CiprianCip Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 Bună ziua. Nu știu sigur dacă postez în locul potrivit, rog un moderator sa ma corecteze dacă e cazul și deasemenea nu știu dacă a mai fost postat un topic asemănător. Am o autofiletanta de la dedeman, de 14,4 V, căreia i s a stricat încărcătorul (se baga acumulatorrul ca pe o șină, pe încărcator). Am folosit o relativ puțin, la treburi casnice. Când încărca, un led verde clipea. Acum, când pun acumulatorul la încărcat, clipește ledul verde de 2 ori și apoi sta aprins, ca și cum ar fi gata încărcarea. Am mai multe variante în cap.. 1. Sa iau un încărcător (difera forma fata de cel original) de la chinezi, de 15 V. Dar nu știu dacă pot adapta astfel încât cei 15 v care ies din încărcător sa ajungă pe cele 2 lamele de pe încărcătorul vechi, ajungând astfel în acumulator.. Cumva sa folosesc încărcătorul vechi doar ca suport 2. Sa încerc sa caut un electronist, poate merge reparat încărcătorul? S a mai întâlnit cineva cu o problema asemănătoare? 3. Ma gândeam sa înlocuiesc și bateriile din acumulatori... Cu unii model 21700, legați în serie, 4 bucăți, și sa pun o mufa "mamă" în acumulator în care sa bag mufa din încărcatorul pe care îl voi cumpăra de la chinezi. În situația asta, e nevoie de vreun circuit de protecție? Sper ca am furnizat suficiente informații pentru a ma face înțeles. Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri constructive. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2020 Partajează Postat Noiembrie 6, 2020 Nu ai furnizat deloc informaţii relevante.Ce model este ? Ce tip de acumulatori foloseşte, Li-Ion sai Ni-Mh ? De când ai bormaşina efectiv ? Nu contează deloc cât ai folosit-o, ci cum ai păstrat-o.Dacă ai descărcat-o de tot şi ai lăsat-o descărcată mult timp, e posibil să fi scăzut capacitatea mult şi acum se încarcă repede tocmai din lipsa capacităţii.Eu aş suspecta prima dată acumulatorii, trebuie demontat suportul şi măsurate celulele, văzut dacă sunt elemenţi cu probleme. Link spre comentariu
CiprianCip Postat Noiembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Este model panzer yt 7209, acumulatori Li Ion 14,4 v 1.5 Ah. O am de 4 ani, folosita poate și la câteva luni... A fost ținuta la parinti acasă, unde o și foloseam, și da, cel mai probabil nu a fost încărcată periodic. În momentul asta e tot la parinti acasă deci nu pot sa o desfac. Cum pot deduce dacă acumulatorii sunt defecți? Pot fi schimbați cu unii model 21700? Va mulțumesc. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 9, 2020 Partajează Postat Noiembrie 9, 2020 Demontezi acumulatorul şi cu un bec pus ca sarcină, măsori tensiunea pe fiecare element.Cei care au tensiuni cu mult sub medie, au capacitate scăzută.Înlocuirea cu elemenţi mai puternici nu e atât de simplă, nu numai din cauza gabaritului mărit, ci şi din cauza curentului sporit necesar încărcării.Va trebui cel mai probabil înlocuit modulul de protecţie al acumulatorului. Link spre comentariu
geole72 Postat Septembrie 21, 2021 Partajează Postat Septembrie 21, 2021 Am și eu exact același model de autofiletantă, și la fel, clipea becul verde al încărcătorului, apoi rămânea aprins imediat. Am găsit acumulator în scurt: nu se încărca, rezistența lui era 0 ohmi. Am pus provizoriu 2 elementi în paralel, în locul celulei scurcircuitate, dar aceștia sânt de la un laptop. Acum încărcătorul și autofiletanta funcționează. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2021 Partajează Postat Septembrie 21, 2021 Vezi că acumulatorii de laptop (tip 18650) au nevoie de o încărcare specială, cu deconectare automată la fix 4,2V per element, altfel se creează suprapresiune şi le sare supapa de siguranţă, întrerupând definitiv elementul.Am şi eu colegi care folosesc improvizaţia cu elemenţi Li-Ion în locul celor Ni-Mh, dar încarcă acumulatorul doar parţial, altfel la prima încărcare la care uiţi să decuplezi încărcătorul se duc elemenţii iremediabil. Link spre comentariu
sebi Postat Septembrie 21, 2021 Partajează Postat Septembrie 21, 2021 4 baterii (nu de laptop) + un modul bms 4s + incarcator la 16,8 volti cred ca ar merge aici. Link spre comentariu
geole72 Postat Septembrie 22, 2021 Partajează Postat Septembrie 22, 2021 (editat) Acumulatorii de la acest tip de autofiletantă sânt de tipul Li-Ion și au și modul bms de protectie și încărcare. Am pus doi acumulatori de laptop în locul celui scurtcircuitat, și am măsurat tensiunea pe ei în timpul încărcării și descărcării: se încarcă și se descarcă mai greu decât cei originali: deci cred că rezistă la curenți medii de descărcare, nu se încălzesc. Am filmat și unele măsurători, dar nu stiu să încarc/nu am obțiunea de a încărca fișiere video Editat Septembrie 22, 2021 de geole72 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 22, 2021 Partajează Postat Septembrie 22, 2021 OK, nu am citit şi postarea din 2020 şi aveam impresia greşită că e vorba de înlocuirea elemenţilor Ni-Mh cu elemenţi Li-Ion.Dacă elemenţii erau tot Li-Ion trebuie respectat doar modelul şi mai ales capacitatea elemenţilor înlocuiţi, ca să nu ai elemenţi de capacităţi diferite înseriaţi. Link spre comentariu
Aiftincăi Petruț Postat August 25, 2022 Partajează Postat August 25, 2022 Am și eu o problema am primit o bormasina si am pus-o la încărcat de aseară si acm e tot pe roșu nu înțeleg Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2022 Partajează Postat August 25, 2022 E nouă sau folosită? Ce model, ce tip de acumulatori.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum