Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fulder Electronic sau Tesla Coil

moska2003

Postări Recomandate

A realizat cineva dintre voi asa ceva? Am gasit pe net o multime de scheme dar nu prea stii care dintre ele e mai buna si mai putin periculoasa.Poste cineva a facut asa ceva si imi poate da cateva sfaturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

2

• Electron

1

• nicu_stef

1

• moska2003

1

• 2 săptămâni mai târziu...

nu, este un dispozitiv care genereaza un fulger in miniatura, poate fi si periculos, a fost ceva pe discoveri intr-o zi, este destul de interesant. Chestia aia genereaza o tensiune destul de mare si daca apropii un fier sau un conductor de el formeaza un arc electric(un ffel de fulger).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut,Bobinele tesla sunt generatoare de curenti de inalta frecventa si tensiune. erau folosite pe vremuri (adica la inceputul secolului, cand mai traia Tesla) in medicina. Eu personal am facut asa ceva, si pot sa spun ca este periculos. Oricum, daca va bate gandul sa faceti asa ceva, ganditi-va bine ce aveti in preajma, pentru ca are efecte nedorite asupra echipamentelor.Eu am avut 180.000 V (asta asa estimativ), pe terminal, iar vecinii se plangeau mereu ca nu se vede bine televizorul cand ma jucam cu ea. Evident, bruia tot ce putea.Linkurile sunt inutile, dati un search pe google cu "tesla coil" si o sa gasiti cat nu o sa cititi toata viata. (40000 rezultate)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

la 180 000 de volti toata camera era plina de fulgere :)ma intreb: cum se calculeaza frecventa de rezonanta la tesla coil?

la 180000V ai fulgere de 20 max 30cm. ok?ai 800 pana la 1000V/mm ca sa se strapunga aerul.frecventa se calculeaza ca la orice oscilator, cu formula lu' Thompson daca nu ma insel.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări