Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulatori 18650

Costi1234

Postări Recomandate

Am testat mai mulți acumulatori 18650. Au rezistenta interna diferită. Pentru a face un banc trebuie să pun cu valoarea rezistenței interne apropiată? Care sunt mai indicați? Cei cu rezistenta mare,(se încarcă mai greu)sau cei cu rezistenta mică. Mulțumesc. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

1

• validae

1

• QQme

1

• Costi1234

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un acumulator bun are o rezistenţă internă foarte mică.Trebuie selectaţi acumulatori cu caracteristici cât mai apropiate posibil pentru combinaţii serie/paralel.Altfel cel mai slab se va descărca primul şi tot grupul va depinde doar de acela...fiind şi primul care cedează, în cazul nefolosirii unui modul de echilibrare.

Link spre comentariu

Din experienta,acu. ce au capacitate mare au o rez. interna mica,celulele serie trebue sa aiba rez.int. egala precum si capacitatile,,daca se masoara cap. individual se pot cupla acu. in paralel de cap. diferite dar suma lor sa fie egale.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Acumulatorii 18650 inainte de a fi folositi in diferite proiecte trebuie testati foarte bine , mai ales cei recuperati

Eu ii testez cu un aparat chinezesc, OPUS BT-C3100: le fac 2-3 cicluri incarcare descarcare si aparatul imi spune ce capacitate au si ii las incarcati timp de 1-2 saptamani dupa care ii  masor sa vad ce tensiune au in ei si in functie de asta ii grupez dupa capacitate si dupa rata de descarcare

Daca vrei sa faci un bank cu mai multe celule in serie trebuie musai sa pui modul BMS cu toate protectiile incluse

Daca vrei sa faci power bank pt incarcat telefoane trebuies doar imperecheate dupa capacitate si folosit un modul cu o conversti cu randament ridicat 3.7 -> 5V

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări