Vizitator Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 (editat) Prin ansamblul caracteristicilor sale transformatorul Hammond 1630SEA nu se înscrie ca vârf în domeniu de utilizare(cfg.SE) dar prețul rămâne în zona accesibilă și reflectă calitatea produsului. De regula un transformator de ieșire cu aceeași destinație mai scump sau mult mai scump decât Hammond 1630SEA trebuie să se comporte mai bine (exemplu Tango XE-20S 600$ > Hammond 1630SEA 148$ , raport preț aproximativ 4:1 ). Desigur pot exista și comparații "fericite" TTG-EL34SE vs Hammond 1630SEA (84$ vs 148$). Am lucrat cu aceste două transformatoare, subiectiv înclin balanța în favoarea TTG-EL34SE . Acum dacă transformatorul de ieșire lucrat de "nea Gică-bobinatorul" răspunde ca un Hammond 1630SEA și costurile efective totalizează doar 25$ se poate cataloga ca fiind un mare câștig (6:1). "Obrazul subțire cu cheltuială se ține = pentru a putea face față unor pretenții mari trebuie să dispui de mijloace corespunzătoare" (cu mijloace precare se recurge la transformatoare de ieșire "Capri, Carmen, Traviata sau mai știu eu de la ce aparat de radio, trafuri de cadre cu secundarul rebobinat sau nu și de ce nu...... chiar transformatoare de alimentare care livrează în secundar 6...9V") Editat Noiembrie 4, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Acum 22 ore, LMOlimpiu a spus: Cred ca este un test subiectiv,un test particular,am deschis si eu aceasta discutie pe aceeasi tema intr-un grup pe FB gasind acest articol,insa subiectivitatea iese in evidenta clar,in consecinta am inchis discutia retragand articolul!.Pentru HAMMOND cea mai buna prezentare o gasim data de fabricant: https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/1628SEA.pdf,(vedeti in acest PDF si raspunsul in frecventa real dat de producator) insa ce ma deranjeaza cel mai tare la prezentarile HAMMOND si am mai spus asta de multe ori,este universalitatea lor,chiar in cazul de fata pentru HAMMOND 1628SEA i se pot pune in "carca", cam 11 tipuri diferite de tuburi finale fie triode fie pentode sau tetrode si toate pentru Ra=5K,cum oare este posibil asa ceva?...daca cineva intelege asta,sa spuna acum sau sa taca pentru totdeauna! In pdf_ul lui 1628SEA curba de raspuns in frecventa este ridicata fara DC!!! Deci nu poate fi vorba de un test REAL. La ETF2009 a fost aplicat DC in primar dar masuratorile sunt pentru 0,5W in sarcina. (2Vef in 8 ohmi) IMHO, un test relevant era la putere maxima sau, fiind vorba de 300B, la cca 7W. La putere mica cam toate curbele de raspuns in frecventa arata minunat si difera mult fata de testul cu DC si putere maxima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 1 oră în urmă, der_doktor a spus: In pdf_ul lui 1628SEA curba de raspuns in frecventa este ridicata fara DC!!! Deci nu poate fi vorba de un test REAL. La ETF2009 a fost aplicat DC in primar dar masuratorile sunt pentru 0,5W in sarcina. (2Vef in 8 ohmi) IMHO, un test relevant era la putere maxima sau, fiind vorba de 300B, la cca 7W. La putere mica cam toate curbele de raspuns in frecventa arata minunat si difera mult fata de testul cu DC si putere maxima. Clar, testele trebuiesc facute aproape de situatile reale de lucru deci fara minciuni comerciale ! Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Cum se explica ca rezistenta DC (DCR) masurata a primarului este de mai bine de 2 ori mai mare fata de cea din foaia de catalog? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Acum 14 ore, Mircea a spus: Toate masuratorile in primar sunt nu departe, ci pe alta planeta fata de ce zice foaia de catalog. Foaie de catalog care pune informatii despre masuratori. Masuratori care sigur sunt consecvente de la o masuratoare la alta, plus ca aparatura de masura e calibrata. La o adica, adicatelea un control de calitate, totul e acolo cat sa asigure o repetabilitate a masuratorii. Autorul din link o fi masurat mai multe trafuri sau unul second hand cumparat de pe eBay? Desigur, un pic abuzat si obosit. A se citi defect. Oricat vor unii sa-si umfle penele... Hammond pot dovedi o masuratoare prin repetabilitate si proces de fabricatie. Deh, firma, nu dozator TEC la coltul blocului. MDA....astia de la ETF2009, dupa parerea mea au masurat mult mai corect decat Hammond. Asta pentru ca au adaugat si DC in primar. In concluzie Hammond e dozatorul de la coltul blocului...si nu sunt singurii. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 1 hour ago, der_doktor said: In pdf_ul lui 1628SEA curba de raspuns in frecventa este ridicata fara DC!!! Deci nu poate fi vorba de un test REAL. La ETF2009 a fost aplicat DC in primar dar masuratorile sunt pentru 0,5W in sarcina. (2Vef in 8 ohmi) IMHO, un test relevant era la putere maxima sau, fiind vorba de 300B, la cca 7W. La putere mica cam toate curbele de raspuns in frecventa arata minunat si difera mult fata de testul cu DC si putere maxima. Hammond testeaza la putere nominala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Acum 4 minute, Mircea a spus: Hammond testeaza la putere nominala. Exact! dar fara DC un traf SE, ceea ce inseamna zero (0), test neconcludent pentru o curba de raspuns in frecventa. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 O sa pun intrebarea la Hammond. Revin daca-mi raspund. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 (editat) Intreaba-i daca au uitat sa scrie ca traful se foloseste doar in configuratie parafeed , ca asa se explica lipsa DC-ului prin primar in circuitul lor de test. In testul la joase al thailandezului, Hammond (avand cel mai mare gabarit) are cel mai bun raspuns la joase si la thailandez este cu DC prin primar. Editat Noiembrie 4, 2020 de merck Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 O sa intreb daca e recomandat pentru parafeed si daca performantele se deterioreaza la aparitia curentului DC in primar. Pun intrebarea diplomatic. Nu beligerant. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Acum 30 minute, merck a spus: In testul la joase al thailandezului, Hammond (avand cel mai mare gabarit) are cel mai bun raspuns la joase si la thailandez este cu DC prin primar. Uite ce BINE arata curba de raspuns in frecventa a lui 1628SE http://www.sacthailand.com/Pic/Transformer_OutputTestFC-6128SE.jpg O ditamai groapa pe la 15KHz si aici discutii despre asta https://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/29873-wrong-hammond-1628se.html ..dozator e..putin spus..:) Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Am scris la Hammond. Sa vedem daca raspund si ce zic. Acuma, pentru cei care s-au ambalat si se freaca pe piept de bucurie. Testul thailandezului e facut acum fo 20 de ani, asa ca zic ca de fu fo problema, s-o fi rezolvat. Vaz ca nimeni nu indrazneste sa raspunda de ce thailandezul a masurat un DCR de 400 in loc de un DCR anuntat de 171. Ca de te inseli la inductanta, apoi nu poti pune de 3 ori mai mult cupru in aceeasi fereastra, pastrand puterea trafului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Si aia de pe diyaudio? citeste topicul si o sa te convingi ce trafuri face...dozatorul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2020 Partajează Postat Noiembrie 5, 2020 (editat) Acum 6 ore, Mircea a spus: Vaz ca nimeni nu indrazneste sa raspunda de ce thailandezul a masurat un DCR de 400 in loc de un DCR anuntat de 171. Ca de te inseli la inductanta, apoi nu poti pune de 3 ori mai mult cupru in aceeasi fereastra, pastrand puterea trafului. Evident thailandezul a măsurat/analizat o făcătură. (cel care a rebobinat transformatorul 1628 primary DCR 439Ω !!! "renew-hammond" Nu a avut pe stoc CuEm cu diametru corespunzător..., a reușit chiar să coboare frecvența de rezonanță în banda audio prin izolațiile folosite și dispunerea înfășurărilor). Posibil la timpul respectiv circulau pe piața thailandeză ceva clone nereușite Hammond. Editat Noiembrie 5, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum