simson Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 Din titlu topic deriva intrebarea : exista amplificator casti clasa AB sau B ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 Acum 5 minute, simson a spus: Din titlu topic deriva intrebarea : exista amplificator casti clasa AB sau B ? Orice amplficator PP clasa AB poate sa contina un atenuator rezistiv de 600-300- 120 -60- 32 ohm la iesire pentru mufa de casti Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 (editat) Vad (iarasi!) si aici o aberatie tehnica de proportii referitoare la transformatorul adaptor de sarcina,cum naiba sa scrii pe schema ca pe secundar poti pune fara probleme o sarcina variabila de la 150ohmi....600ohmi,performantele amplificatorului ramanand constante,adica putere,THD,banda de frecventa ....,asa ceva nu se poate ,sa modifici de trei ori Ra(reflectat!),vom avea variatii ale spectrului armonic de neimaginat,insa foarte sigur va fi undeva un moment de adaptare...placut urechi! Am facut doua scheme pentru amplificatoare de casti,una in clasa A SE de 150mW (6N1P) cu triode care a fost reprodusa in peste 50 de exemplare,dar si o schema in PP autodefazor cu performante similare cu clasa pur A insa cu o putere ceva mai mare,adica >500mW,tubul utilizat a fost 6N6P,acesta din urma a fost abordat de o parte mai sensibila din categoria audiofililor...! Repet: nu exista transformator de iesire (adaptare) cu un singur secundar UNIVERSAL !!! Editat Noiembrie 6, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 @LMOlimpiu probabil are niste jump-eri pusi la traful ala Lundahl. Ca Lundahl este foarte permisiv la configurare. M-am uitat in pdf http://www.audiodesignguide.com/NewHeadphoneAmp/LL1689.pdf si vad asa: Si la casti din cate stiu sunt : 600, 300 si 150 ohmi. Deci 600:4 = 150, 600:2 = 300. Nu am stat sa analizez bine, dar asta mi-a sarit in ochi la prima vedere. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 (editat) 1 oră în urmă, merck a spus: @LMOlimpiu probabil are niste jump-eri pusi la traful ala Lundahl. Ca Lundahl este foarte permisiv la configurare. M-am uitat in pdf http://www.audiodesignguide.com/NewHeadphoneAmp/LL1689.pdf si vad asa: Si la casti din cate stiu sunt : 600, 300 si 150 ohmi. Deci 600:4 = 150, 600:2 = 300. Nu am stat sa analizez bine, dar asta mi-a sarit in ochi la prima vedere. Daca este asa,atunci totul este in ordine! ...nu stiu cum fac astia asa ceva pentru ca ,spre exemplu: daca pentru 150 ohmi trebuie un numar de Xspire,atunci pentru 300 ohmi numarul nu este 2X spire sau pentru 600 ohmi este dublul de la 300 ohmi....,asa cum pentru un transformator de iesire pentru difuzoare,numarul de spire pentru 8 ohmi nu este cel ca pentru 4 ohmi dar dublat... ...Ma rog! stiu ei ceva!!! Am facut rapid un mic calcul: am considerat un Ra(tub oarecare)=5000 ohmi -rezulta urmatoarele rapoarte: -pentru 150 ohmi---------------n=5.77 -pentru 300 ohmi-------------- n=4.08 -pentru 600 ohmi-------------- n=2.88 ...considerand nu numar de spire pentru bobina primara de N=3000sp,rezulta pentru cele trei secundare urmatoarele : - pentru 150 ohmi----------------Nsp=520sp - pentru 300 ohmi----------------Nsp=735sp - pentru 600 ohmi----------------Nsp=1041sp... ...deci cum se poate face asta cu jump-euri la LUNDAHL nu-mi dau seama (sau poate ceva aproximativ !!),mai ales dupa schema din foaia lor de catalog! Eu banuiesc cum ar fi dar...imi da cu virgula,vb unui coleg de forum! ATENTIE!!! datele prezentate de mine mai sus sunt cu titlu informativ,nu sunt date practice pentru un transformator anume! Editat Noiembrie 6, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 (editat) @LMOlimpiu nu puteti pune aici cele doua scheme de care ati facut vorbire mai sus? Eu stiu ca pandemia asta ne-a lovit pe toti la temelie, deci este bine sa fie si doua scheme pentru buzunarele romanesti (poate si o estimare de pret pentru fiecare ar fi binevenita). Editat Noiembrie 6, 2020 de merck Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 (editat) Acum 25 minute, merck a spus: @LMOlimpiu nu puteti pune aici cele doua scheme de care ati facut vorbire mai sus? Eu stiu ca pandemia asta ne-a lovit pe toti la temelie, deci este bine sa fie si doua scheme pentru buzunarele romanesti (poate si o estimare de pret pentru fiecare ar fi binevenita). Daca doriti,vi le trimit pe MP,de altfel le are pe amandoua colegul initiatorul acestui topic!... ...si pentru ca a venit vorba de buzunarele noastre,o schema exceptionala se poate face cu doar doua tuburi PL802 (tuburi cu S>40mA/V) pentru cele doua canale stereo,deci cate un tub pe canal,cat priveste transformatoarele de iesire...orice amator pasionat de constructii DIY le poate realiza fara prea mare greutate. Editat Noiembrie 6, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 12 minutes ago, LMOlimpiu said: Daca doriti,vi le trimit pe MP,de altfel le are pe amandoua colegul initiatorul acestui topic!... Multumesc pentru oferta! Buba este ca nu am casti si nu intentionez sa cumpar pentru ca am inteles ca nu-i sanatos sa asculti mult timp la ele - pilotii de avion cica pot da detalii. Daca initiatorul topicului le are, atunci este perfect! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 Acum 9 minute, merck a spus: Multumesc pentru oferta! Buba este ca nu am casti si nu intentionez sa cumpar pentru ca am inteles ca nu-i sanatos sa asculti mult timp la ele - pilotii de avion cica pot da detalii. Daca initiatorul topicului le are, atunci este perfect! Adevarul este ca nici eu nu ascult la casti,chiar nu le suport!!!.... ....dar mai toxic decat ascultatul la casti cred ca este privitul la televizor!! Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 Acum 4 ore, LMOlimpiu a spus: Vad (iarasi!) si aici o aberatie tehnica de proportii referitoare la transformatorul adaptor de sarcina,cum naiba sa scrii pe schema ca pe secundar poti pune fara probleme o sarcina variabila de la 150ohmi....600ohmi NIci decum nu ma gandeam sa folosesc acel Lundahl cu secundarul adaptabil. Vreau un traf cu iesiri standard de 600, 300, 150, 64, 50, 32 ohmi (cu un comutator pentru selectarea impedantei). Cea ce ma incantat pe mine la aceasta schema este simplitatea ei, un condensator si o rezistenta si gata. Sunetul intra in grila si iese direct in boxe prin traf bineinteles. Fara zeci de rezistente, fara condensatoare de trecere, fara bias reglabil, simetrie si alte cele... De asta si intreb pe acest forum daca aceasta schema cu 3 componente se va auzi intrun mare fel. Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 Acum 2 ore, LMOlimpiu a spus: Adevarul este ca nici eu nu ascult la casti,chiar nu le suport!!!.... Sincer nici eu nu prea am asculatat pe casti. Dar rarele ocazii cand am ascultat.. ce sa zic... totusi castile au un impact destul de mare si impresionant, doar sunt langa ureche. Ma gandesc ca un amplificator facut ca lumea si cu niste casti bune spre foarte bune impactul trebuie sa fie destul de covarsitor asupra ascultatorului. Importanta bineinteles este si sursa de muzica. M-am gandit la niste placi de la prietenii chineji, cele cu bluetooth, usb amanero, DAC DSD, etc.. pentru ca amplificatorul sa fie "independent" de firul RCA. Am mai multe in cap, o sa iasa opera de arta dar mai este pana acolo. Primul pas este schema amplificatorului CLASA A (mi s-a pus pata) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2020 Partajează Postat Noiembrie 7, 2020 (editat) Acum 12 ore, xdanx a spus: Sunt in faza de studiu, analiza, cautare a unei scheme de amplificator cu casti in clasa A, max 1w, thd cat mai mic, cu o lampa cat mai buna si dedicata audio gen 300B. Daca are cineva o schema "adevarata" va rog postati. Eu am gasit o schema foarte simpla SSSE (single-ended/single-stage/single-tube) cu lampa D3A, parca prea frumos sa fie adevarat. Asta si vreau ceva simplu. Pareri cava.... Mai multe detalii in link: http://www.audiodesignguide.com/NewHeadphoneAmp/index.html In loc de D3a poți folosi și E282F, am făcut eu probă într-un preu phono, nu am sesizat diferențe audibile. Acum 9 ore, xdanx a spus: Daca este schema mai buna decat cea din topic din anumite considerente si este clasa A cu traf de iesire, cu mare placere vreau sa le postati. Un SE întotdeauna este clasă A! Amplificator de căști PP cu 2X6H6P-I&1X6H1P-EV, este schema dl Lazaroiu. Am făcut trei. https://postimg.cc/184V6jzw Editat Noiembrie 7, 2020 de viobio Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 7, 2020 Partajează Postat Noiembrie 7, 2020 Stereofonia cea mai bună numai în căşti o poţi sesiza, ca să obţii acelaşi efect cu boxe trebuie create condiţii optime (greu de obţinut acasă)şi trebuie ţinut cont de reflexii pe obiectele înconjurătoare. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 7, 2020 Partajează Postat Noiembrie 7, 2020 (editat) 8 hours ago, xdanx said: . Cea ce ma incantat pe mine la aceasta schema este simplitatea ei, un condensator si o rezistenta si gata. Din moment ce ai nevoie de 2 buc trafuri care din start sunt componente importante si scumpe, iar varianta dorita de tine nu stiu daca fabrica cineva (sau daca da daca este accesibil financiar, cum sunt cele Tango) numai simplu nu este.... Transformatoarele au limitarile lor. Am vazut amp casti de firma, fara OT, merge de la 8hz la 100 khz.. Adevarat ca cereau 2000 dolari.Eu as constru/copia asa ceva. Daca nu, atunci cauta mai intai transformatoarele.... Sau pe cineva sa le faca,...... O lista cu 10 ampuri de casti ,diverse constructii ,parametrii ,preturi , pozele pot fi sursa de inspiratie pt aspect... https://www.headphonesty.com/2019/09/jaw-dropping-vacuum-tube-headphone-amplifiers/ Editat Noiembrie 7, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 7, 2020 Partajează Postat Noiembrie 7, 2020 1 oră în urmă, validae a spus: Stereofonia cea mai bună numai în căşti o poţi sesiza, ca să obţii acelaşi efect cu boxe trebuie create condiţii optime (greu de obţinut acasă)şi trebuie ţinut cont de reflexii pe obiectele înconjurătoare. Dar numai cu înregistrari special facute în acest scop (dummy head, disc Jecklin, etc.). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum