franzm Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 1 oră în urmă, viobio a spus: Eu nu ascult in căști, după maxim 30 minute îmi provoacă un disconfort ascultatul în căști, ... Ce casti ati încercat? Închise, deschise? Mie cel mai bine mi-au placut Jecklin Float si ceva derivat din astea (adica dipoli atârnati de cap). Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 (editat) Eu am făcut odată un amplificator cu un singur tub http://www.r-type.org/exhib/abn0030.htm Poate este bun și pentru casti, nu știu. Colegii experimentați poate au vreo idee Editat Noiembrie 8, 2020 de saptemari Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 (editat) 31 minutes ago, franzm said: Ce casti ati încercat? Închise, deschise? Mie cel mai bine mi-au placut Jecklin Float si ceva derivat din astea (adica dipoli atârnati de cap). Ce inseamna casti deschise? Te referi la Jecklin Float sau la ce ai pus tu link in mesajul tau: La asa ceva as asculta, dar nu cred ca au bass. Faptul ca circula aerul ma atrage (asta ma deranjeaza la castile inchise). Legat de Jecklin Float....cred ca sufera tot la capitolul bass (fiind electrostatice, insa mediile si inaltele cred ca suna ... ca in rai!!! ) Aspectul pentru mine nu ma deranjeaza: se pare ca acum arata asa: Editat Noiembrie 8, 2020 de merck Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 (editat) https://en.wikipedia.org/wiki/Headphones#Open_or_closed_back Poza din link a fost punctul de plecare si s-a ajuns la carcase cilindrice deschise la spate (cesti de plastic) si difuzoare mai plate. Joasele depind de înaltimea cestilor (lungimea de unda la care apare extinctia) si distanta pâna la cap. Ultimul realizare sunt carcase gen TL (labirint) realizate la imprimanta 3d. PS: Mare grija cu poza. Eu mi-am negociat niste drepturi de folosire, de exemplu ca poza la avatar.☺ Editat Noiembrie 8, 2020 de franzm Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 Nu se scoala parul din urechi? Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 Cred ca am inteles. TRebuie un traf pentru fiecare infasurare. O sa pun 4-5 trafuri Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 (editat) 1 oră în urmă, xdanx a spus: Cred ca am inteles. TRebuie un traf pentru fiecare infasurare. O sa pun 4-5 trafuri Corect! ati inteles perfect!... ************************************************************************* Schema din imaginea de mai jos dar si transformatorul de adaptare au fost realizate practic in foarte multe exemplare,unele chiar vandute in Canada (https://www.canuckaudiomart.com/details/649426048-single-ended-class-a-dominance-hd300/),in acest link veti vedea ca amplificatorul este expus intr-un magazin din Canada ....,asadar nu mai este vorba de caterinca sau "jocuri de culise".Transformatorul raspunde absolut perfect pe toate impedantele de iesire de la 32 ohmi pana la 600 ohmi la o putere de 100mW,aveti mai jos doua imagini la SQW de 30Hz si SQW de 10KHz(la 32 ohmi....600 ohmi/100mW),imagini facute la vremea respectiva,adica cu 4...5 ani in urma,bineinteles ca tolele sunt de foarte buna calitate iar pretul este pe masura,pe miezuri din recuperari,rezultate din recuperari vom avea!!!! ...sau aici: https://dominance-amps.com/pure-class-a-headphone-amplifier/ Editat Noiembrie 8, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 Acum 2 ore, franzm a spus: Ce casti ati încercat? Închise, deschise? Mie cel mai bine mi-au placut Jecklin Float si ceva derivat din astea (adica dipoli atârnati de cap). Indiferent de tipul căștii, inclusiv "doapele" care vin la pachet cu telefoanele. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 (editat) Reactie cu esantionare paralel direct pe tubul final ;-). Scade impedanta de iesire a tubului si sensibilitatea la fluctuatiile impedantei de sarcina reflectate. Ati încercat cumva cum ar merge cu doua cai de reactie: anod-anod si secundar traf la catod U1? Editat Noiembrie 8, 2020 de franzm Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 Acum 31 minute, franzm a spus: Reactie cu esantionare paralel direct pe tubul final ;-). Scade impedanta de iesire a tubului si sensibilitatea la fluctuatiile impedantei de sarcina reflectate. Ati încercat cumva cum ar merge cu doua cai de reactie: anod-anod si secundar traf la catod U1? Nu am incercat,schema este deja construita in foarte multe exemplare,dupa cum am spus,dar de curiozitate tehnica putem incerca ... L.E nu v-am uitat nici pe dv., cand o sa am timp o sa ma joc cu ce ati propus dv. in topicul cu simulari! Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 Nu-i nici o graba. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 5 hours ago, LMOlimpiu said: pe site apare: Quote Headphone & Preamp Tube Amplifier Pure Class A Product: Single Ended Triode Pure Class A HDP 600 Headphone & Preamp Tube amplifier Zero Negative Feedback Deci are sau nu reactie negativa? In schema are, in realizarea practica cum este? Oscilogramele sunt facut pentru ce valoare a lui R10? Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 (editat) Acum 1 oră, merck a spus: pe site apare: Deci are sau nu reactie negativa? In schema are, in realizarea practica cum este? Oscilogramele sunt facut pentru ce valoare a lui R10? Bineinteles ca reactia SCHADE poate lipsi,personal cand am lansat aceasta schema am recomandat aplicarea acestei reactii,oscilogramele au fost facute EXACT asa cum este postata schema,R10=68K,modificarea in limitele recomandate pe schema si deasemenea alegerea valorii condensatorului C8 duce la un palier pe semnal SQW 10KHz cat mai bun,eu l-am lasat asa cum se vede pe oscilorama intrucat am obtinut si un sunet pe placul meu castile pe care am facut probele au fost PIONEER HDJ-500,105dB,5Hz-28KHz,2000mW. Sunt consumatori audiofili care nu accepta reactii negative,asta tine absolut de preferintele in domeniul sunetului,eu prefer orice fel de reactii care duc la imbunatatirea performantelor acustice cel putin pe un test de laborator! Dupa cum am spus,pe aceasta schema au fost facute foarte multe amplificatoare,unele cu reactii altele fara,configuratia schemei ramanand aceeasi. Editat Noiembrie 8, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 10, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2020 Dupa cum am spus sunt in faza de analiza si adunare de informatii. Mai sunt multe de pus cap la cap pentru a gasii si realiza schema "perfecta". Cine are asa ceva le poate posta in continuare. Deocamdata o sa ma focusez pe canalul 2 cu SE 300B. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum