , ca este neglijabila la sa zicem 20khz.Am incercat sa masor una de 470K ,nu am reusit .As zice ca scaderea are eficienta cat ar avea acordarea de 5cm la un alergator de Marathon.

As putea sa scriu si eu pe o schema : in loc de 0.33uF puneti 3x0.1uF in paralel ,unul cu ulei/hartie ,unul cu teflon si unul cu polipropilena ,ca are sunet mai bogat, rotund.....

( eu sunt un nimeni ,nu-mi permit )

Marea prostie este la paralela rezistentelor asezarea capetelor invers ,ca realizator de transformatoare stiti ca inversarea unei  bobine fizic  nu schimba sensul inductiei .

Am realizat o inductanta ilustrativa ,am marcat inceputurile ,am intors una ,si situatia nu s-a schimbat ,sensul este acelasi .Chiar si daca fabrica ar face cu sensul spiralei pe invers ,nu face nimic ,fiindca nu sunt concentrice ci piese  alaturate .Abureala curata !

sim10.jpg

Erau niste rezistente maro ,cu codul culorilor , acelea erau neinductive ,aveau miez drept din pulberi presate ,dar alea aveau probleme cu zgomotul......

Rezistențe din carbon compozit, moartea pasiunii. 

Link spre comentariu

https://www.ebay.co.uk/itm/6V6G-CV509-FIVRE-NOS-BOXED-VALVE-TUBE/311574587793?hash=item488b4ae991:g:iCYAAOSwxp9W89SA.........   Acest tip de tub are sunetul intre 2A3 si 300B este si frumos, nu trebuie neglijat culoarea culotului care ptr. tuburile NOS sunt si un indiciu de calitate , negru calitate standard, marou, ocru, rosu, ceramic. Nu stiu daca aceste coduri mai sint valabile si ptr. productia curenta ptr. ca azi e posibil orice ...Nu a-si dori sa minimalizez tubul 6p9 ptr. ca nu l-am testat.....

Link spre comentariu

6V6G are factorul de amplificare mai mic decat 6AG7(6P9), deci trebuie modificata schema (as dubla-tripla valoarea rezistorilor din anodul lui 6P9). 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Remus Ionescu a spus:

Buna ziua,

Interesanta este a 2a schema postata de domnul " Valderama", cu o mentiune estetica pentru 6P9/ 6AG7. Se poate recomanda  o lampa similara,  cu balon de sticla.  

Pe langa faptul ca @valderama a pus mai sus doua variante cu 6V6GT,iti mai dau si eu una cu 6V6GT,o schema care este deja in productie de serie de mult timp,asadar ai de unde alege,chiar daca nu da bine un SE cu 300B in combinatie cu un 6P9,metalica,ruseasca...(!!!!!!),dar performantele sunt peste ce se poate obtine cu 6V6GTin atacul lui 300B,parerea mea,adica incepi sa nu vezi padurea din cauza copacilor!...

L.E vrei ceva sa "dea bine",cauta sa faci atacul cu tubul consacrat pentru 300B si anume WE310A!

300b_7_2.gif

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări