Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Propunere schema Single-Ended 300B-XLS

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

11

• Remus Ionescu

8

• Усилитель

6

• merck

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

Interesant subiect. Ma tot gandeam la executia unui amplificator SE cu -300B XLS, OT - Hashimoto, Tamura, Tango.

Se poate o simulare a schemei ? cu OT ideal (fara saturatie). 

Link spre comentariu
1 hour ago, Remus Ionescu said:

Salut,

Interesant subiect. Ma tot gandeam la executia unui amplificator SE cu -300B XLS, OT - Hashimoto, Tamura, Tango.

Un traf Hashimoto, incepe de la 270 euro. Sunt foarte bune, au fost folosite si in ampuri Sansui. 

http://www.acoustic-dimension.com/hashimoto/hashimoto-output-transformers-single-ended.htm

The Hashimoto HC-203U is what I always wanted the Tango U-808 to be.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Remus Ionescu a spus:

Se poate o simulare a schemei ? cu OT ideal (fara saturatie). 

Nu am un model pentru tubul 300BXLS insa daca vreti ma pot baza pe caracteristicile de transfer oferite de cei de la EML,sper sa fie OK,asa!

300BXLS 2.png

L.E cand simularea va fi gata veti primi schema si rezultatele pe mesaj privat!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 21 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Ce are deosebit un astfel de traf (Hashimoto) de costa 270 de euro ?
Nu ma refer la parametrii declarati.
Ce technologie, ce manopera face sa coste atat ?

Poate vreti sa spuneti 590EU (cuTVA) pentru o bucata!!!!

"

- Parametrii:

http://www.hashimoto-trans.co.jp/frame/tubecateng17a.pdf

- pret

http://www.acoustic-dimension.com/hashimoto/Hashimoto-transformers-pricelist.pdf

Hashimoto H-30-3.5S           487,95           590,45e cu tva

- Sau OT 

ISO FC-20S (20Watt) 229-009-55 2.5k, 3.5k, 5k into 8,16 Ohms.. Tubes 300B,50,2A3,45,505 140mA 18H     / 312,59 269,47"

:reytre

Link spre comentariu
17 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

Ce are deosebit un astfel de traf (Hashimoto) de costa 270 de euro ?
Nu ma refer la parametrii declarati.
Ce technologie, ce manopera face sa coste atat ?

Incepe sa cumperi trafuri (mult mai) ieftine, fa cu ele un amplificator si ai sa vezi in final cand ai sa cumperi un Hashimoto daca merita sau nu banii. 

Un singur "parametru" dicteaza pretul: cum "presteaza" trqful atat pe muzica cat si pe osciloscop.

Orice traf care "masoara" mai bine pe osciloscop si costa mai putin il poti considera superior trafului Hashimoto chiar daca este realizat DIY si este intr-o cutie de ceai. Daca gasesti la aceesi bani o pereche care sa masoare mai bine sau daca masoara la fel si costa mai putin le cumpar!!!

Link spre comentariu

In final, punand deoparte preturile trafurilor de iesire, sa ne intoarcem la schema postata si eventual cineva sa arate modul de calcul al rezistentelor care definesc tensiunile specificate pe schema. Consider a fi mult mai util.

Link spre comentariu
43 minutes ago, merck said:

Un singur "parametru" dicteaza pretul: cum "presteaza" trqful atat pe muzica cat si pe osciloscop.

ok.
Banuiesc ca se poate demonta si studia un astfel de traf. Compozitia materialelor componente banuiesc ca se poate determina.
Ce contine asa de deosebit de-l face asa de scump?
Ce ascunde de se comporta atat de deosebit pe osciloscop sau la ureche?

@simson, scuze.
Dar cred ca o schema se poate incepe a fi studiata si de la traf. iesire spre intrare.
Daca nu chiar de la difuzor.
LE: -7db NFB depind de tipul de traf. utilizat. Nu?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu depind "de tipul de traf", ai un raport între sensibilități la intrare cu/fără NFB 0,4(4) sau poftim inversul 2,25 (transformatorul de ieșire este definit în schemă).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
22 minutes ago, valderama said:

Nu depind de traf

Nu inteleg.
Daca pun alt traf de iesire, RC din reactie negativa raman tot asa?
Eu am zis sa incepem cu discutia schemei plecand de la faptul ca ai impus un anumit traf.
Si, credeam ca nici priza la care ai legat difuzor nu ai ales-o intamplator.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Varianta simplificată(care o fi bună... :secret).

Eventual se poate accentua NFB pentru un plus în performanță(evident în detrimentul sensibilități la intrare).

Ce ziceți de un 12db ?(coeficient 0,25 sau invers 4). Ține figura/reprezentarea de mai jos?:scarpin , avem suficient gain ?, rămâne stabil ?, acceptă intrarea amplitudinea Vin ?, la câți db-nfb pot apărea probleme ?

300-B-XLS-simplificat.jpg

LE Cui nu-i place 6Э5П/6Э6П-E pune  în loc 6П15П/EL83 conexiune triodă (g2 conectată la anod și g3 conectată la catod, μ ceva mai mic aproximativ 20).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Mai aproape de realitate(capabilă cred de un atac gc-300B-XLS sinus peste 200Vpp, clar nu am probat fizic această situație).

6П9 ar da bine în planul de suprafață asociată cu 300B-XLS, EF86 se poate ascunde la interior în vecinătatea mufei de intrare.

Pentru 6Э5П/6Э6П-E au apărut ceva dubii în raport cu -ugc  raportat la curentul ales(25mA) și nu dă bine ca aspect în raport cu 300B-XLS .

Două tuburi 6П9 ar fi prea mult și complică circuitul de filament.

300-B-XLS-1x.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cost estimativ 3500 euro două monoblocuri, costisitor (sper să câștig la LOTO:rade:). De moment rămân la 6П3C cfg.PP , Nu am dispoziție pentru o astfel de investiție(300B-XLS & H-30-3,5S).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări