Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa banda LED

Postări Recomandate

Buna seara! Am o intrebare legata de o sursa de alimentare pe care o folosesc la niste benzi LED.

Astazi am pus mana pe mufa de la incarcatorul unui laptop pentru a-l alimenta de la priza. Cand am atins mufa pur si simplu m-a curentat(si nu o simpla piscatura). Alimentatorul laptopului e conectat in acelasi prelungitor cu o sursa LED. Ma uit, ma invart, ma scapin in cap nu mi-am dat seama de la ce. Intr-un final am luat un creion de tensiune si l-am atins de mufa exterioara a alimentatorului, lamela de impamantare de la prelungitor si de carcasa sursei(carcasa e metalica). In toate cele 3 cazuri lampa se aprinde. Scot sursa, o pun separat, fara LEDuri si o alimentez. Ating cu lampa carcasa, suruburile care leg cablul de intrare cu AC(F-N-impamantare). Lampa se aprinde in toate situatiile. Ating lampa si pe ieserile de DC, lampa lumineaza. Fie ca e conectata la impamantare sau nu ea tot "frige"(am pus si mana). De ce imi scoate pe impamantare tensiune mare? Am masurat cu un multimetru, tensiunea trece de 100V AC. S-o fi defectat? 

Precizez ca e o sursa de curent cu iesiri de 12VDC 2A. O puteti vedea in link-ul de mai jos.

https://www.google.com/search?q=s-250-12+power+supply&oq=s-250-12&aqs=chrome.1.69i57j0j0i30l3.5567j0j7&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=g-s4vAE_w7R43M

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Prelungitorul sau priza nu are legatura facuta spre impamatarea de la tablou de distributie, tensiunea ce apare pe lamela de impamantare se datoreaza filtrului de retea din interiorul sursei led si este jumatate din tensiunea de alimentare a retelei.

Asa pateam eu cand era alimentat invertorul de sudura dintr-o priza fara impamantare, curenta carcasa metalica.

Link spre comentariu
Acum 55 minute, valivoi a spus:

Prelungitorul sau priza nu are legatura facuta spre impamatarea de la tablou de distributie, tensiunea ce apare pe lamela de impamantare se datoreaza filtrului de retea din interiorul sursei led si este jumatate din tensiunea de alimentare a retelei.

Asa pateam eu cand era alimentat invertorul de sudura dintr-o priza fara impamantare, curenta carcasa metalica.

Am inteles. ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări