Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune Laptop~~Desktop.

dalu

Postări Recomandate

Va rog ajutati-ma si pe mine sa fac acest lucru. Mi-am pierdut doua zile , incercand sa fac acest lucru dupa explicatiile aiurea ale unui supermoderator de pe un alt forum, apropiat mie :smt003 :death: , asa ca rog pe cineva care se pricepe la acest lucru sa posteze pasii necesari si eventuale observatii. Vreau sa transfer fisiere si intr-un sens si in celalalt. Daca @Mifty, considera ca-i necesar , poate sa faca topicul lipicios . Sa revin la problema mea:- Ambele calc-uri au windows XP+Sp2 ca sistem de operare;- Am cumparat din magazin , cablu de retea CROSSED, deci din punctul de vedere al conexiunii fizice , aceasta este Ok. Ce-am facut mai departe prefer sa nu mai postez, si astept cu interes un raspuns competent pentru a relua totul de la zero. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Blind

1

• dalu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cum vrei sa le legi? prin retea - crossover?pai super misto. dai IP din aceeasi clasa, masca la fel. dns si gateway nu scrii ca nu-ti trebuie.la unu sa zicem dai 172.16.1.1/255.255.255.0 si la celalalt 172.16.1.2/255.255.255.0dupa ce faci operatiile si ai conexiunile facute, de pe un calc ruleaza "cmd" si probeaza cu "ping" daca iti raspunde celalalt. daca nu-ti raspunde, ori e firewallul activat pe protectie extrema (da-l jos si verifica din nou) ori e cablu belit ori placile.

Pana aici asa am facut, reteaua i-mi arata ca-i conectata , dar ping...din pix. Am dezactivat antivirus+firewall de pe ambele calc-uri si tot nimic. Oricum , multumesc de intentia buna. O sa mai caut si pe altundeva .
Link spre comentariu

Oricat de proaste ai face setarile, daca bagi cablul de retea in ambele calculatoare, ar trebui sa iti arate intai "Local Area Network connected" sau ceva de genul, sau sa arate ca e in cautare de retea. Daca pui pe automat ip-urile si dns-urile pe ambele calculatoare, sigur trebuie sa incerce sa caute putin pana sa dea (sau nu) eroare.Vezi sa nu fi facut cablul pe "direct" si nu crossover.

Link spre comentariu

Vezi sa nu fi facut cablul pe "direct" si nu crossover.

adica iei mufele,le pui una langa alta,cu pinii spre tine,iar culorile trebuie sa fie simetrice,adica maro la pinul 1 de la prima si 8 de la ailalta,nu la ambele pinul 1vezi sa fie si ordinea corecta,sa nu fie puse aiurea firele
Link spre comentariu

mosule, ori cablul e prost ori una din placi e dusa.esti sigur ca e crossover cablul ala? la mufe tre sa fie culori diferite, nu tre sa fie aceeasi ordine la fire.

Tataie, cablul e cross, nu-i aceeasi ordine la culori in mufa. Laptopul merge pe net daca-i pun reteaua RDS, desktopul merge si el pe net daca-i pun reteaua. Concluzia-i ca placile de retea sant bune !! :yawinkle:

ai testat placile de retea separat? o placa defecta spune ca e conectata,dar nu comunica,de fapt

Sant bune doctore, am explicat mai sus. Nu stiu ce p*la mea sa mai fac , ca mi-am f*tut 2 zile aiurea pe chestia asta. :smt013 :echair: :smt076
Link spre comentariu

dalu... până şi câinele tău râde!!! :smt005

Sa rada frate ca trebuie sa trec pe glutarom!!!!!! Daca am uitat o chestie ca asta e tarziu cu mine !!!!!! Si inchipuieste-ti, ca am incercat sa-mi bag in cap atunci cand am pus MAC-ul identic cu al desktopului, chestia ca trebuie sa fac schimbarea asta cand oi incerca conexiunea laptop-desktop............dar mi-am amintit dupa doua zile. Nu zic ca m-am luat si de un Supermoderator de pe un forum cunoscut noua, dar i-am cerut aseara scuze....sper ca le-o fi acceptat. :rock: :snakeman:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări