Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste transformatoare SE

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Sunt si eu din categoria de "lipitori" care intai incearca si apoi citesc. Insa nu inteleg ce sens are un test in conditii ideale care sa arate ce bun e ceva, daca pe intreaga linie sunt atatia factori care fiecare schimba cate ceva.

Am avut nu demult o experienta mare consumatoare de timp cu in PP - care in cu relglajele din atelier sunau bine iar in camera rau. Pana la urma a trebuit sa fac in asa fel incat sa reglez in camera.

Pentru zi de zi - nu imi vine sa cred sta cineva cu CD-ul lampizat sau cu flac-ul pe placa de sunet externa pe 32de biti - ci tot de la surse clasice asculta (web).

Da - unele raspunsuri arata extraordinar - dar eu le vad ca si consumul la automobile dat de producatori.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

9

• merck

6

• fgbogdan

2

• THOMAS

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 1 oră, fgbogdan a spus:

Sunt si eu din categoria de "lipitori" care intai incearca si apoi citesc. Insa nu inteleg ce sens are un test in conditii ideale care sa arate ce bun e ceva, daca pe intreaga linie sunt atatia factori care fiecare schimba cate ceva.

Am avut nu demult o experienta mare consumatoare de timp cu in PP - care in cu relglajele din atelier sunau bine iar in camera rau. Pana la urma a trebuit sa fac in asa fel incat sa reglez in camera.

Pentru zi de zi - nu imi vine sa cred sta cineva cu CD-ul lampizat sau cu flac-ul pe placa de sunet externa pe 32de biti - ci tot de la surse clasice asculta (web).

Da - unele raspunsuri arata extraordinar - dar eu le vad ca si consumul la automobile dat de producatori.

Nu este chiar asa, un transformator trebuie sa arate bine la masuratori fiindca in caz contrar sunetul va suferi si in plus el reprezinta constanta in alegerea PSF ori tocmai acesta determina in mare parte distributia armonica , tot transformatorul determina banda de frecventa.

Masurarea in conditii ideale arata deci cat este de bun transformatorul si nu amplificatorul, aceasta este problema pe care unii nu o inteleg si care in mod paradoxal un transformator bun este mult mai criticat de acestia decat unul mediocru

Link spre comentariu
4 hours ago, fgbogdan said:

Poti da ceva detalii despre ce reglaje ai facut in camera la amplificator?! 

Nu vad de ce numesti tu testul unui traf de iesire facut de fabrica ca fiind in conditii ideale? La traful cu pricina (vorbim de un traf pentru SE), daca se alege de producator un curent Idle mai mare sau egal decat cel la care va functiona traful pe masa cumparatorului, conditiile sunt reale si astfel producatorul arata cumparatorului ce trebuie sa obtina. Adica demonstreaza "potenta" trafului. Daca tu nu obtii ceva apropiat cu masuratorile producatorului => sigur ai o buba si te apuci sa o cauti. Daca nu ai avea un reper (masuratorile de fabrica) habar nu ai daca ce obtii este satisfacator sau nu. Chiar si trafurile DIY se compara intre ele pentru ca Left channel si Right channel trebuie sa fie aproape identice la masuratori. De aceea se fac masuratori si oscilograme la ambele canale nu doar la unul singur.

Deja @Mircea a sesizat ca rezistenta primarului este dubla fata de ce declara producatorul deci asa cum spune @valderama apare instant ideea ca poate a fost rebobinat. Deci specificatiile si masuratorile producatorului sunt binevenite, avand astfel un reper. 

Link spre comentariu

bias - iar pentru access la semireglabili trebuia sa desfac carcasa. De atunci am zis ca doar multitura o sa mai pun la bias si mai ales sa fie accesibili usor. Reglajul doar prin voltmetru la -14V era prea zgomotos asa ca a trebuit sa merg "dupa ureche", iar zona ok era undeva intre 5-10 grade,

Editat de fgbogdan
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Masurarea inductantei unui transformator se poate face in mai multe moduri insa parerea mea este ca cea mai sigura metoda este acea a rezonantei  LC  cu observatia  ca trebuie minimalizata  capacitatea proprie a infasurarii primare insa cum aceasta are de regula valori intre 2-10nF este suficienta utilizarea unui condensator de valoare relativ mare de pilda 1uF pentru gasirea rezonantei

Practic un OT masurat cu un L-metru ce foloseste 160Hz si 1v a dat o valoare  de 37H iar prin rezonanta a rezultatat 41H si ar mai ar putea fi posibila chiar masurarea avand secundarul parcurs de un curent continuu proportional cu raportul de transformare, ce parere aveti ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări