Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste transformatoare SE

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Ce ziceți de aceste teste, sunt făcute corect? http://www.sacthailand.com/transformer_testoutput.html

Eu am lucrat cu câteva SE de la Hammond și pe osciloscop vedeam altceva, nenea ăla care a făcut testele nu spune ce tub final a folosit. 

Dacă pentru toate transformatoarele a folosit același model de tub final, Ua 400V  și Ia 70 mA.... este bun.... să stea jos! 

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

9

• merck

6

• fgbogdan

2

• THOMAS

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 hour ago, viobio said:

Ce ziceți de aceste teste, sunt făcute corect? http://www.sacthailand.com/transformer_testoutput.html

Eu am lucrat cu câteva SE de la Hammond și pe osciloscop vedeam altceva, nenea ăla care a făcut testele nu spune ce tub final a folosit. 

Dacă pentru toate transformatoarele a folosit același model de tub final, Ua 400V  și Ia 70 mA.... este bun.... să stea jos! 

Impedantele trafurilor difera (1,9k, 2,5K, 3K, 3,5K si Hammond cu 5K) deci daca a folosit acelasi tub, a favorizat unele trafuri si a defavorizat altele. 

Schema folosita

Screenshot-2020-11-03-at-18-17-41.png

insa este OK 

Schema folosita de Jean-Michel Le Cléac  la Triode Festival 2009 

Screenshot-2020-11-03-at-18-14-38.png

Link-ul de unde se poate descarca pdf-ul cu masuratorile:

http://forums.melaudia.net/attachment.php?aid=1228

Link spre comentariu
12 minutes ago, viobio said:

Tailandezul zice că la înalte are probleme, eu nu le-am văzut sau auzit. 

Din oscilogramele lui asa reiese. Insa nu stim in ce conditii a obtinut acele oscilograme. 

Daca mai ai niste oscilograme cu sqrt la 20kHz il poti combate :rade:

Link spre comentariu
20 minutes ago, viobio said:

Tailandezul zice că la înalte are probleme, eu nu le-am văzut sau auzit. 

Trafurile de iesire au probleme la redarea joaselor, dupa cum se vede din toate oscilogramele. Hammond pare cel mai bun acolo.

Acuma, nu stiu cum influenteaza tubul raspunsul, desigur sunteti mai multi in masura sa va pronuntati.

Link spre comentariu
10 minutes ago, Mircea said:

Trafurile de iesire au probleme la redarea joaselor, dupa cum se vede din toate oscilogramele. Hammond pare cel mai bun acolo.

Trafurile de iesire au ori probleme la redarea joaselor ori probleme la redarea inaltelor. A mai fost pus aici un link cu un test facut de un tip vis-a-vis de un traf Hammond (a declarat ca a fost somat de Hammond sa scoata de pe pagina web oscilogramele) si al lui era mult mai bun, dar era un chistoc de traf comparativ cu Hammond si el a pus oscilograme doar la inalte (la joase, fiind foarte mic traful lui , raspunsul sigur era anemic rau de tot). 

Grosso modo: traful baban are raspuns bun la joase, traful mic are raspun bun la inalte (sta in cazul in care trafurile sunt executate corect). 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 3 ore, viobio a spus:

Cred ca este un test subiectiv,un test particular,am deschis si eu aceasta discutie pe aceeasi tema intr-un grup pe FB gasind acest articol,insa subiectivitatea iese in evidenta clar,in consecinta am inchis discutia retragand articolul!.Pentru HAMMOND cea  mai buna prezentare o gasim data de fabricant: https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/1628SEA.pdf,(vedeti in acest PDF si raspunsul in frecventa real dat de producator) insa ce ma deranjeaza cel mai tare la prezentarile HAMMOND si am mai spus asta de multe ori,este universalitatea lor,chiar in cazul de fata pentru HAMMOND 1628SEA i se pot pune in "carca", cam 11 tipuri diferite de tuburi finale fie triode fie pentode sau tetrode si toate pentru Ra=5K,cum oare este posibil asa ceva?...daca cineva intelege asta,sa spuna acum sau sa taca pentru totdeauna!:rade:

TUBURI RECOMANDATE.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 8 minute, LMOlimpiu a spus:

Cred ca este un test subiectiv,un test particular,am deschis si eu aceasta discutie pe aceeasi tema intr-un grup pe FB gasind acest articol,insa subiectivitatea iese in evidenta clar.Pentru HAMMOND cea  mai buna prezentare o gasim data de fabricant: https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/1628SEA.pdf,ce ma deranjeaza cel mai tare la prezentarile HAMMOND si am mai spus asta,este universalitatea lor,chiar in cazul de fata pentru HAMMOND 1628SEA i se pot pune in "carca", cam 11 tipuri diferite de tuburi finale fie triode fie pentode sau tetrode si toate pentru Ra=5K,cum oare este posibil asa ceva?...daca cineva intelege asta,sa spuna acum sau sa taca pentru totdeauna!:rade:

TUBURI RECOMANDATE.png

Evident ca nu se poate vorbi de o universalitate pentru OT-uri, biasul diferit determina un intrefier diferit, tensiunea de alimentare dicteaza grosimea izolatiei, puterea de iesire implica o sectiune corespunzatoare, factorul de calitate implica limitari ale rezistentei ohmice, capacitatea primar/secundar/miez dicteaza raspunsul la frecvente mari asa ca asa zisa univeralitate ramane doar o gluma comerciala...

Link spre comentariu
Acum 5 minute, popa marius a spus:

********************************** asa ca asa zisa univeralitate ramane doar o gluma comerciala...

Perfect,asta am vrut sa aud!

Multumesc pentru raspuns!

L.E de la EL84 la 211 este o cale foarte lunga!!!:rade:

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

NU !

Acum 2 minute, merck a spus:

Pai nu trebuie sa manace si gura lor o paine? :rade:Se invart si ei cum pot. 

NU ! Gura lor nu merita hranita de altii, invarteala are conotatii balcanice destul de jalnice...

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 9 ore, LMOlimpiu a spus:

Cred ca este un test subiectiv,un test particular,am deschis si eu aceasta discutie pe aceeasi tema intr-un grup pe FB gasind acest articol,insa subiectivitatea iese in evidenta clar,in consecinta am inchis discutia retragand articolul!.Pentru HAMMOND cea  mai buna prezentare o gasim data de fabricant: https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/1628SEA.pdf,(vedeti in acest PDF si raspunsul in frecventa real dat de producator) insa ce ma deranjeaza cel mai tare la prezentarile HAMMOND si am mai spus asta de multe ori,este universalitatea lor,chiar in cazul de fata pentru HAMMOND 1628SEA i se pot pune in "carca", cam 11 tipuri diferite de tuburi finale fie triode fie pentode sau tetrode si toate pentru Ra=5K,cum oare este posibil asa ceva?...daca cineva intelege asta,sa spuna acum sau sa taca pentru totdeauna!:rade:

TUBURI RECOMANDATE.png

Înțeleg destule dar uneori nu pricep cum de luați de bun tot ce găsiți pe net, până la urmă poate că v-ați dat seama că ați luat hora înainte, probabil că o lăsați așa, mă refer la horă, dacă nu deschideam eu acest subiect. 

Inițial ați avut altă părere, total diferită de ce declară producătorul transformatorului, ați luat de bune măsurătorile din acele linkuri thailandeze. 

Până la urmă de ce să nu facem de râs Hammond cu acele linkuri?! Mai ales când avem ca susținători o întreagă galerie de lipitori de piese care nu au trecut de stadiul unui SE cu EL84 care folosesc ca OT un traf de ieșire de  la Capri, Carmen, Traviata sau mai știu eu de la ce aparat de radio, trafuri de cadre cu secundarul rebobinat sau nu și de ce nu...... chiar transformatoare de alimentare care livrează în secundar 6...9V ( am văzut la doi asemenea transformatoare montate în flașnetele lor). 

Acum să fac o glumă, dom Lazaroiu.... dacă suntem mafioți să fim până la capăt :aplauze, nu să ștergem o postare de pe minunatul grup.... după ce ne dam seama că am condus hora greșit. 

Cum am spus de n ori, chiar dacă nu fac parte din acel grup, având block de la cel care administrează grupul.... tot vad ce se postează pe acolo, de foarte multe ori doar multă, foarte multă maculatură tehnică și multe aberații. 

Valoarea unui forum sau a unui grup fb este dată de calitatea membrilor, de ce postează ei, nu de numărul membrilor. 

https://postimg.cc/KRzVL52L

Link spre comentariu
12 hours ago, viobio said:

Toate masuratorile in primar sunt nu departe, ci pe alta planeta fata de ce zice foaia de catalog.

Foaie de catalog care pune informatii despre masuratori. Masuratori care sigur sunt consecvente de la o masuratoare la alta, plus ca aparatura de masura e calibrata. La o adica, adicatelea un control de calitate, totul e acolo cat sa asigure o repetabilitate a masuratorii.

Autorul din link o fi masurat mai multe trafuri sau unul second hand cumparat de pe eBay? Desigur, un pic abuzat si obosit. A se citi defect.

Oricat vor unii sa-si umfle penele... Hammond pot dovedi o masuratoare prin repetabilitate si proces de fabricatie. Deh, firma, nu dozator TEC la coltul blocului. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări