Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti clasa A

xdanx

Postări Recomandate

Sunt in faza de studiu, analiza, cautare a unei scheme de amplificator cu casti in clasa A, max 1w, thd cat mai mic, cu o lampa cat mai buna si dedicata audio gen 300B. Daca are cineva o schema "adevarata" va rog postati.

Eu am gasit o schema foarte simpla SSSE (single-ended/single-stage/single-tube) cu lampa D3A, parca prea  frumos  sa fie adevarat. Asta si vreau ceva simplu.                         Pareri cava....

Mai multe detalii in link:

http://www.audiodesignguide.com/NewHeadphoneAmp/index.html

sch1.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

11

• THOMAS

9

• xdanx

9

• franzm

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

23 minutes ago, xdanx said:

Eu am gasit o schema foarte simpla SSSE (single-ended/single-stage/single-tube) cu lampa D3A, parca prea  frumos  sa fie adevarat.

Este 100% adevarat. D3A este un tub de top,traful Lundahl iar este de top, deci si calitatea obtinuta va fi de top. Buba este pretul destul de piperat.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 45 minute, merck a spus:

Daca tie 320 de euro (2 tuburi D3A si doua trafuri Lundahl) nu ti se pare scump, ferice de tine. Nu cred ca sunt multi pe acest forum care isi pot permite un asemenea buget. 

Vezi amplificatorul de casti facut de D-l Lazaroiu cu 6N1P cred ca e cea mai buna schema din Romania si relativ ieftina comparativ cu ce se propune pana acum.

Editat de mila
Link spre comentariu
Acum 10 minute, merck a spus:

Daca tie 320 de euro (2 tuburi D3A si doua trafuri Lundahl) nu ti se pare scump, ferice de tine. Nu cred ca sunt multi pe acest forum care isi pot permite un asemenea buget. 

Am bagat 1200 într-un 2a3 :rade: comparativ chiar e ieftin. (nimic excentric) 

Nu bagi bani nu ai calitate. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 hour ago, mila said:

Vezi amplificatorul de casti facut de D-l Lazaroiu cu 6N1P cred ca e cea mai buna schema din Romania si relativ ieftina comparativ cu ce se propune pana acum.

Aici discutam despre schema pusa de cel care a deschis topicul. S-a cerut o parere despre aceasta schema si eu personal i-am zis ca desi se indoieste ca ar fi prea frumos sa fie adevarat, ca este adevarat 100%. 

Link spre comentariu
1 hour ago, Haralambie said:

OS-CON pentru alimentarea filamentului

Bling bling inutil

Unde vezi tu OS-CON la alimentarea filamentului? :scarpin Condensatorul ala este in catod. Ai negativare automata prin 110 ohmi care este by-pass-at de condensatorul de 470uF. Deci prin acel condesator trece semnal. Omul pare ca ar fi testat si alte marci

On cathode the by-pass are good Sanyo OS-CON capacitors considered better than old ELNA Cerafine and Black Gate.

Uite si schema mai detaliata (ca nu trebuie sa ma crezi pe cuvant :)):

Screenshot-2020-11-06-at-18-36-18.png

Autorul mai spune:

A good capacitor must be connect on anodic voltage output, 100uF or 220uF Blackgate or Jensen electr. or ELNA Cerafine.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Haralambie a spus:

OS-CON pentru alimentarea filamentului

Bling bling inutil

Intelege cineva ce a dorit sa spuna acest user ? Cred ca confunda alimentarea filamentului cu decuplarea catodului cu acest tip de condensator electrolitic modern

Link spre comentariu
10 minutes ago, Haralambie said:

Asa este, am vazut 6.3V n-am gandit mai departe, cert e ca nici nu m-am uitat atent.

Pai daca tot timpul numai cu DHT ( Directly Heated Triode )in cap, nu mai aveti ochi si pentru restul de tuburi :rade:.

DHT-urile (300B, GM70, etc.) sunt miezul din fanta, nu? 

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări